用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兒x無限 Infinity Childxxx World,俾錢前俾錢後2回事! ...
樓主: 忌廉烏冬
go

兒x無限 Infinity Childxxx World,俾錢前俾錢後2回事! [複製鏈接]

回覆 puibb 的帖子

我認同你部份想法,本身校監等人有熱誠,但部份老師經驗尚淺,未必可以將依套蒙特梭利運用得好,再加上,部份學生質素......,所以,早幾年前,阿囡上了八堂後唔上,寧願家中自行教。

回覆:兒x無限 Infinity Childxxx World,俾錢前俾錢後2回事!

總括黎講真係唔讀好過讀

回覆:兒x無限 Infinity Childxxx World,俾錢前俾錢後2回事!

我正打算報家長班,可唔可以講多d?

引用:我正打算報家長班,可唔可以講多d? +

原帖由 little.k 於 16-03-14 發表
我正打算報家長班,可唔可以講多d?
課室地板勁污糟,次次落堂個腳板係黑色嘅,廁所永遠有異味,地面永遠係濕,

無地方換片,得2張長期俾人佔用嘅下陷嘅2座位梳化,

好多家長(父母及長老)都無公民教育品德,1人霸成張椅,連工人姐姐見有小朋友或大肚婆要著鞋都識得讓一讓,反而家長無,學校又無溫馨告示叫人保持清潔呀,禮讓之類。。

總之,上課情況糟糕,落堂情況一樣不堪

引用:回覆+puibb+的帖子 我認同你部份想法,本

原帖由 HappyCheerBaby 於 16-02-19 發表
回覆 puibb 的帖子

我認同你部份想法,本身校監等人有熱誠,但部份老師經驗尚淺,未必可以將依套蒙特梭利 ...
據我所知,幾年前有部份老師係實習老師。佢地有3-6歲既証書班,d學生讀完要實習先有証書,但因為冇咁多3-6y既課室,所以叫d學生去左0-3y課室實習,果時俾人投訴,所以唔知而家仲係咪咁。

konew720 發表於 16-3-21 21:45
據我所知,幾年前有部份老師係實習老師。佢地有3-6歲既証書班,d學生讀完要實習先有証書,但因為冇咁多3-6y ...
你咁講,又幾似我朋友當年話點解要俾錢人地實習,學費貴過人而唔知實習既老師得唔得,所以,我朋友即時退出唔玩。

引用:Quote:konew720+發表於+16-3-21+21:45+據我

原帖由 HappyCheerBaby 於 16-03-21 發表
你咁講,又幾似我朋友當年話點解要俾錢人地實習,學費貴過人而唔知實習既老師得唔得,所以,我朋友即時退出 ...
果d實習學生係冇錢收架,仲要俾學費。
如果而家3歲以下課室冇實習學生,全部去晒3-6y課室,咁3-6y課室真係唔知有幾個正式老師。

引用:Quote:原帖由+HappyCheerBaby+於+16-03-21+

原帖由 konew720 於 16-03-21 發表
果d實習學生係冇錢收架,仲要俾學費。
如果而家3歲以下課室冇實習學生,全部去晒3-6y課室,咁3-6y課室真係 ...
根本就係掛羊頭賣狗肉,收小朋友錢再收實習老師錢,利用小朋友去俾佢d老師實習,收2家茶禮,但對小朋友無得益

‹ 上一主題|下一主題