用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有人在「香港兒童弦樂團」學小提琴嗎? ...
樓主: Odin
go

有人在「香港兒童弦樂團」學小提琴嗎? [複製鏈接]

唔該晒:loveliness:
Happy New Year.

原文章由 Fatty 於 07-12-30 23:11 發表
1. 樂團係有小提琴初班,家長需陪同上堂。
2. 應該唔需要。
3. 唔太清楚,你可以打電話問清楚。

請給我意見:-
我囡囡都想學小提琴,但佢地收唔收 (依家5years & 2months old), 唔知要不要考入去呢? 是否要自己在出面買琴? or佢地有安排比我地買? 學費幾多(最細的班)? 老師ok嗎?

原文章由 靚咪媽 於 07-12-30 17:34 發表
小兒現在5歲半,學緊鋼琴,他亦有興趣想學習小提琴.
想請問~
1) 學團會否接受未學過拉小提琴的小朋友參加呢?
2) 是否應讓小兒先在出面學到某程度才向學團報名?
3) 每年甚麼月份接受面試呢? (在網頁上只見11月份的面 ...

1)我見到班入面有K3學生,五歲都會收
2)入樂團學小提琴要面試,主要試下小朋友o既音樂感同手指控制3)小提琴可以自己買或者樂團代訂,價錢同外面自己買差唔多
4)學費每兩個月HK$880
5)個人覺得老師夠嚴格,而且有經驗
原文章由 vic6 於 2008/1/1 16:33 發表
請給我意見:-
我囡囡都想學小提琴,但佢地收唔收 (依家5years & 2months old), 唔知要不要考入去呢? 是否要自己在出面買琴? or佢地有安排比我地買? 學費幾多(最細的班)? 老師ok嗎?

...
‹ 上一主題|下一主題