用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田英藝家長請進
樓主: yukichchan
go

沙田英藝家長請進   [複製鏈接]

回復 catherine2011 的帖子

唔該晒呀!~~~~

回覆:沙田英藝家長請進

am 主流班,如無其他am offer應該呢間了。因為好想囡讀am

我揀國際班係因有朋友仔仔讀劍鳴國際班,佢話讀國際班個小朋友會自自然然識英文&普通話,而且6歲前係學外語最好時機,不過中文就要自己跟緊d... 好彩我係FTM,可以同佢睇多d中文書 ^^

我個仔宜家十個月, 英藝收左國際pm班, 暫時得呢個offer, 地點超近非常吸引

我想問通常幾時遞表架
我女今年二月出世

我對 b上星期係大埔分校見,等了個幾鐘都未有得見,等到忍唔住走去問職員仲要等多久先有得見,見完叫係出面等五分鐘就知收唔收,最終收了我兩個b,感覺收生好容易,因見多人被叫去交留位費

請問pm班上課時間係由幾點至幾點嫁?

should be 1pm - 430pm

大家好,我是新手媽媽,剛收到電話叫我孖b星期六去面試(我是報N班)想問面試通常要小朋友做d咩呢?

我都係上午國際班,11月b,我住大圍,校舍地點好但學費都好貴下,比咗留位,但仲考慮中,因仲有靈光pn offer。

我都係住大圍, 唔想BB去咁遠返學, 英藝收左下午國際, 原本我揀主流班, 但後來再同校長傾, 我話想BB學好英文, 咁佢話主流班就有1個小時英文, 20分鐘普通話, 其餘時間廣東話, 而國際班就大部份時間英文, 我BB聽得明英文, 所以最後轉左國際班. 大埔INTERVIEW的安排好好, 校舍超大, BB玩到唔捨得走. 黎緊仲有3間見, 到時先再諗LU.

我啱啱搬去沙田,上個星期先知佢地沙田開分校,即刻打電話去問又有位,我星期一先寄form,今日interview後就即收。係下午國際班。

各位好, 原本一心諗住讀英藝的上午班 (主流班), 上月得知樂基(駿景園)也收了兒子, 是下午國際班。現正心大心細中, 個人覺得樂基名氣大一些, 口碑也很好, 但下午班實在大大影響了小朋友的作息時間, 也可能影響到他的吸收及學習, 如要讀下午班, 只好讓他慢慢適應。兩間的地點離家相若, 都要搭短途校車, 但因我和老公都要返工, 平日白天兒子會由奶奶看顧。她希望我們為兒子選擇英藝, 因係上午班, 較配合她的照顧, 地點也較方便 (因我家無車去駿景園, 一定要搭的士來回)。

如果係你地, 你會點揀?

我會選英藝am, 因會以小朋友作息時間為先, 而且也要顧及老人家方便接送返學.

收到英藝的信,要交$4,050作上學期書簿雜費及校服費,如在15/3前唔交錢就會被列作後補生。我今天去睇過新校舍附近,知道其位置,但仍做緊內部裝修,未能入內。各位,你們會交錢嗎?

回覆:yukichchan 的帖子

因亞囡得一個offer,所以會比,但吾太願意,第一,仲未知學費幾錢,第二,亞囡12月先入學,要比全份上學期雜費,但因得一個offer,唯有照比!

12月都要比全份上學期雜費?要打去問問好d喎,應該按比例收!我個仔10月返,我打去問,佢都會問小朋友幾多月開學?

yukichchan 發表於 13-3-2 16:43
收到英藝的信,要交$4,050作上學期書簿雜費及校服費,如在15/3前唔交錢就會被列作後補生。我今天去睇過新校 ...

有冇相可以SHARE下?

回復 hebe2010 的帖子

無影相呀, 因為.......實在無野好影...... 只係見到個門口, 開左門, 裏面見到間左啲房 (應該係班房/校長室之類), 但有工人做緊野.... 無得入去....
‹ 上一主題|下一主題