用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有無用"English Time"教材既媽咪分享吓 ...
go

有無用"English Time"教材既媽咪分享吓 [複製鏈接]

有無用"English Time"教材既媽咪分享吓

When Otis BB in Baby House 歡迎參觀Otis B's World

Re: 有無用"English Time"教材既媽咪分享吓

DVD教材輕快,但CD-ROM我只玩了2隻給佢睇,佢地話可用到四.五年級,所以我慢慢用dCD-ROM 售後服務就好差,SALES 都無跟進,你呢,有無用?

haaumi,

我都一樣有同感, 套教材真係好好. CD-ROM我未玩過比BB睇. 但我最嬲就係售後服務差到離晒罩. 完全一個電話都無. 我買左套教材後, 個SALES完全無電話或VISIT跟進點用教材. 我永遠CALL親個SALES佢都話陣間覆我, 但從來都唔會覆我, 重有好多次佢PROMISE我來我家, 但每次都係無出現最離鋪係唔出現唔緊要, 但佢連電話都唔打個比我. 頭幾次佢話8:30PM到, 但我等到佢11:30pm佢都無電話, 咁我call佢佢先 話唔得閒嚟唔到.    我3月買了套教材. 佢連一個電話都無比我follow我用成點. 同埋點樣step by step咁用...   我唔知係咪因為我自己去approach佢地所以佢地assign個咁鬼樣既sales比我. 所以我想同其他媽咪分享吓. 睇吓其他sales係咪好似我那個咁樣
When Otis BB in Baby House 歡迎參觀Otis B's World

Hi moms,
I'm considering "disney world of english" and "english time" can u please tell me your opioion?
thanks

Evolution6:
你個sales叫咩名,等大家小心些.

Jonas媽媽,

我上個星期去左bb展, 宜家我心大心細想買多set "DWE"既 Sing Along & Play Along比BB, 因為我發覺佢好鍾意睇, 同埋Sing Along, Play Along有多d機會同BB玩. 我幾BUY呢樣野. 但這套最BASIC既都要$19,850. 我巳經簽了Sales confirmation,但個consultant話Disney有冷靜期比我地, 我一日confirm買佢地唔會過數. 個consultant話好多買full set English Time媽咪都會買套DWE既Sing along Play Along. 因為可以互相cover各方面的不足. 佢話只建議我買sing along play along,唔需要full set DWE, otherwise will duplicate.

Jonasmama can you give me some comments.

小樂樂,

我個consultant係男人叫James Lee 買的時候同我講我對個個客都係每個月都會做一次家訪睇下個小朋友用成點.  宜家....鬼影都無呀. 記住佢呀.

JonasMaMa,

我個BB宜家15個半月, 我係7-8個月時買English Time的, BB到宜家都重好鍾意睇. 佢最鍾意係Miss Malice同Nicky. 我平時都經常同佢講英文, 希望佢會多d機會接觸英語. 佢宜家開始學講野, 雖然我完全唔知佢講嘜. 但有時佢攞本baby pack那些書看時會自己講野. 例如講hat.....但唔知佢真係撞口掛正真係識讀. 你個BB識講野未呀?  係咪男仔真係遲D架呢
JonasMaMa 寫道:

Evolution6 & haaumi,

你地 BB 幾大 & 用成點呀 ?

上次行書展發現左佢地有套 Noddy o既國語教材. 我而家 15 16 呀 ! 好似要 $16,800. 你地會唔會買呀 ? 有冇朋友用過呀 ? Any comment ?

Re: 有無用"English Time"教材既媽咪分享

Dear JoansMaMa,

I already buy one set of ET with baby pack, have you make a duplicate to your friend? Some people told me the DVD is easy damage, what's your comment? Did you buy DW card machine?

Can you share more? Thanks

我買左english time已經一年有多, 套教材真係幾好既, 但係售後服務真係差都不得了. 我早兩個月先同佢地公司嘈過交. 因為我有其中4隻DVD壞左, 我就打電話比佢地想換左佢. 點知佢話無得換除非係一買返黎就壞就會有得換, 否則, 任何人為損毀都無得傾.

之後, 我就火都黎埋      我話我用$4XXXX買你套教材, 唔通真係只係買D書返黎. 小朋友睇果陣就梗係唔會就住用架啦. 唔通用個鎖鎖住佢啦喎. 咁就實唔會壞啦. 我話你地呢套教材係比小朋友用架嘛. 應該你地自己會預料到有呢個問題發生. 買完之後一服務都提供唔到, 淨係買D書邊駛咁貴. 你好意思收我咁多錢?  :evil:  :evil:

之後佢就好唔好意思咁講對唔住, 之後我咪搵返跟我個SALES囉. 之後, 佢就自己比錢幫我換晒4隻DVD. 我條氣先順返d.    

Hello JonasMaMa,

I will get the product on the coming Saturday, I think Cheris will come and teach me how to use it.  Have you buy other products? She had sell the noddy to me, but it is too expensive.

