用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園是否PN直升K1?
樓主: R433
go

學之園是否PN直升K1? [複製鏈接]

回復 20101028 的帖子

Thanks for your info! 咁我已有PN PM offer, 可否轉AM 呢??

回覆:agneswyng 的帖子

啊,原來pn時已想轉am,咁寫信比校長啦。未必一定得、但寫咗先啦。

引用:回復+20101028+的帖子 Thanks+for+your+in

原帖由 agneswyng 於 13-04-10 發表
回復 20101028 的帖子

Thanks for your info! 咁我已有PN PM offer, 可否轉AM 呢??
Hi, 我 called school to ask this, the staff said we can submit request letter on the registration date

agneswyng, pn pm 轉 am難少少, 因為人人都喜歡am.

引用:Devilpig+及其他家長,+我大仔都係LH/tsing+

原帖由 20101028 於 13-04-10 發表
Devilpig 及其他家長, 我大仔都係LH/tsing yi, 我無聽過抽籤, 基本上都會揀到自己心水, 因為k1有 一部份轉 ...
你 Lee 句說話,令我安心d,但唔知今年仲係咪呢,因為兔年多人爭,我朋友前幾年 in st cat & vic, 都冇 second in lee 樣野

回覆:DevilPig 的帖子

收到!唔該哂

回復 DevilPig 的帖子

DevilPig, 真係唔使擔心喎, 起碼我一定唔會報英普, 因為自己唔識教佢不如叠埋心水選上午英粵班,時間仲易就D添o相信好似我咁諗嘅媽媽應該唔少

回覆:學之園是否PN直升K1?

各學之園家長,有人話  LH 教英文,如果屋企無人講英文, K1 - K2 小朋友英文都唔得,請比少少 comments r

回復 DevilPig 的帖子

PN已教phonics,見到外籍老師只能用英文對話,K2要自己用英文說故事。四年每日上堂的浸淫,跟老師的溝通,小朋友到K3遇不同老師自動轉台(中,英,普)不成問題,基礎肯定不成問題。當然,語言發展每個小朋友不同,家中有說英語的,又比家中沒有說英語的會更好。

回覆:Christi 的帖子

多謝 Christi

‹ 上一主題|下一主題