用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 有沒有09-10下幼望家長?
樓主: morningsun
go

有沒有09-10下幼望家長? [複製鏈接]

囡囡叫詠欣。

你們好! 女兒瑤瑤,是星星組。她說有和居晉和心心玩。

好o野,已經有5個同學仔啦,大家可以多D傾下啦!!

1. mrsmcdull -- 毛毛, 月亮組
2. madoka
--
瑤瑤, 星星組
3. skchiu --
心心, 星星組
4. BoBoYee -- 居晉
5. morningsun -- 詠欣太陽組

歡迎其他家長快D加入呀!!

2. madoka
--
瑤瑤, 星星組
心心, 星星組
4. BoBoYee -- 居晉星星組
5. morningsun -- 詠欣太陽組

原帖由 morningsun 於 09-12-18 17:08 發表
好o野,已經有5個同學仔啦,大家可以多D傾下啦!!

2. madoka
-- 瑤瑤, 星星組
心心, 星星組
4. BoBoYee -- 居晉,
5. morningsun -- 詠欣,太陽組

歡迎其他家長快D加入呀!! ...

大家聖誕假期會幫小朋友安排什麽節目呀?

哎呀,不經不覺假期都過去了,毛毛去左五日北京,好在前天回來了,否則學都冇得番。

明天記得帶一個浴室用品番學呀。

我就留港消費,日日family day, 同囡囡周圍去,多數去郊外地方,除非下雨或天氣凍,亞女都好開心。

小朋友有Daddy mommy陪當然去邊都咁開心啦。

今個星期日我地去摘士多啤梨,希望唔好落雨,呢排都會無啦啦落雨既。

原帖由 morningsun 於 10-1-4 14:00 發表
我就留港消費,日日family day, 同囡囡周圍去,多數去郊外地方,除非下雨或天氣凍,亞女都好開心。

去邊個農場呀?
我個幾星期前都帶亞女去農地摘自己親自種既蘿蔔、西生菜同埋茼蒿菜,好開心。不過,亞女仲未識得享受收成的滿足感,不過就係農地跑跑跳跳,都好興奮。

上年我地去綠油油,今年應該都係掛。

你係邊度租地方呀? 我以前都唸過租,不過好似真係等佢十歲八歲可以幫手先會享受過程多一點。

你幾點去家長會呀?

毛毛話佢地尋日掉左組,佢而家係星星組啦。

原帖由 morningsun 於 10-1-6 08:57 發表
去邊個農場呀?
我個幾星期前都帶亞女去農地摘自己親自種既蘿蔔、西生菜同埋茼蒿菜,好開心。不過,亞女仲未識得享受收成的滿足感,不過就係農地跑跑跳跳,都好興奮。 ...

去玩綠油油後,分享一下吧,如果好玩的話,我都可能帶囡囡去。
我沒有租地,是我工作單位提供了幾塊農地,供職員工餘時間享受田園之樂。所以,我和幾個同事也申請了一塊地,只有2-300尺,但種了很多東西。
我星期六下午4:00見班主任,但同一時間囡囡要去TOMLEE上音樂班,所以只好由我單獨去家長會了。
囡囡也沒有告訴我掉組的安排,等我今晚回去問問她是什麽組。

綠油油士多啤梨的收成及品種不錯的。 只是地點有點偏遠,錦田俱樂部就夠大,又有其他設施。

毛毛也是在上通利呢。

原帖由 morningsun 於 10-1-7 08:11 發表
去玩綠油油後,分享一下吧,如果好玩的話,我都可能帶囡囡去。
我沒有租地,是我工作單位提供了幾塊農地,供職員工餘時間享受田園之樂。所以,我和幾個同事也申請了一塊地,只有2-300尺,但種了很多東西。
我星期六下午4:00見班主任,但 ...

好,等我呢幾個星期都帶囡囡去。謝謝

我們前天終於去了 http://www.yl.hk/sbg/ 都好多收獲呀。

原帖由 morningsun 於 10-1-8 07:54 發表
好,等我呢幾個星期都帶囡囡去。謝謝

毛媽,謝謝你的資料呀。完全感受到你們的滿足及歡樂。看地圖,很近云泉仙舘,很久沒有去過了。很有興趣,請問如果駕車前往,有沒有停車的地方?泥路沒有問題吧?

其實那邊環境不錯,可以從大尾篤那邊過去,沿途風景很好,還可以看看白鷺,順便到鹿頸、云泉仙舘(不過冬天荷花池應該沒有荷花了),流水響等走走。回程再到林村、小白鷺、中大等地方,又可以消磨一整天,真好!

遲了答你添,有得泊車,在爛地。

你對郊外的地方很熟悉呢。

原帖由 morningsun 於 10-1-12 11:24 發表
毛媽,謝謝你的資料呀。完全感受到你們的滿足及歡樂。看地圖,很近云泉仙舘,很久沒有去過了。很有興趣,請問如果駕車前往,有沒有停車的地方?泥路沒有問題吧?

其實那邊環境不錯,可以從大尾篤那邊過去,沿途風景很好,還可以看看白鷺 ...

謝謝毛媽. 希望這個星期六可以去得成.
另外,請問知不知道家中的石竹除了影相還有何用? 因為之前石竹開花,我已影了相,現在花也謝了, 不知道怎麼辦?

毛毛那棵也是花已凋謝了,不過仍在淋水中。

原帖由 morningsun 於 10-1-17 21:52 發表
謝謝毛媽. 希望這個星期六可以去得成.
另外,請問知不知道家中的石竹除了影相還有何用? 因為之前石竹開花,我已影了相,現在花也謝了, 不知道怎麼辦?

大家好, 遲來的新年快樂呀!
我一家除咗爸爸次外, 就由12月20號輪住一個個病到家陣, 我都係呢兩星期好番哂!

心心話家陣佢地轉咗組喎, 係咪呀? 佢話佢自己而家係"太陽組"!

係呀,毛毛在星星組了。

你地幾點見家長呀?

我是1425-1430。

原帖由 skchiu 於 10-1-26 11:12 發表
大家好, 遲來的新年快樂呀!
我一家除咗爸爸次外, 就由12月20號輪住一個個病到家陣, 我都係呢兩星期好番哂!

心心話家陣佢地轉咗組喎, 係咪呀? 佢話佢自己而家係"太陽組"! ...
‹ 上一主題|下一主題