Have you heard 青田, there have a lot of products for mandarin.  If you want more details, please pm to me

Happy to share with you   

魔怪寶寶,

Well done   

我都系買於去年書展買KA, 我小受友好友興趣, 不過佢做什么都好慢, 所以不可以每天看。
小朋友去年是4YR現在已是 5YR, 佢好仲意 THOMAS & SWEEPY。我吾知 DWE 好定 ET 好, 不過我小朋友可能大D, 所以鍾意 ET 多D, 因為有朋友之前比佢DWE PLAY MACHINE & DVD, 但佢無吔興趣, 反而去年於書展見到 ET 佢好仲意玩所以就買左比佢囉!   

不過, 同妳地一樣個SALES 從來無打過電話比我。   佢地的受后服務真系差 ........

JonasMaMa

I am also ET's user and but my saleslady has resigned.  Can you PM details of your saleslady to me?  Thank you  

Jonasmama,

我個死人sales教我個用法唔同. 但實在我都覺得唔係咁清楚...因為佢一路都無跟進過我.

佢sales我既時候我bb係7-8個月, 佢教我每日只需播emotion / Sense 和咭機那兩隻碟比BB睇, 用一個月后佢會再教我....點知條MOU利兩個幾月都無電話比我, 我就找佢. 因為個咭機都壞了兩次, 仲有那本ABC的書一買回來有問題,我叫佢換. 換咗成兩個月都無回音, 咭機換完又壞..佢又唔同我跟...根本浪費咗我幾個月時間.

好啦. 話說回頭, 跟住佢叫我跟以下方法用. 用到第十隻碟后再教我. 當然...又係鬼形都無啦.

1st Week
Mon / Wed / Fri / Sun - 睇 Level 1 DVD
Tue / Thurs / Sat - 玩咭機 和 聽 Level 1 CD

2nd Week
Mon / Wed / Fri / Sun - 睇 Level 2 DVD
Tue / Thurs / Sat - 玩咭機 和 聽 Level 2 CD

如是者睇到Level 10 我只好再返轉頭 再睇Level 1,我覺得好可憐成3萬買套教材回來....自生自滅咁.

宜家我就自創以下方法, 因為我搵那條友都無用. 佢又唔Q覆我. 我每日除了比BB睇ET外, 還有Mother Goose / Teletubbies / DWE Demo, 同埋比佢聽 Mother Goose / Mozart / English Time Music Baby Pack + Level 1-10 / Pampers Music (早排買Pampers送的,一共有3款)

現在的方法
Mon - Level 1
Tue - Level 2
Wed - Level 3
etc.....

JonasMama,

Actually, my Uncle got "Sing Along & play along". But I'm just wondering is it worth to buy one more set, as I can join their membership and gathering....how do you think ??

Could you please tell me how many things of the "Sing Along & Play Along" set ?  With some toys  or not ? How many books ?  CD and DVD ?

JonasMaMa 寫道:
Sing along & play along are really good.  Do you have friends that can make copies for you, so that you don't have to spend $ again on English teaching material wor  

Evloution6,

你問我就覺得冇需要再晒錢嚮差唔多D野到﹗ET已經好全面架啦﹗而且你仲有mother goose添﹐真係好夠啦﹗反以應該諗下點樣充份利用晒D教材﹐令BB可以吸受晒所有野仲好啦﹗好多媽咪(包括我)剩係識得買呢樣買個樣俾BB﹐以為買左返去BB就會識﹐但其實有冇真正用晒套教材呢﹖好多家長買返去就擺嚮一邊﹐又話冇時間﹐又話D野冇用﹐BB唔鍾意等等。根本就冇好好咁利用D資源﹐浪費金錢是少﹐浪費時間是大呵﹗

其實你BB仲細得15個月﹐ET既野應該仲末學晒﹐不如晒D時間研究下點樣用套教材。慢慢黎啦﹗加油﹗

如果係BB鍾意睇disney卡通﹐CD鋪有得買﹐都有D教英文架﹐幾十蚊隻﹐划算好多。

Hi 各位媽咪

其實我一早都好想投訴,我係2003年8月個期的BB展買的,個Sales 自己就冇乜點跟進,只係叫

i buy it from bookfair , so far my son like to see crazliy ! And he like Zing and Sweepy too . By the way he very like to go to smartkids club playgroup .He know the colours and numbers from englishtime .

JonasMaMa

Don't expect too much from the playgroup.  It is not good at all, unless they have changed the content of it.  It is only place where you can watch TV together!!!

JonasMaMa

電視真係唔係太好,我亦有試過給BB看老鼠碟,唔佑係咪他一開始就看ET,所以他不喜歡看老鼠碟,不過我都有問過一定校長,他們話觀看卡通碟的小朋友係會比較坐不定下來,反而看人物加類似亞Sing的人物,小朋友會比較坐定定,因為大人的角色,例如Simon他們會喜歡,有親切感,所以我當時才選購ET,點知真係...........好失望。

您講得好好,電腦真係起碼要3歲才可以使用,再大多小小也無妨,不用心急,因為小朋友學習能力,真係好快同好驚人,反而要多些考慮保護眼睛的問題。

Virginia Wai
‹ 上一主題|下一主題