用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有無用"English Time"教材既媽咪分享吓 ...
樓主: Evolution6
go

有無用"English Time"教材既媽咪分享吓 [複製鏈接]

Re: 有無用"English Time"教材既媽咪分享

JonasMaMa

您講得全對呀,我仔仔近來就好鐘意ET Vol.7的Animals ,成日都掛在口邊,現在買了一套Phonics的教材,起初他不太願意,因為他會覺得在Zing的教材中已經認識了很多,加上我又有蒙特梭利教材,它真是讓我寶寶學得更全面,不過慢慢他又接受Phonics了。

起初我不准開電視,所以晚上做的電視節目不准收看,所以令到我媽媽和丈夫都有點點失望,但係您看到小朋友經常拿書出來讀的時候,您就會覺得好值得,我的仔仔現在2歲2個月

JonasMaMa

My baby is already 2.5 years old.  My baby has been using it for almost 2 years now.  She loves it very very much and she has learnt a lot from it.  You can try to let your son to listen to CDs or play the DVD with TV switched off.  Don't know if you have bought the "talk-a-long machine"?  I think it is a very good tool for babies to learn the pronouciation.  For the playgroup, I think you are correct, they are conducted once a month.      

JonasMaMa 寫道:

Fat_Fat,

Is it ?   How old is your baby ?? Mine is 1 year old only and will let him try the PG when he is around 1.5 years old.  As I know, it is once a month, am I correct ?

hi Jonas MaMa,
My son is 17months .
該用戶已被刪除

Re: 有無用"English Time"教材既媽咪分享吓

Evolution6,

我個sales重須,上來一次點貨後人影都唔見了,我今個bb展景見到我個sales去了muzzy到做.
教材唔錯,但售後服務就勁唔掂,之後有朋友介紹過James Lee 給我跟進,但後尾都不了了知,我已無續會啦,費事盧氣,佢地對我好,都係因為重有目的,想我再買其它教材   

Re: 有無用"English Time"教材既媽咪分享吓

haaumi

又係James Lee.....我都未開始上playgroup 巳經咁激氣.

咁講法english time既sales真係大部份都唔掂.

When Otis BB in Baby House 歡迎參觀Otis B's World

魔怪寶寶 寫道:
我買左english time已經一年有多, 套教材真係幾好既, 但係售後服務真係差都不得了. 我早兩個月先同佢地公司嘈過交. 因為我有其中4隻DVD壞左, 我就打電話比佢地想換左佢. 點知佢話無得換除非係一買返黎就壞就會有得換, 否則, 任何人為損毀都無得傾.

講真,套"莫札特效應"幾百蚊貨仔都保用一世,我地幾萬蚊買佢D嘢無得保用真係幾無理由,其實幾隻DVD成本有得幾多吖,好心佢地大方D啦!

Hi JonasMaMa,
其實我地可唔可以揾你個saleslady問嘢呀?

Dear all ,
Thanks Jonas MaMa ! I'm buy english time with your consultant Miss leung . Charis was so nice ! And her service was as good as u say! May be i told her that Jonas MaMa refer ! Thanks a lot !! My son love ET crazily ! He likes Zing and Sweepy so much!
       . I think she can share with other MaMa that not buy with her

各位ET媽咪:

我買左ET差不多一年了,很不幸,我的Sales又是James Lee,他真是很差,完全沒有任何followup。初時當他秘書未離職之前,還有一點兒跟進,但他秘書走後,我便有點"被違棄"的感覺。

各位幫James Lee 買ET的媽咪,會否我們聯線向Times 投訴,給他們一點壓力會好些? 畢竟都要花上數萬元才買了一套教材回來,而這兒的媽咪都覺得此教材是不錯的,何不我們想辦法去討回一點公道,再把教材真真正正發輝在我們的寶寶身上呢?

Jenny

我都係今年書展買。我唔明點解有人話要比錢入會,我看過寄來的特刊,會員上english playground不用比錢, 非會員先要。因為你買整套書已經有一年會籍,即是上playground不用比錢。

另外你們講的售後服務我吳知算吳算差,因為我收到套書之後叫sales上來我公司教我用又無托手肘,不過我都係call左佢一次。

佢教我用左baby set先,每二個星期聽一隻碟,然後續隻加上,另外看dvd每天不可看多過0.5小時,對小朋友眼睛不好。止于level 1 to 10,她建議等亞仔大過d先睇。
我過仔現在1歲,因為我奶奶湊,我都唔知佢有無日日播比仔聽,所以我現在都無期望,唯有等出年搬屋再請姐姐湊佢先努力用套教材。
:-|

Jenny,

你又係James Lee呀. 好呀好呀. 我巳經好唔開心, 因為幾萬蚊買套野返來, 無人跟...現在巳白白浪費咗我BB那段時間. 我的BB玩在16個月. 現在投訴仲有得救. 我地首先點做呢? 係咪習齊同JAMES LEE買的媽媽先呢? 我都覺得比D壓力Time Life 我唔信佢也唔做野囉.

