用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳區幼稚園一問
樓主: wewetdon
go

將軍澳區幼稚園一問 [複製鏈接]

分享用家意見,活動教學,上課開心愉快,小組形式學習,有小一面試班,有套教材在家玩活學活用。課程好,翠茵Pn先用圖畫學認字,而學之園先教認字,再看圖。

回復 ckwong1977 的帖子

認同你講法, 翠茵先認圖, 再認字, 因翠茵小宇宙每逄星期五交還所有書給家長同小朋友溫習時, 發覺阿囝係認圖再回答個字!

我阿囝就係PN讀新寶城翠茵小宇宙, K1將會轉讀學之園, 我有考慮轉唔轉好, 翠茵係一所很好的幼稚園, 因阿囝係細B, 在翠茵短短半年, 已可以聴,講英文和普通話短句無問提, (平時在屋企只會用廣東話溝通), 他的語文能力都令我覺好好, 但見學之園考K1的學校都係我心儀的, 所以K1轉讀學之園

回覆:將軍澳區幼稚園一問

哦!原來翠茵好好,等我又睇下先,多謝大家分享!

我報翠茵國際但佢用中文ln我小朋友架,當時ln係自己揀枱坐的,我就揀邊D玩具啱就坐邊張枱

引用:回復+ckwong1977+的帖子 我阿囝就係PN讀新

原帖由 老太太 於 13-08-01 發表

我阿囝就係PN讀新寶城翠茵小宇宙, K1將會轉讀學之園, 我有考慮轉唔轉好, 翠茵係一 ...
老太太,我阿囝也是由坑口翠茵國際班PN今年轉去學之園K1. 同意翠茵係一間好好的學校,尤其係英文,與阿囝用全英文對話係完全冇問題!我都掙扎轉唔轉,之前深水涉崇真同浸幼有offer都冇交deposit. 因為翠茵的老師,同姨姨都好好,阿囝每日返學都好開心。而學之園我幾個朋友都比好好評價,而且位置對我更方便!

引用:請問面試(國際班)+是怎樣?是全英文? +

原帖由 cheuk1224 於 13-07-30 發表
請問面試(國際班) 是怎樣?是全英文?
我阿囝in 坑口英普係全英文,因為係同外籍老師interview. 主要係一齊唱歌,之後每個老師对各自家長同小朋友問問題!

回覆:lucas1031 的帖子

請問你小朋友在學之園讀那一班呀? 會唔會同班?

學之園會唔會唔收細仔?

wewetdon 發表於 13-8-9 10:08
學之園會唔會唔收細仔?

其實好睇面試表現的。
‹ 上一主題|下一主題