用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 咁諗啱吾啱?
樓主: tonychan9
go

咁諗啱吾啱? [複製鏈接]

回覆:咁諗啱吾啱?

玩得咁大,叫亞女破產,温馨提示不要信廣告,隔山買牛有危險,如住地方同大學5分鐘路程,可能相差好遠。。

回覆:brother4 的帖子

我記得早排有人買樓花之後收不到樓。我要了解多D先。 知識不夠,功課做不夠不敢亂來。

大樓爛尾樓是樓板 ,買一定實樓

有朋友賺也有蝕,一般賺宿舍費,蝕果個連個女蝕咗,未畢業大肚,不回港長住英國

引用:玩得咁大,叫亞女破產,温馨提示不要信廣告

原帖由 brother4 於 15-10-06 發表
玩得咁大,叫亞女破產,温馨提示不要信廣告,隔山買牛有危險,如住地方同大學5分鐘路程,可能相差 ...
宜家好多大學生都系咁啦,碌爆卡政府貸款吾還,4年後又系一條好漢,仲可以得難得既人生經驗。去英國都可以經歷下嘛!有乜事仲有老豆出$比佢繼續花!好橋好橋!

brother4    發表於 15-10-6 16:58

引用:有朋友賺也有蝕,一般賺宿舍費,蝕果個連個

有朋友賺也有蝕,一般賺宿舍費,蝕果個連個女蝕咗,未畢業大肚,不回港長住英國

...
大肚香港都會大肚啦!仲吾洗等到大學,我深圳下屬個女果間學校宿舍,個中一男生扒入中二女友間房度搞大左個肚,吾洗去英國,更加吾洗等到大學!

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-10-06+發表其實唔

原帖由 安安 於 15-10-06 發表
想請問地產商提供三年或五年 guarantee 回報,咁如果之後経他們處理知不知道怎樣收費?

...
唔好意思,其實我唔清楚英國既樓宇買賣,因冇經驗。

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-10-06+發表緊記一

原帖由 tonychan9 於 15-10-06 發表
哦!不如搵個女做業主,洩左或者供吾起就捉佢破產!我又吾洗上身,你話咁樣吾穩當吾穩當呢?哈哈!

...
咁就要睇下英國法律,破產既後果係乜喇!

回覆:亮燈 的帖子

諗住你係英國指南。

引用:Quote:原帖由+tonychan9+於+15-10-06+發表

原帖由 亮燈 於 15-10-06 發表
咁就要睇下英國法律,破產既後果係乜喇!
應該系四年搞掂?無其他野上身掛?

上次違例泊車張單寄來香港,都要寄番英鎊去,怕有一日入境很麻煩,如果經銀行買樓申請破產,銀行有記錄,尤其大銀行是世界性,應畢業後才破產,破產冇書讀 個人信用會影响,政府工估難 ,私人工也要申報。。。

回覆:安安 的帖子

買樓一事,估問fxxx君,佢有回港開講座

引用:上次違例泊車張單寄來香港,都要寄番英鎊去

上次違例泊車張單寄來香港,都要寄番英鎊去,怕有一日入境很麻煩,如果經銀行買樓申請破產,銀行有記錄,尤 ...
根據香港破產法,個女破產可以由老豆比$佢繼續讀書,佢咁細個咪破產中進修,仲可以寫編破產畢業論文,攞左證書咪返香港工作囉!阿B破產,個仔去加拿大讀書都系阿叻比$!你話幾古惑呢!哈哈!

引用:上次違例泊車張單寄來香港,都要寄番英鎊去

上次違例泊車張單寄來香港,都要寄番英鎊去,怕有一日入境很麻煩,如果經銀行買樓申請破產,銀行有記錄,尤 ...
香港大把大學生都系咁,吾破就儍仔啦,計算好時間,申請埋單身公屋,第日得閒又可以去hea 下,我早就同個女講好架啦!

英國破產有分誠實及不誠實,如不誠實會追15年之久,英國個人信用6年,銀行拒絕開戶,如開戶會被限制,水电煤氣公司會另外對待,將來下一代去英讀書。。。請咨詢專業意見

引用:英國破產有分誠實及不誠實,如不誠實會追15

英國破產有分誠實及不誠實,如不誠實會追15年之久,英國個人信用6年,銀行拒絕開戶,如開戶會被限制,水电 ...
拿!無事就最好啦!有事既話,我一定會叫個女好誠實咁申請破產!

brother4    發表於 15-10-6 18:09

引用:英國破產有分誠實及不誠實,如不誠實會追15

英國破產有分誠實及不誠實,如不誠實會追15年之久,英國個人信用6年,銀行拒絕開戶,如開戶會被限制,水电 ...
搵個律師幫你申請破產,好似白頭陳咁!

‹ 上一主題|下一主題