用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 劍嗚 - Interview letter
樓主: charlotte2008
go

劍嗚 - Interview letter [複製鏈接]

補充-I think LH is a happy yet good curriclum and language environment one. 如果target 傳統小學就去in km啦,如直資like陳守仁、蔡繼有就LH啦,剛剛呢年蔡繼有收了27L學生,簡直自己可以form 1班 really depends on what u want

原帖由 小克 於 10-10-27 08:28 發表
I think LH has more spaces than KM and a lot of kids apply for KM also because of its brand.  So the chance to get in KM is very limited.  It depends on what you want.  But the 2 schools are quite dif ...

27個真係好多!!想請問下是那一間分校!

原帖由 EggEgg08 於 10-10-28 08:27 發表
補充-I think LH is a happy yet good curriclum and language environment one. 如果target 傳統小學就去in km啦,如直資like陳守仁、蔡繼有就LH啦,剛剛呢年蔡繼有收了27L學生,簡直自己可以form 1班 really depends on  ...

是三間分校加埋....其實三間分校考小學d表現都好平均,學校會有小一啟迪班安排俾學生,有專針對 小一 interview的環節, 如教應對, 甚至禮儀...

原帖由 Mrs_U 於 10-10-28 12:01 發表
27個真係好多!!想請問下是那一間分校!

我至今還未收到KM的面試信 ,請問有沒有MAMA亦未收信呢?

聖三一堂曾肇添幼稚園

今個星期六會到聖三一堂曾肇添幼稚園面試,若有小朋友曾經到此問面試呢可告知大概內容如何呢? 面試後好似約一星期就有結果,如果取錄了,也唔知好唔好交留位費呢?:謝謝!

我都係, 9月中寄申請信, 現在都未收到任何通知......

原帖由 JEFF-YIN 於 10-10-29 13:57 發表
我至今還未收到KM的面試信 ,請問有沒有MAMA亦未收信呢?

原帖由 nataliewu 於 10-10-29 14:06 發表
我都係, 9月中寄申請信, 現在都未收到任何通知......

我都未收到信,不過打去問,知道係幾號in,
個心都安心d!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

我好早收到信,不過我那日唔會去in,各位努力呀!
‹ 上一主題|下一主題