用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2009-2010 NCB a.m.
樓主: coco04
go

2009-2010 NCB a.m. [複製鏈接]

唔係呀, 原來只可送到5樓, 跟住要佢地自己行落四樓, 佢話有老師係樓梯當值, 會同佢地入課室, 可能噙日係第一日番齊咁多小朋友, 加上校車遲左少少, 又唔知點解收左個名牌, 咪覺得有點混亂!

原帖由 teresalok620 於 09-9-14 14:09 發表
oh, 不ee唔係送到佢地入課室....等我叫姐姐記得同晴晴帶好名牌先
[img][/img]

我見派左個新名牌, 所以上星期收左個舊

原來老師收左個名牌, 我仲以為唔見左添, 等我仲寫手冊同老師講

係呀, 不過尋日已經派左個新, 有bar code的

冬日勳章 醒目開學勳章

啱啱先見到這個topic, 見到囝囝d同學, 太好了。

我囝囝都是NCB am架, 名字是彥熙 (Daniel).  請多多指教。
:wave: :wave: :wave:

hihi sisicat, 你好呀, 大家多啲上來交流下啦!

今日晴晴唔係好舒服, 朱老師打左比我, 問開佢, 佢話早2日已經同佢地做左閱報分享, 晴晴好緊張, 講野好細聲

我見親子蜜語話下星期五前要帶個燈籠返學校, 貼埋名, 大家記住呀

今日晴晴唔係好舒服, 朱老師打左比我, 問開佢, 佢話早2日已經同佢地做左閱報分享, 晴晴好緊張, 講野好細聲

我見親子蜜語話下星期五前要帶個燈籠返學校, 貼埋名, 大家記住呀

朱老師都有打比我呀, 唉...童童就麻煩喇, 老師話佢成日用喊黎表示不滿, 不過就好快無事, 可能佢始終都係細, 希望3歲之後會有好轉, 因為佢2歲前佢成日無時停, 2歲後又定好多

童童仲係細麻, 好正常呀, 又加上都叫新環境, 未必咁快同老師/同學仔建立溝通, 慢慢一定無問題, 加油加油!

朱老師話晴晴成日排隊做體操時好快拍好chair, 成日都想排第一, 要教佢有時老師都會拖住排第2, 3嘅同學仔, 我又要喺屋企慢慢同佢訓話

晴晴好番d咪呀? 昕昕話晴晴無番學, 病左呀! 昕昕都要爭排第一, 小朋友可能係咁, 不過我都同左佢講, 有時要排下第二, 第三, 最緊要要排隊, 做個禮貌小朋友!

原帖由 teresalok620 於 09-9-20 00:02 發表
童童仲係細麻, 好正常呀, 又加上都叫新環境, 未必咁快同老師/同學仔建立溝通, 慢慢一定無問題, 加油加油!

朱老師話晴晴成日排隊做體操時好快拍好chair, 成日都想排第一, 要教佢有時老師都會拖住排第2, 3 ...
[img][/img]

晴晴星期五喉嚨發炎, 睇左醫生, 而家無咩事喇, 有心有心!

今個星期五大家會著華服返學ma?

我今日自己去接童童放學, 咁岩見到晴晴, 佢拖住個同學仔行樓梯行得好快, ee叫佢慢慢行, 佢即刻停下來, 一叫就聽, 好乖呀

我買左中國服比童童喇, 仲買埋袋襯添, 點知朱老師話要帶書包, 唉...一心諗住開完party同佢去迪士尼, 唔通要帶住書包去玩?

haha, 算佢聽話喇!

我未買中國服呀, 你去邊度買? 著一次我想平平地算.

你同昕昕都係disney 常客ma? 我地買左annual pass, 成日都去gar, 下次睇下見唔見到你地先!

我地都有睇你地個BLOG, 都知晴晴去過好多次disney, 仲成班朋友仔, 睇見都覺得好開心, 我地annual pass 就到期, 都諗住會再續, 第時夾岩時間join你地OY
我件中國服在利源東西街買, 都係幾十蚊, 著一兩次無所謂喇, 同埋佢地咁細, 著呢D衫好得意

原帖由 teresalok620 於 09-9-22 09:12 發表
haha, 算佢聽話喇!

我未買中國服呀, 你去邊度買? 著一次我想平平地算.

你同昕昕都係disney 常客ma? 我地買左annual pass, 成日都去gar, 下次睇下見唔見到你地先! ...

aiya, 係童童先啱, haha, sorry ah. 第日一齊入disney 玩啦, 等我都去睇下衫先!

DEL.........................

人 若 賺 得 全 世 界 、 賠 上 自 己 的 生 命 、 有 甚 麼 益 處 呢 . 人 還 能 拿 甚 麼 換 生 命 呢 。

無所謂, 童童如果好似昕昕咁醒就好囉, 昕昕知道晴晴無返學, 但我尋日同童童講 : 你個同學仔晴晴呀, 佢四圍望根本唔知我講邊個.
童童今日同我講, 今日要交燈籠比朱老師, 乜唔係星期四deadline咩

原帖由 teresalok620 於 09-9-22 11:38 發表
aiya, 係童童先啱, haha, sorry ah. 第日一齊入disney 玩啦, 等我都去睇下衫先!

阿晴晴先係懵盛盛, 成日問佢學校野都唔係講好多!昕昕好叻女!

燈籠其實係924前交, 可能老師怕太趕, 有就交定先, 咁我比佢聽日拎返學校啦
‹ 上一主題|下一主題