用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx) ...
樓主: belgiumchoco
go

有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx) [複製鏈接]

回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

國際班每日有25分鐘普通話,主流班一星期有兩堂25分鐘普通話,有錯請指正

回覆:藍藍媽 的帖子

我小朋友在主流班讀緊k2,因我想她中文叻d,但現在仍是英文叻d

回覆:chaualan 的帖子

我想問普通話係咪冇教併音?

回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

york係我首選,好高興明年讀k1,有人講到幾唔好,我去面試當天,未見過有這麼好的熱身環節(在禮堂唱歌玩遊戲),令到小朋友玩得好開心,面試期間好多小朋友都沒有哭,這是我十分欣賞的,所以我選擇york是沒有錯的。

我同意,雖然只系in過几間,york真系好有心机安排warm up,務求令每个小朋友都發揮到水準。

引用:Quote:原帖由+cherryird+於+13-10-29+發表

原帖由 藍藍媽 於 13-10-29 發表
每日得 25 min 英文?!但d英文都咁好,好amazing
有幾amazing呢?!

引用:我想問普通話係咪冇教併音? +

原帖由 TeriAnla 於 13-10-29 發表
我想問普通話係咪冇教併音?
唔係,所以我先出去學!

多謝樓主開呢個POST,我係2014 K1用家,主流班,成日都諗好唔好申請轉國際班,因為我覺得呢個學費得25 MINS NET 太少,加多幾百就有NET班主任,雖然以往YORK只有主流都有好英文成績,但非常認同語文係靠日常interaction 累積。不過我見YORK果邊有家長話國際班NET既參與太少,令廣東話太多

引用:多謝樓主開呢個POST,我係2014+K1用家,主

原帖由 小洪寶 於 13-10-29 發表
多謝樓主開呢個POST,我係2014 K1用家,主流班,成日都諗好唔好申請轉國際班,因為我覺得呢個學費得25 MINS ...
你係主流上午定下午?我係上午,第時我地小朋友有機會成為同學。

小洪寶  我都係上午不過YORK很多學生呢  發表於 13-10-30 16:48

大家好,我都係明年主流上午班,其實返學只不過三個鐘,還有其它課堂要上,國際班是否必要嗎?

回覆:padookis 的帖子

其實大家唔使擔心主流班英文唔好,佢2個老師其實都係一個中講廣東話一個講英文,國際班就叫做有個西人咁口音好d咁。

cherryird 發表於 13-10-29 17:08
我係主流班家長, 話你知國際班同主流班課程完全一樣, 英文net teacher都係每日25 mins, 只係國際班多左1個n ...

咁請問net班主任係咪每日全程同小朋友一起??

咦, 上次校長又話主流和國際都是每日50分鐘英文, 每別是每日普通話同net班主任, 咁係50定25分鐘呀?

引用:補充:我係唔buy+york+的,入錯左来,抱歉…

原帖由 confidence 於 13-10-29 發表
補充:我係唔buy york 的,入錯左来,抱歉……

引用:補充:我係唔buy+york+的,入錯左来,抱歉…

引用:Quote:原帖由+藍藍媽+於+13-10-29+發表每日

原帖由 cindy124 於 13-10-29 發表
有幾amazing呢?!
Um… 我覺得25mins 好短,所以教25 mins 已經咁叻,覺得好厲害… 我係直接地讚緊佢,希望你無get 錯我意思啦…

引用:Quote:原帖由+cindy124+於+13-10-29+發表有

原帖由 藍藍媽 於 13-10-30 發表
Um… 我覺得25mins 好短,所以教25 mins 已經咁叻,覺得好厲害… 我係直接地讚緊佢,希望你無get 錯我意思 ...
我諗係咪因為如果淨net時間就25mins, 不過日常都多用美英文嘅。

我都係2014主流班的,國際同主流班的英文分別我睇完你地的post 很我不太擔心反而擔心係普通話堂,國際班每日都有得上,但主流班就一星期先得二堂,我覺得不太足夠,對嗎?你地又點睇呢?因為將來考小學普通話都好著重的?

你地會參加8/11 的工作坊嗎?信寫明如不參加則當放棄學位喎!

kumiso 發表於 13-10-30 08:16
你地會參加8/11 的工作坊嗎?信寫明如不參加則當放棄學位喎!

我的是6/11, 日子不同
‹ 上一主題|下一主題