Jenny_Leung 寫道:
各位ET媽咪:

我買左ET差不多一年了,很不幸,我的Sales又是James Lee,他真是很差,完全沒有任何followup。初時當他秘書未離職之前,還有一點兒跟進,但他秘書走後,我便有點"被違棄"的感覺。

各位幫James Lee 買ET的媽咪,會否我們聯線向Times 投訴,給他們一點壓力會好些? 畢竟都要花上數萬元才買了一套教材回來,而這兒的媽咪都覺得此教材是不錯的,何不我們想辦法去討回一點公道,再把教材真真正正發輝在我們的寶寶身上呢?

Jenny
When Otis BB in Baby House 歡迎參觀Otis B's World

越講越傷心...點解我幾萬蚊買套教材會咁架....

不如你地試下搵第二個Sales幫忙跟進,並投訴James Lee和告知Times Life我地有好多媽咪係度睇緊他們的售後服務有幾差,恐防影響佢地的生意。

Evolution,

我打算係我們聯名先向Times Life 透過電話和電郵向他們投訴,若他們再不受理,我們便會向週刊等大眾傳媒透訴,反正他們隨時都可以入來BK看看我們的如何不滿。不過,我們要針對的是那些不良Sales,例如James Lee,你覺得這樣ok嗎?  請PM我。

Jenny

JonasMaMa,

我仔仔現在17個月,暫時只是用了ET的baby pack,因我看到Manual說Level 1-3應該在小孩3歲才開始用,你都知啦!  我們這一批沒有Sales follow up 的人仔,唯有先靠看Menu自食其力囉!  So far, 我仔仔比較喜歡Zing和Electra。Babypack 入面的DVD,每次我仔仔看時都會微微地笑。

我真的覺得要問Times Life討一討公道,為的就是想把這套教材effectively應用在仔仔身上。謝謝你的support!

Jenny

希望我個sales唔會咁啦...

我個bb而家4個月,早兩日我老公貪得意播隻dvd比佢睇,佢居然好專心咁睇,有時仲笑出聲添..都唔知佢係咪真係識睇..

Jenny,

好.我地聯名投訴先. 但宜家好似得我同你喳喎. 要唔要開個topic等多d人入來or我地投訴咗先?

哎呀...你仲慘過我. 其實宜家巳經可以比bb睇level 1-10架啦. 因為等bb每日都睇會入腦d, 我個bb7個月巳開始睇. 初初每個星期比佢睇一個level, 隔日咁睇. 睇晒10個level后, 宜家就今日睇level 1 聽日level2 后日level 3 咁比佢睇. 我個bb好多時都睇到笑. 佢最鍾意係Nicky跟住Simon, 跟住Miss Malice & Jungo.

所以你宜家巳經可以比佢睇架啦. 唔好白白浪費咗bb的寶貴光陰.

話說回來, 咁complaint letter你想我打定你打?  

sylviawu,

當初我都係比我個BB睇了朋友隻老番后,見BB咁鍾意我先買. 因為我第一次PLAY LEVEL 1佢睇, 佢可以坐定定成隻DVD睇晒. 就係呢一點吸引咗我買呢套教材比佢. SO FAR我都無後悔過買呢套教材, 只係好嬲點解會遇到個咁既Sales.

Evolution6,

有時我覺得係睇你好唔好彩...
最緊要阿b用得好..同埋呢到好多人幫你架...

我簡呢套教材都係因為比隻demo蝶阿b睇時佢好鍾意睇,相反dwe同muzzy佢就無乜興趣..希望我無簡錯啦..

我都係收到套教材幾日,仲未有時間去研究點用比較好,仲等緊個sales比個detail d 嘅schedule我,又未教阿b婆婆平時播邊隻比阿b聽,而家唯有放工返到屋企播住隻cd比佢聽,有時比佢聽住隻mother goose 同比本mother goose嘅故事書佢睇下先啦.
‹ 上一主題|下一主題