用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 已註冊陳守仁小學的家長傾傾~~
go

已註冊陳守仁小學的家長傾傾~~ [複製鏈接]

已註冊陳守仁小學的家長傾傾~~

我今日已同囡囡註冊陳守仁呢!

Re: 已註冊陳守仁小學的家長傾傾~~

大家好,

congraulation!!!

想請問大家考之前有冇比小朋友讀果d小一面試班,我個仔而家k2,好想考陳守仁,所以比佢讀果d面試班,希望有d幫助,請大家成功左的媽咪教下我d準備功作.....  

醒目開學勳章

bebe_c ,

我諗面試班作用唔大,我仔仔冇讀過面試班。

醒目開學勳章

tiftifmom,

我仔仔都註冊佐。

Fatty,

你個仔k2時有冇讀其他course呀, thanks
Fatty 寫道:
bebe_c ,

醒目開學勳章

bebe_c ,

我仔仔有讀普通話。不過interview都冇考普通話。

面試斑大多教如何用中文應對, 但考陳守仁係好著重英文, 所以作用不大.

Fatty 寫道:
bebe_c ,

me too

Fatty,

有無其他學校等結果呀!
或是一心一義讀陳守仁呢?
我囡囡就一定是讀陳守仁。  

tiftifmom

my little daughter was just registered yesterday.  I cannot see so many people waiting for registration.  Therefore, waiting list will have the chance for calling.
該用戶已被刪除

如果連Waiting List都無, "叩門"會唔會都有D機會?
請問有無家長知道?  因我個仔好鐘意陳守仁 (佢睇個學校VCD介紹), 話要係學校間Swimming Poll度游水同打拳喔.

所以我都諗緊幫唔幫佢試一試"叩門"?

試吓冇壞.
[img align=left]http://www.my-smileys.de/smileys2/4_17_10.gif[/img][/img][/quote]

To :shuet_tam
As far as l know, principal will reserve some vacancies in June, so please write the sincere letter to her periodically.  May be you will receive good news.  Good luck to you.

Shuet_tam :

如果連"叩門"都唔會,就一D機會都無,
其實可以試試啦! 都有一線機會。
我支持妳~~~ GO GO GO

tiftifmom

shuet_tam 寫道:
如果連Waiting List都無, "叩門"會唔會都有D機會?
請問有無家長知道?  因我個仔好鐘意陳守仁 (佢睇個學校VCD介紹), 話要係學校間Swimming Poll度游水同打拳喔.

所以我都諗緊幫唔幫佢試一試"叩門"?
:wink:

bebe_c :

我囡囡都無去面試班,我覺得用英文和大膽D回覆問題
機會律都好大。

tiftifmom

bebe_c 寫道:
大家好,

congraulation!!!

想請問大家考之前有冇比小朋友讀果d小一面試班,我個仔而家k2,好想考陳守仁,所以比佢讀果d面試班,希望有d幫助,請大家成功左的媽咪教下我d準備功作.....  

Dear creamy13, 15分 &  tiftifmom,

謝謝你地既意見及支持.  不過要請教一下, "叩門"陳守仁 :
1. 係唔係要依家就去"叩門"好D?  (因若己注冊直資便不可  
     以 "大抽狀", 有無位間學校應該會知, 咁等到6月會唔會太
    遲呀?
2. "叩門信"寄去定親自拿去好D?
3.  之前交表時已交了Profile, "叩門"仲使唔使俾多份?

謝謝指教.

各位,

千期唔好去D面試班, 只會晒錢同晒時間, 我識D朋友大多都有俾仔女去面試班 (包括我自己都駛左成5,000), 結果都無用, 根本D學校面試形式年年唔同, 而且無幾多間學校真係會見 "校長", 所以學到D野根本用唔著.

好似我朋友咁, 連"陳守仁專班"都報埋, 絡果佢女女連Second In都無, 你話攪唔攪笑? 面試班夠話陳守仁會考國語, 你去問下D面試完既家長有無呀? 晒氣, 我都呻Stupid.

真既, 唔好晒錢, 其實佢地教既都不過係生活上一D常識同禮貌, 家長肯俾D時間自己都可以做到.    

Shuet_tam :

答 : 如果妳一心想讀陳守仁就當然依家去呢!
      有PROFILE一定好好多•
JOJOCHAN
:
Dear creamy13, 15分 &  tiftifmom,

謝謝你地既意見及支持.  不過要請教一下, "叩門"陳守仁 :
1. 係唔係要依家就去"叩門"好D?  (因若己注冊直資便不可  
     以 "大抽狀", 有無位間學校應該會知, 咁等到6月會唔會太
    遲呀?
3.  之前交表時已交了Profile, "叩門"仲使唔使俾多份?

謝謝指教.

Yes, agree.

JOJOCHAN 寫道:
Shuet_tam :

答 : 如果妳一心想讀陳守仁就當然依家去呢!
      有PROFILE一定好好多•
JOJOCHAN
: [quote]

遲呀?

謝謝指教.

[/quote]
‹ 上一主題|下一主題