用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Bambino Playgroup
樓主: bbtammy
go

Bambino Playgroup [複製鏈接]

http://www.bmplaygroup.com/

jywy 發表於 13-5-2 16:42
回復 bbtammy 的帖子

咁你有再改選擇其他時段未呀?
未改呀, 想再排下先, 我囡囡6月底先足歲半, 我自己一路都主張等到歲半先開始比佢上, 因為始終要做separation, 我唔想阿囡太細開始, 所以我唔急嘅, 可以再等下先, 你呢? 排隊有聲氣未呀?

回復 bbtammy 的帖子

我果個6月頭歲半LA, 依家仲未收到CALL呀, 佢話要等起碼3-4個月呀, 所以預8月-9月到讀LA~

想問每堂rundown 係點?

我個B一歲排,排左3個幾月就有位,而家開始上堂。
蒙特梭利是主張小朋友自由學習,所以教室內放了教具,任小朋友自己選擇工作,不會有rundown的。
Ms Ellen真係好好心機,小朋友自己行入課室,家人只可在課室外等(有CCTV看到課室內情況,我個B見唔到我爆喊,Ms Ellen會抱住佢,喊左一陣就收聲,然後仲玩得好開心添。

回覆:bonmom 的帖子

仍然有繼續上嗎?我十四個月大的BB好癡身、好擔心佢見吾到我會喊到完堂、所以仲考慮緊offer. 你個B習慣嗎?

回復 Franceschingyi 的帖子

我個仔上左幾堂,會好開心自己入課室,不過玩玩下就喊,又或者其他小朋友夠鐘落堂佢係門口隙見到我會喊,仲成堂要Ms Ellen抱住,不過呢個係學習過程,我問過其他家長,過一排就唔會喊,所以我好佩服Ms Ellen咁有耐性。

回覆:Bambino Playgroup

minirat 發表於 13-3-18 17:06
我仔仔8個月大時開始排
可能我地apply得早,所以他一識行(14個月大左右)就立刻有位
因為小朋友一定要先識 ...

最早可以幾時APPLY呀???

回復 smiley7x24 的帖子

幾時入表都得,只係一定要小朋友識行才可上課,當然早些入表排隊好些,特別係早上時段

引用:Quote:minirat+發表於+13-3-18+17:06+我仔

原帖由 smiley7x24 於 13-08-23 發表
最早可以幾時APPLY呀???
I think u can apply anytime.

‹ 上一主題|下一主題