用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘宣道小學收到信喇!!!!!!!!
樓主: sumyin518
go

九龍塘宣道小學收到信喇!!!!!!!! [複製鏈接]

呢度多數都係收offer信或waiting信,可能得好少reject信,咁waiting似乎都冇咩希望了!係唔係呢?!

原帖由 twinstar99 於 10-12-30 15:45 發表
校方數字:接近2300人

2300人報,   分配係 : 宣道幼稚園收60個,外界收100個. 共收160人, 分4班. 每班40.
*****藍藍天空掛著我的夢*****

My son is also on the waiting list ... I think the chance is slim ....

My son is also waiting.

But I know a friend whose son was also waiting last year, finally got the offer at the end Aug by phone.

各位waiting的父母不用太擔心,我這裡識兩個小朋友收了但不會讀。

宣道和喇沙各有什麼優勝呢

好想知道各位對宣道和喇沙的看法

回復 46# KINGPS 的帖子

依個問題我可以試下答你, 我有個親友係宣小畢業入左喇沙中學, 根據佢升左中學話番比我知, 由喇沙原校升上去既學生既學術水平並非如外界想像般好, 相反, 外來生既成績比原校生更好, 而且喇沙既學生又普遍有少少頑皮(始終係全男校, 可理解)

無論點, 喇沙始終係唔使比學費既超級名校, 就算宣小有幾好, 都好難叫家長因為宣小而放棄喇沙既

It seems that nobody received any rejected letter.  

Is it that all not succeeded applicants will be put on waiting list and there will be no rejected letter?

回復 48# TingKiumom 的帖子

I want to know too!!!

Anyone who still not receive any letter??

I am still waiting for the letter...

My friend got the rejected letter on the first day (29/12).

今日回家收到信了,係waiting,個油郵crop 係29號呀,今日先收到!

感謝主

收到信收左 但決定放棄個位
waiting 個d 多個位喇

原帖由 bubumom 於 10-12-31 16:02 發表
I am still waiting for the letter...

me 2.

恭喜晒! 咁你會否放棄自行嗰間而讀宣小呢?
P.S. 我地報了名但無去面試,所以唔受影響.

原帖由 rainy0429 於 10-12-29 15:53 發表
多謝報料!!見到你報料即刻落去睇信箱~
收咗我女~超開心~因為宣小係我哋私校中嘅首選~
難捱 /忘嘅考小一遊戲正式結束!!!!
祝各位小朋友好運~預祝新年快樂!!

...

請問是否所有後備生都是1月3日前要交回覆信?後備生是否只有一種?

謝謝你!已放出唔會入讀嘅私校學位,亦將會放出SFA。
但於自行津校同宣小之間,真係真係要時間考慮...
所以會註冊咗宣小,再同阿女傾傾先可以決定...

原帖由 Charmainetowin 於 11-1-1 22:31 發表
恭喜晒! 咁你會否放棄自行嗰間而讀宣小呢?
P.S. 我地報了名但無去面試,所以唔受影響.

回覆 56# shirleychan15 的文章

We also got ' waiting list' and requested to confirm by Jan. 3rd... I have the same doubt as you.

will not register....another seat released....

Hi Hi, 好耐無見呀,返嚟唔係好耐,前兩日先收到信,APS收咗呀囡呀,真係好開心,有機會同你阿囡做同學仔,不過你咁多offer,真係有排揀喎

btw,check pm pls!

原帖由 rainy0429 於 11-1-2 00:36 發表
謝謝你!已放出唔會入讀嘅私校學位,亦將會放出SFA。
但於自行津校同宣小之間,真係真係要時間考慮...
所以會註冊咗宣小,再同阿女傾傾先可以決定...

...

‹ 上一主題|下一主題