用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇2006年8月入讀麗港城迦南幼兒園?
樓主: jenmike
go

有冇2006年8月入讀麗港城迦南幼兒園? [複製鏈接]

Re: 有冇2006年8月入讀麗港城迦南幼兒園?

記得係亞b報名迦南後, 有1張dvd附送介紹學校的情況, 我之前時時播比佢睇, 一路睇一路同佢介紹, 佢那時都係2歲到, 唔識講野, 但就好鐘意睇, 一出現學校就好緊張,又扮畫面的小朋友. 我諗對佢返學有d幫助, 無咁陌生. 加上我地住附近, 日日行過都講下, 所以佢好期待返學.

[size=large]嵐嵐寫真集 :-o  :-o  :-o

各位:

我個bb1.5 yrs old,下年讀PN班,我有考慮滙景既啟思同麗港城既迦南。今日我去佐睇迦南既環境,我頗鐘意,阿囡都係,可惜老師去佐開會,冇人係度,冇得問問題。

我想問下你地,迦南係國際學校,咁會唔會教多D英文同普通話?同佢既程度係唔係會深過啟思架?你地點解會選迦南架?

HEEHEE,好多問題,SORRY!

Hi Becky,

Great!  We'll be in the same class on the same date.  My daughter was born on 1/11.  Thus, the 1st day to go to school is also her birthday ... memorable day

Hi Jenmike,

nice to meet you too.  hope all our children enjoy the happy school life   

Hi Jenmike,

我囝囝叫尚明﹐我唸佢哋不知不覺中已經做咗朋友仔嗱!

你囡囡病好未呀? 今日開始要返3個鐘﹐唔知慣唔慣呢?但我囝囝今日無返學﹐佢都病了

hi teresatze,

我地都係啱啱返學, 所以都唔係好知道老師好唔好. 以目前為止, 都覺得ok. 每個月2千幾蚊.

hi joeyma,

其實我揀迦南都係貪佢近, 環境寬敞, 安全. 我感覺佢地唔會太辛苦. 希望幫到你啦!

hi heiyin,

曼芝好番啦! 多謝關心! 小心呀, 好容易病呀!
係呀, 要返3個鐘. 唔知點解, 佢最近唔係好肯返學, 仲喊住返添.... 可能時間耐咗, 未適應.
:-|

各位媽咪:

想問
[center]Larry's birthday ticker[/center]

Hi Jenmike,

尚明同曼芝都一樣﹐最近都唔係好肯返學﹐唯有比D時間啦!

想問吓﹐會唔會被曼芝係原校讀K1啊! 因依家有部份幼稚園已開始報2007年入K1表格啦﹐因我還在想....

HELLO,

1)我覺得2歲撘校車會比較唔安全﹐雖然有保母跟車及照顧﹐但始終都太細﹐或者適應返學後﹐才轉撘校車﹐不過都看見有部份小朋友都撘。

2)暫時看見有一位外籍老師。

3)是不難考入﹐基本上都會收﹐面試時﹐是用唱歌仔來表現自己﹐而老師是會觀察小朋友的﹐而問題多數都係問家長。

請放心

Hi Heiyin,

關於幼稚園, 會試一試報其他. 比佢試吓面試. 到時再諗讀邊一間. 你呢?

Hi Jenmike,

我都同一樣,等吓試吓其他先﹐你有沒有心目中幼稚園啊!

kentville, york

HI 各位,

我係今年麗港城迦南n1黃組小朋友鎧澄個媽咪, 我都有報出面幼稚園K1, 我諗住報6-7間, 你哋呢??

簽名被屏蔽

我個女讀緊上午班, 覺得都幾多人. 我諗都應該full咗. 不過你不妨試試.

簽名被屏蔽

Hi labelle,

You mean you wanna apply for your son in the next school year?  My case is similar 'cos my boy was born in Nov as well, in 2004.  So we can only start school in the coming Nov when he turns 2.  But Cannan can still assign my boy in am class.  Maybe we applied in quite an early stage last year, around Nov.  You can call them and ask the situation this year.

Becky
My lovely Chezkel is 6.5 yrs old la!!

HELLO DEBBY-VENUS,

報咁多間﹐有沒有心目中那間﹐而我就十五十六﹐唔知點﹐想報讀根德園﹐但又覺得遠﹐都唔知點
我有朋友D仔女現讀K1﹐覺得都幾深﹐無唸過就教"MAY I GO TO WASH ROOM PLEASE ?"
... 所以覺得都幾好。

Heiyin,

我心目中嗰間係培正, 佢啲校風唔差, 小朋友唔會好辛苦, 加上佢又係一條龍(之後唔駛煩), 但我唯一最傷腦筋就係佢係中文學校, 你覺得問題大唔大呢?? 其次就係St. Catherine's(因為堂家姐讀緊); 根德園我都有報, 我聽人講話呢間啲內容會比較深啲同無咁活動式, 我驚小朋友會唔鍾意返, 另外仲有維多利亞, 耀中同民生

Debby   
‹ 上一主題|下一主題