用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大家知唔知沙田區中學既開放日呀? 請分享丫. ...
樓主: 香香
go

大家知唔知沙田區中學既開放日呀? 請分享丫. [複製鏈接]

香香 發表於 13-11-18 14:50
鄭榮之中學熟於BAND幾呀?

ST.ROSE係唔錯. 不過全女. 不太想.

band1c/band2a的英中,囡囡班都有唔少同學唸住報(好多band2a/b唸住),估計老師唔會北band2b報……
如今常存的有信,有望,有愛,這三樣,其中最大的是愛。

香香 發表於 13-11-18 14:50
鄭榮之中學熟於BAND幾呀?

ST.ROSE係唔錯. 不過全女. 不太想.

全女……系呀!
而且……北你睇d資料
五級以上(2013文憑試)
英文:51.1% 全港:8.9%
中文:11.9% 全港:8.2%
數學:15.6% 全港:11.8%
通識:25.2% 全港:7.7%
除左英文好勁好叻,但其它並不是好出色,特別系數學你可以睇睇,這是band1中學的水平?講真我有小小失望,我唔想阿囡6年,就係猛甘學英文,出到來唔似香港人,計數都唔識。
st.rose,我唔希望自己會失望!

少留言, 閣下d數 真系 5 識計

英文好  --> 唔似香港人..........?  你論

選与否  糸 閣下 決定

回覆:大家知唔知沙田區中學既開放日呀

我估佢只係想講, 只有一科高分, 其他唔到5都可能入唔到大學

杰杰媽媽 發表於 13-11-20 12:44
我估佢只係想講, 只有一科高分, 其他唔到5都可能入唔到大學

都唔系,我只系想講,佢d成績真系唔平均,冇中傷學校或者說這校唔好。
D女仔都乖,我只系覺得中文同英文對比好大而已
‹ 上一主題|下一主題