用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有d擔心...驚決定錯誤! 請問迦南出路考到比較好既小學 ...
樓主: 鈞妍
go

有d擔心...驚決定錯誤! 請問迦南出路考到比較好既小學嗎? [複製鏈接]

chanwendy 發表於 13-5-8 16:19
我女同學有啲讀音小, KTS, ST.JOE, 福小, 德雅, 禮賢, 聖三一等.
多謝你資料呀

醒目開學勳章

回覆:鈞妍 的帖子

好老實,咁嘅學費出面大把比佢更好嘅私校,俾我揀,金巴倫好過迦南啦。

chanwendy 發表於 13-5-8 16:19
我女同學有啲讀音小, KTS, ST.JOE, 福小, 德雅, 禮賢, 聖三一等.
not bad, 有st joe, 咁有冇華仁, 拔萃, 喇沙?? thanks again!!!

引用:好老實,咁嘅學費出面大把比佢更好嘅私校,

原帖由 lokhei1012 於 13-05-09 發表
好老實,咁嘅學費出面大把比佢更好嘅私校,俾我揀,金巴倫好過迦南啦。

...
迦南以自理能力強見稱,金巴倫有甚麼優勢呢?是否用英文幼稚園做牌頭,英文真係特強?

鈞妍  我都想知多d~~ ^^  發表於 13-5-10 14:24

BBB100 發表於 13-5-9 16:36
not bad, 有st joe, 咁有冇華仁, 拔萃, 喇沙?? thanks again!!!
唔清楚, 因為我係坐校車, 識的家長唔係太多架咋, 不過 ls 係津校, 唔洗考的.

回復 chanwendy 的帖子

thanks a lot

st joe  <<  係咪啟業村對面果間呀?

引用:小兒係大b,+o係迦南讀pn班,+初時諗又有學劵

原帖由 鈞妍 於 13-05-07 發表
小兒係大b, o係迦南讀pn班, 初時諗又有學劵又九龍塘區, 感覺好抵, 打算直上k1, 但2013年開始無學劵, 好多人 ...
你不如問班主任或校長之前畢業生升邊間直資私小多,咁樣仲清楚。我都有問過,不過我個仔讀香港區分校,我眼見有啲哥哥姐姐通常會上公文,Enopi, 普通話班,Phonics同英文chat room, 仲有學校畫班。

醒目開學勳章

回覆:有d擔心...驚決定錯誤! 請問迦南出路考到比較好既小學嗎?

鈞妍 發表於 13-5-10 14:23
st joe
唔知喎, 只知係 st joe boys, 校服係白衫白褲的.

引用:小兒係大b,+o係迦南讀pn班,+初時諗又有學劵

原帖由 鈞妍 於 13-05-07 發表
小兒係大b, o係迦南讀pn班, 初時諗又有學劵又九龍塘區, 感覺好抵, 打算直上k1, 但2013年開始無學劵, 好多人 ...
金巴倫,k2全部返上午,k3下午班,個個一樣。

‹ 上一主題|下一主題