用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 "樂知社"英文學習
go

"樂知社"英文學習 [複製鏈接]

"樂知社"英文學習

想知道有冇小朋友讀過?   好唔好?

請給意見, 謝謝    

Re: "樂知社"英文學習

系佐敦個間呢! 見有個小朋友本來成績麻麻地,但現在90分以上,所以有沒有其他的例子呢?

可否分享

我朋友個女,打電話問取資料,都要有人介紹及要知小朋友讀什麼學校才比資料.

如不是有新開班,就算想報名也要排對.

我兩個仔都讀緊, 佢地英文真係明顯進步左好多,
我大仔讀了半年, 佢同我講miss chan (樂知社) 教d 野好有用, 佢係學校有好既分數都係miss chan果度學架

細仔都係, 佢今次評估差1.5分就full mark , 只係錯d 大意野, 但我真係要講miss chan 係好惡架, d 學生好怕佢, 我細仔上左3堂就唔肯去, 一出mtr就喊, 但我都堅持,你去到學校門口, 就會見到d 學生拿住d notes係咁讀, 因為唔識會比人罵& 罰抄, 仲會罰留堂, at least 罰一小時, 我細仔都罰左好幾次, 仲係兩個鐘tim

但我覺得miss chan 係好熱愛工作既人, 佢真係想教好d 小朋友, 但好多時罵小朋友時會毫不留情架.  

BK mama,

不客气, 请问你小朋友读哪一班? 這裡的課程是否超越學校課程.

Hi,

可否提供網址?

Thanks!

我係樂知社的學生
我覺得miss chan真係好好人
我的英文係有明顯的改善
真係要多謝miss chan
雖然係好d惡, 但是上堂嗰時好開心, 因為miss chan都會講笑!     

但是應該沒有網址

咁有無電話, 正確地址? 價錢如何? 我想幫阿囝惡補英文呀?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

miss chan 真的係好惡架         
罵小朋友時會毫不留情架

我係樂知社的學生
我覺得miss chan真係好惡

但是上堂嗰時miss chan都會講笑!   

樂知社
fax:(852)27351300

請問'樂知社' 在那裡? 是否很好

THANKS

IRISIPIS
~hi~@.@ 寫道:
miss chan 真的係好惡架         
罵小朋友時會毫不留情架

我係 Miss Chan 既愛徒    而我覺得佢真係幾好,我由小學跟到佢宜家中四,英文進步左N倍! Miss Chan 真係好惡嫁,但係正所謂「打者愛也,愛者打多兩下」!Miss Chan 咁做只係為左D學生好。我小學個陣,成績麻麻,Test 個陣錯得好勁,佢嬲起上黎,要我抄成幾千句句子,但係我頂得順,所以我繼續學落去。可惜我細佬頂佢唔順,走左。我係度建議咁多位有意去補既同學或家長,如果怕辛苦,不如真係唔好報啦,無謂浪費時間,因為佢真係會踢人出校嫁,唔係講笑。
       Miss Chan 真係好好嫁,我宜家中四,學D野已經A-Level 啦!以下係有關《樂知社教育中心》既資料,希望多D人跟佢學野:
    Knowledge Education Centre    樂知社教育中心
                                ED 559512
尖沙咀柯士甸道122號麗斯中心5樓C-D室
Suites C & D, 5/F, Ritz Plaza, 122 Austin Road, Tsimshatsui, Kowloon

Tel:(852)27351800
Fax:(852)27351300

Hello,

It is the second year for my son studying there! One year ago, my son was hate to go there and always crying before the lesson! He scared Miss Chan very much because she always scolded the classmates. He felt uncomfortable and then cried on the lesson!
Miss Chan talked to me that he is okay (academic)but he should be brave on the class and let him face different kind of pressure!

Miss Chan also talked to my son and encourage him! Now , he is feeling free there!

I think that it is a good experience for my son to know the real life outside the school!

請問有冇在讀ge家長可以做我ge介紹人啊....我想俾囝囝入讀, 但係佢d話要有介紹人先會優先考慮, 請大家幫幫忙, pm介紹人ge資料俾我, 有勞!     

我都打過電話去,佢地都係話要有介紹人才留位!
麻煩各位可否幫忙呢     

洋子 寫道:
請問有冇在讀ge家長可以做我ge介紹人啊....我想俾囝囝入讀, 但係佢d話要有介紹人先會優先考慮, 請大家幫幫忙, pm介紹人ge資料俾我, 有勞!     

我都想要,請幫幫忙!

I am her student.She is terrible but i think she is a good teacher like真矢.She always scolds me but i am not afraid of her la!^__^     :-x    :evil:    

喂!cocomama呀!你唔好用英文打字啦!你篇野D Grammar 錯得好離譜呀! Common error 都錯…唔好影衰 Miss Chan 啦!唔該!我係對事而唔係對人!希望你唔好怪我啦! :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

David偉哥,我覺得你個人好衰格!我英文唔好都沒有得罪你,更何况我不是Miss Chan的學生,我怎樣可以影衰Miss Chan?
你英文好就請用英文回應吧!
Miss Chan是好老師,她把我的兒子教得很好,我只想讚賞她,何來影衰她!
請反醒一下,撩人者賤!
‹ 上一主題|下一主題