用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 拍拖
樓主: brother4
go

拍拖 [複製鏈接]

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+黃巴士+於+15-03-11+發表本帖

原帖由 KT0603 於 15-03-12 發表
唔like已經唔重要,重要係再有機會重遇,男生一定會後悔!
我和仔的關係非常close,什麼話題都會傾 ...
正!感受到你倆的甜蜜

回覆:拍拖

越大越冇話題,很羨慕你地

YANAMAMI 時晨—到阻都阻唔到
我都只係心諗, 所以我唔敢咁"口響"!!

Yanamami    發表於 15-3-12 17:58

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+15-03-12+發表唔li

引用:+YANAMAMI+時晨—到阻都阻唔到************

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+15-03-12+發表唔li

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+小木偶媽咪+於+15-03-12+發表

原帖由 KT0603 於 15-03-12 發表
我有個笑話分享,每隔一排同仔傾,他給我的反應都不同。
話說,我初戀男朋友仔送我第一份生日禮物 ...
仔女大左,可以幫你分析,跟你分享另類想法,每段時期窩心事也不同,但願他們能一直保持跟我們的親密。
我囡囡同我都係好“老友”,無所不談。
突然有點感觸,好驚佢長大掛住拍拖唔理我
我係咪痴鬼左

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+15-03-12+發表我有

哦哦哦...學業為重呀~

作為囡囡已經渡過「初戀」的家長,很想提醒是:

1)家長的重大mission和夢想之一,就是盡其所能容許孩子快樂。
2)如果戀愛不是可恥的勾當,真想不到上佳的理由去阻止「情竇初開」的孩子去愛慕異性。
3)初戀往往無疾而終,不是不愛,而是太生手。為免孩子因為無呢經驗,將來錯失最愛,又或娶錯老婆嫁錯郎,早戀得到的經驗,終身受用。
4) 少年不知愁滋味,為賦新詞強說愁。少年的生命力強盛,他們的自愈能力是驚人的。傷過痛過,便成長了。今天的點兒痛,明天依然是美麗的回憶和驕傲。
5)十五,十六歳的情懷,是青春小鳥,一去不復回。

拍拖影響讀書?一般去補習,家長都會預左交學費,如果拍拖時分數差少少,既然有野學,咪當交補習費囉,無乜咁大件事嗟。若果家長開明接受,這些戀愛的孩子特別感恩,其實好聽家長話,引導得當,可以完全無影響。

孩子能否做到愛情學業兩「得意」?,給孩子機會去證明吧!

懷念王少清中學校長的尊尊教導

引用:作為囡囡已經渡過「初戀」的家長,很想提醒

引用:懷念王少清中學校長的尊尊教導

‹ 上一主題|下一主題