用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收reject letter,求情信還有用嗎?
樓主: fatrabbit
go

收reject letter,求情信還有用嗎? [複製鏈接]

我都收到reject letter,問過學校話可以試一試寫求情信,但吾寫係零機會,最後我都無寫

引用:我都收到reject+letter,問過學校話可以試

原帖由 Jomei 於 13-12-01 發表
我都收到reject letter,問過學校話可以試一試寫求情信,但吾寫係零機會,最後我都無寫 ...
如心儀學校就寫,吾寫一定冇機會,小朋友面試,幾分鐘,點可以真正令老師去全面了解個小朋友。

多謝咁多位媽媽的意見,真係瞓得唔好,希望奇蹟發在小女身上

請問求情信郵寄定親自交去學校,每日都有老師守門口,係唔係交比老師就可以?thx

引用:如果比較冷門學校rrject可以一試++但係好似

原帖由 Vlone778 於 13-12-01 發表
如果比較冷門學校rrject可以一試  但係好似sv kv咁熱門放位唔多  而又收reject應該就無咩可能

...
Agree 同埋唔係寫一兩封就得囉我估

回覆:收reject letter,求情信還有用嗎?

寫係有用,表示誠意,同埋你真係心儀,寫下想法俾幼稚園,唔收都好,起碼做左唔會瞓唔著

Thanks

真係瞓唔著,諗緊封信內容點寫好

fatrabbit 發表於 13-12-2 06:00
請問求情信郵寄定親自交去學校,每日都有老師守門口,係唔係交比老師就可以?thx ...
雖然老師會在門口, 但會企好耐至走, 收完封信可能又有其他事做, 記唔記得俾校長都成問題. 可以問下校長在不在, 可否親自交信俾校長, 如果唔得先至寄.

Thanks for your advises

我都想親自交比校長,但另一方面又好似好騷擾咁

有無媽媽係親自交比校長?
‹ 上一主題|下一主題