用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無人補過Josexx Li 的英文課程?
樓主: TIGERBAMA
go

有無人補過Josexx Li 的英文課程? [複製鏈接]

edith208 發表於 15-6-23 08:38
係佢鬧醒你後你自己發力自強, 定佢補到你進步呀?
好多Paul Con, St Mary俾佢補都話好得wor
...
我本身都係呢類學校學生,佢有用有料,咁我都有努力,不過主力都無温英文,梗係 phy chem bio 啦當時!!!

引用:+本帖最後由+10396+於+15-6-21+07:28+編輯+

原帖由 10396 於 15-06-21 發表

回覆 peach_jessica 的帖子
我就係臨急抱佛腳補佢,結果會考 eng writing有 b (本身英文好差,當年band4中學)!所以佢好堅,擅長教學生美化句式,擴張句子,一 d 簡單表達可以技巧地修飾得好有層次,自知字數不足也有 b , 其實都係因為補左佢!
佢第二堂已話我 d eng 屎,唔好同人講補佢,踩到盡,但第三堂已經唔記得鬧過我,放學仲同我講學英文好簡單添!佢的確喜怒無常咖!
但....客觀睇佢補中學係適合同係佢拿手,補小學課程的話我就覺得個方式唔啱

回覆:有無人補過Josexx Li 的英文課程

係好hardsell而且收費太貴,應該冇咩壆生

其實係咪中學先要補佢呢? 我見佢有收小學生, 我自己覺得唔洗咁細就補佢呀?! 定係我後知後覺?

引用:係好hardsell而且收費太貴,應該冇咩壆生 +

原帖由 jollyma 於 15-06-25 發表
係好hardsell而且收費太貴,應該冇咩壆生
佢 d 課程適合一 d 叻人去聽多 d 野,由原本成績已經靚再變靚 d!因為叻人有好 d 基礎,對佢所教的東西一點就明!但我呢種英文差的人,頂得順白眼也可去補,必有得益!但基於資質問題,合格升g唔難!但要 a 或五星就天荒夜談!
綜合各位的留意,估計近年他似乎鍾意揀學生,非名校生就嚇到你知難而退為止!

有得選学生易出成績

引用:Quote:原帖由+jollyma+於+15-06-25+發表係

原帖由 pizzaheidi 於 15-06-25 發表
佢 d 課程適合一 d 叻人去聽多 d 野,由原本成績已經靚再變靚 d!因為叻人有好 d 基礎,對佢所教的東西一點 ...
呢招高喎!

回覆:有無人補過Josexx Li 的英文課程

superkid一樣揀學生都大把人去報...

回覆:pizzaheidi 的帖子

今日帶了小朋友去做assestment。佢都好funny! 我細女升小二比較有性格唔肯作文,佢好攪笑地方話驚俾我細女恰!中學生比較多!報了小學暑期班,試吓玩吓啦!一千蚊一個月教gramma上過!八百元一堂creative writing又上過!感覺這位老師善長教考試投考和如何美化句子!

今日我升小四的小朋友要寫一篇文介紹自己!佢寫I am kind and helpful. 老師話寫得好核突!咁樣寫好D……I am called....I have studied..... I am a Christian and I am always ready to help....

我都暫時buy佢嘅!玩一個暑假試試如何!

引用:今日帶了小朋友去做assestment。佢都好funn

原帖由 tinyan1977 於 15-06-28 發表
今日帶了小朋友去做assestment。佢都好funny! 我細女升小二比較有性格唔肯作文,佢好攪笑地方話驚俾我細女 ...
請問幾多人一班?
1個月學費幾多錢呀?
是否他親自教呢?
唔好意思,咁多問題

回覆:bbtoday 的帖子

佢話班班都喺佢教!嗰度有兩個班房!每個班房有30-40張櫈!$2500/7堂

引用:佢話班班都喺佢教!嗰度有兩個班房!每個班

原帖由 tinyan1977 於 15-06-30 發表
佢話班班都喺佢教!嗰度有兩個班房!每個班房有30-40張櫈!$2500/7堂
想問問。。。咁你兩個小朋友都有報?會否在同一班教?

回覆:Mommy-Maggie 的帖子

不同時段/日

引用:佢話班班都喺佢教!嗰度有兩個班房!每個班

原帖由 tinyan1977 於 15-06-30 發表
同我講電話個位,話每班大約7,8人,每月$1800 小二.

回覆:AgapePa 的帖子

我報的是暑期班!全部都喺$2500/7堂

回覆:tinyan1977 的帖子

回覆:tinyan1977 的帖子

6月27,28試讀日!唔知喺咪promotion/收費調整!$1800/月仲好!唔駛commit成個暑期!

引用:Quote:原帖由+tinyan1977+於+15-06-30+發表

原帖由 AgapePa 於 15-07-01 發表
同我講電話個位,話每班大約7,8人,每月$1800 小二.
$1800一個月四堂?每堂幾耐?thx

sissysze 發表於 15-7-1 18:04
$1800一個月四堂?每堂幾耐?thx
一星期一堂, 一個月四至五堂, 我無報, 無問每堂幾耐

回覆 王家爸爸 的帖子

佢係我中學英文亞sir, 我係70後, 噤你自己唸下佢幾大

王家爸爸  保養得好  發表於 15-7-2 13:29
‹ 上一主題|下一主題