用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LB Greenfield offer
樓主: babymeimeipy
go

LB Greenfield offer [複製鏈接]

回覆:LB Greenfield offer

收到am offer! 不過完全冇資料究竟學費幾$⋯個日interview又冇比資料。咁幾時先知嘅呢

今日交錢問左,佢話教育署未批所以唔知下年學費幾錢。今年係六千幾蚊x11個月,包晒雜費

引用:今日交錢問左,佢話教育署未批所以唔知下年

原帖由 Cutesweets 於 14-11-07 發表
今日交錢問左,佢話教育署未批所以唔知下年學費幾錢。今年係六千幾蚊x11個月,包晒雜費

...
Thxthx. 過兩日都要交$了

我交左錢啦, 見網上comment 都幾好, 近近地,讀呢間啦

我封信都是沒有剔am or pm! 有嘅家長是否一早填form要咩?

引用:我封信都是沒有剔am+or+pm!+有嘅家長是否一

原帖由 lkm2007 於 14-11-08 發表
我封信都是沒有剔am or pm! 有嘅家長是否一早填form要咩?
我填form 時圈AM嫁, so 有AM offer

回覆:Rollma 的帖子

今日交左留位費,學校話1月會有家長講座,12會通知詳情。

無收到信=不獲取錄?

引用:學费及雜費加埋每月約$6300,幾貴。 +

原帖由 lingchuchu 於 14-11-05 發表
學费及雜費加埋每月約$6300,幾貴。
請問係咪所有分校學費一樣?6xxx per month is really expensive

引用:Quote:原帖由+lingchuchu+於+14-11-05+發表

原帖由 Ms_Phoebe 於 14-11-09 發表
請問係咪所有分校學費一樣?6xxx per month is really expensive
好似唔係間間一樣喎,你自己打電話去問

引用:剛剛收信,有offer+了! +

原帖由 babymeimeipy 於 14-11-05 發表
剛剛收信,有offer 了!
我細B 12 月 in , 可否分享下 in d 乜同埋可唔可以兩個家長一齊 in 呢?感激!

回覆:mababie 的帖子

第一part group in, 十幾個小朋友加一位家長入,坐floor mat唱歌,出去拿花花紙牌,指下眼耳口鼻。後面有幾位老師評分。
之後另一位家長可以入房一齊等,填四題問卷,之後一齊等去另一間房family interview. 有個net 比一籃玩具我女玩,之後問我地問題,大約是家中用什麼語言,有冇兄弟姊妹,戒左片未,最中意的玩具,平時邊個照顧,大約十五分鐘完成。個老師最後比一份玩具我個女,跟著就講byebye.

希望幫到你

on waitinf list

引用:on+waitinf+list +

原帖由 Miloeva 於 14-11-13 發表
on waitinf list
你小朋友當日面試如何呀

回覆:tingkit 的帖子

我都是11.22in 9:30

引用:第一part+group+in,+十幾個小朋友加一位家

原帖由 Rollma 於 14-11-11 發表
第一part group in, 十幾個小朋友加一位家長入,坐floor mat唱歌,出去拿花花紙牌,指下眼耳口鼻。後面有幾 ...
多謝您!問卷內容大概是什麼?謝謝!

回覆:tungtung12 的帖子

一入課室喊,之后放音樂就無野,然後一直都表現ok,跟住就見外藉老師,囡囡都有打招呼,講byebye等

引用:一入課室喊,之后放音樂就無野,然後一直都

原帖由 Miloeva 於 14-11-13 發表
一入課室喊,之后放音樂就無野,然後一直都表現ok,跟住就見外藉老師,囡囡都有打招呼,講byebye等

...
你囡囡幾大?

引用:Quote:原帖由+Rollma+於+14-11-11+發表第一

原帖由 mababie 於 14-11-13 發表
多謝您!問卷內容大概是什麼?謝謝!
冇記錯,好似有四條,bilingual ,
(1)如何得知本校
(2)對本校印象如何
(3)為什麼覺得貴子弟適合本校
(4)如何在家配合教育
希望冇記錯,幫到你

引用:第一part+group+in,+十幾個小朋友加一位家

原帖由 Rollma 於 14-11-11 發表
第一part group in, 十幾個小朋友加一位家長入,坐floor mat唱歌,出去拿花花紙牌,指下眼耳口鼻。後面有幾 ...
我女細b仲未識行喎,眼耳口鼻淨係指眼

‹ 上一主題|下一主題