用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 英藝只得九龍塘分校做得好?
樓主: sysy474
go

英藝只得九龍塘分校做得好? [複製鏈接]

棉花sugar 發表於 12-11-27 10:24
樓主開post問下各位媽媽意見就俾你話搞分化其實樓主都係問下各位媽媽意見~參考下,我都唔會信哂網 ...

Totally agree, I dont see 樓主 wants to bad mouth other campus of Zenith, I thought she is just too eager to know the comment of other campus of Zenith. I dont think she wants to 搞分化 or not respecting existing parents or teacher of other campus of Zenith

jjson 發表於 12-11-27 11:16
You are right,有D家長真係好敏感,我有次話唔明白點解某kindergarten 要行三文四語,都比人寸,但其實我 ...

Weird people all around.

I will PM you on Bambino.

minirat 發表於 12-11-27 11:47
Weird people all around.

I will PM you on Bambino.

Thanks a lot !

引用:Quote:棉花sugar+發表於+12-11-27+10:24+樓

原帖由 jjson 於 12-11-27 發表
該帖被管理員或版主屏蔽,或作者被禁止/刪除
I see n hope every mum can discuss more liberally.

回復 minirat 的帖子

I try to PM you but cannot, I dont know what's wrong with the system

minirat  I got your messages, no worries!  發表於 12-11-27 12:24

首先申報我唔識樓主, 但見過係其他post 問野, 所以都覺得樓主好似我咁都係一個新手媽媽, 而小朋友也將會入讀呢間幼稚園, 故緊張問下大家comments吧!

回復 gavnie 的帖子

請問妳BB讀主流 or 國際班 ?

sysy474 發表於 12-11-26 01:52
有無其他分校家長可以分享下  ? 只知d 人話天水圍分校唔好 ! 點唔好呢? 教學? 行政亂 ? 無愛心 ? Thx !  ...

明白及體諒樓主身為父母開帖問其它父母關於這所學校的資料及情況
我不覺得有任何問題
教育王國就是提供一個平台給予所有父母互相交流表達意見的地方

除非那些喜歡批評其它人開帖的父母自己永遠不會在此開帖問人問題(將心比己.到時你開的帖也會俾人插你話你無POINT 玩分化等等莫名其妙撩交吵的回覆)
如果有人不喜歡樓主開帖問問題的.閣下大可以不回覆.何必批評樓主?
在別人開既帖串人插人你好O力??

我發現這裡有某一群人他們是專登撩交吵既人
我已領教過及覺得好幼稚
我之前開帖講我同仔仔去INTERVIEW見到內地出世BB同我地香港BB爭學位
只不過簡單陳述當天見聞及希望香港政府行多一步保障港人BB的權利
卻引來一批專登撩交吵既人窮追猛打紅衛兵式的批鬥
真係大開眼界
其中有某位專門撩是鬥非既家長甚至只夠膽在我開的帖子裡罵那些開帖問"那一間學校好不好"或"A校同B校有何分別"的父母
他只會懦夫般的在我帖子裡罵人卻不敢開帖公開罵這些父母
還說我應該做晒功課及提出PROPOSAL READY 先好在教育王國開帖
這些歪理真是見到都好笑

ANYWAY.試問:上得來呢度既. 有誰唔會開帖問問題?就係因為我地唔熟識A學校或唔清楚B學校我地先開帖問其它父母?大家互換心得交流意見.
咁都唔得?咁都唔俾? D人咁惡咁野蠻?仲惡過共產黨???

支持樓主開帖問問題!!

candylove111  支持香港媽媽!! 大陸的滾回大陸去!!!  發表於 12-11-28 10:14
frederickchan  今日小一放榜比強國人害到本地小朋友要跨區,真慘!27\11蘋果日報  發表於 12-11-28 00:49
frederickchan    發表於 12-11-28 00:21
存感恩的心

My girl got Tai po zenith offer. Want to know feedbacks of current users too

Btw tai po zenith vs mink , which is better?

我一好多朋友都曾經比小朋友入過e 間不同分校,大部分都中途轉走左,d朋友講到個機構好差,同埋大部分外籍老師無咩學歷,e 方面我有check 過既

本來我都心大心細,最終決定唔考慮e間,因為睇左果位過左生校長個太太係bk 個post,覺得英藝既處事手法好似我其他朋友講一樣咁差

而且zenith d interview 真係好求其,比我既印象好差

frederickchan 發表於 12-11-28 00:22
我有沙田英藝full day九龍塘英藝pm都收,煩惱中

視乎你嘅要求係咩,KLT應該會好d.

我嘅例子,因為我同我太太都要返工(一早八點幾出門夜晚十點幾先收工),屋企得一個印傭(唔識英文+唔識廣東話,只識一dd國語)湊亞仔,可想而知我仔學野有幾"多",所以我堅持送亞仔讀英藝全日班

存感恩的心

frederickchan 發表於 12-11-28 01:05
我有兩個工人+FTM+3個月大的妹妹,所以其實有人照顧,但小朋友比較活躍,所以想返full day看看有無改善,yo ...
你嘅BB幾大?我亞仔10年11月尾細B如果你小朋友下年都轉得成KLT full day,咁我地嘅小朋友有機會做同學囉!

存感恩的心

frederickchan 發表於 12-11-28 01:34
Haha,我小朋友係11年4月,因九龍塘N班無full day,我又得PM offer,所以先考慮沙田full day,但又驚2歲返full ...
請收PM.謝!

frederickchan  thank you so much  發表於 12-11-28 02:19
存感恩的心

引用:回復+gavnie+的帖子 +請問妳BB讀主流+or+

原帖由 ha.haa 於 12-11-27 發表
回復 gavnie 的帖子

請問妳BB讀主流 or 國際班 ?
我仔仔讀國際班

晞晞爸b 發表於 12-11-27 18:56
明白及體諒樓主身為父母開帖問其它父母關於這所學校的資料及情況
我不覺得有任何問題
教育王國就是提供一 ...

我都好認同!  我前年/上年係到問 xx vs xx?

所有家長回覆都斯文有禮, 理性分析!

今年係到見到嘅無禮回應, 要去到法律行動, 真係無奈, 憤怒同傷感!
‹ 上一主題|下一主題