用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 kv or hkps (ascot)
樓主: Pattpattpatt
go

kv or hkps (ascot) [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+JuliaCKL+於+13-04-04+發表我

原帖由 momotam168 於 13-04-04 發表
係呀,因為去interview 唔見有外籍老師,多數係中國人!!
我就唔想太多功課果d,  但唔知個女係適合邊種學 ...
我都未知我個仔係讀唔讀到書嘅人,所以我都唔知呀!但而家競爭咁大,考小一時我諗咩類型學校都會報!

引用:Quote:原帖由+Pattpattpatt+於+13-04-02+發

原帖由 JuliaCKL 於 13-04-03 發表
係上年k3嘅樂基小朋友!
以我當日交流會聽到係有d家長係扣門入沙呂。
我亦知道有人讀KV 扣入沙呂

8/10/07 - 8.6 kg

JuliaCKL 發表於 13-4-5 03:52
我都未知我個仔係讀唔讀到書嘅人,所以我都唔知呀!但而家競爭咁大,考小一時我諗咩類型學校都會報!

...
都係, 到時咩都要TRY TRY....

樓主, I am interested to know your decision?  This is such a happy choice and I hope I will be able to make a similar choice as you do!

回覆:mamath 的帖子

首先多謝各位意見。我同老婆細心研究後,決定了樂基。 希望無揀錯啦。

總括而言,小朋友頗有創意,而我地覺得樂基可以比一個環境佢繼續發展,亦都可以放膽嘗試。地點又近d。我地又同kv家長朋友談論過,kv是一所很好既學校,但若對oral 語言能力有較高要求,往往要出外補習。雖然我相信樂基中英數學術會比kv底,但有較好既語言環境加聽講不錯既學術底子,咁樣小朋友可以係課餘時間參加真正既興趣班。

希望適合小朋友啦。

‹ 上一主題|下一主題