用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 後悔區
go

後悔區 [複製鏈接]

有無人好似我咁,明明註冊左,點知有一間call waiting, 兩天內急急決定轉校,轉左之後諗諗下又有啲後悔呢?

1    0    0    0

引用:有無人好似我咁,明明註冊左,點知有一間ca

原帖由 sampig 於 16-01-24 發表
有無人好似我咁,明明註冊左,點知有一間call waiting, 兩天內急急決定轉校,轉左之後諗諗下又有啲後悔呢? ...
那一間轉那一間

邊間轉邊間

回覆:後悔區

轉左就轉左, 算啦.

唔轉你可能又會後悔.

我本身註冊左靈糧堂 依家崇真call waiting好驚轉左又後悔 真係好難決定 明天就要決定轉唔轉了

真的不要回頭想,做了便做了,應該樂觀地向前看啊!反正後悔也無法改變事實,卻令自己煩惱。

iki1118    發表於 16-1-24 15:16

感謝你們的回覆,我係由又一村轉左去一間近屋企啲的村校,始終又一村都算是名幼,所以大家做決定之前真係要諗清楚,免得自己後悔呀~

引用:感謝你們的回覆,我係由又一村轉左去一間近

感謝你們的回覆,我係由又一村轉左去一間近屋企啲的村校,始終又一村都算是名幼,所以大家做決定之前真係要 ...
那就不用坐校車了

感謝你們的回覆,我係由又一村轉左去一間近屋企啲的村校,始終又一村都算是名幼,所以大家做決定之前真係要 ...
咁當初你又點解轉呢?

引用:我本身註冊左靈糧堂+依家崇真call+waiting

原帖由 Trista_ching 於 16-01-24 發表
我本身註冊左靈糧堂 依家崇真call waiting好驚轉左又後悔 真係好難決定 明天就要決定轉唔轉了

...
舊年我都有這兩家offer,直情冇註冊靈糧堂。都係happy school, 崇真至少有啲小學優勢。

回覆:大埔之友 的帖子

因為近好多,學術方面可能差不多,但我c6勁鐘意又一村的環境,因為呢件事我們反目!

引用:因為近好多,學術方面可能差不多,但我c6勁

因為近好多,學術方面可能差不多,但我c6勁鐘意又一村的環境,因為呢件事我們反目!

...
咁你應該先諮詢下老公先

引用:Quote:原帖由+Trista_ching+於+16-01-24+發

原帖由 cindywy 於 16-01-24 發表
舊年我都有這兩家offer,直情冇註冊靈糧堂。都係happy school, 崇真至少有啲小學優勢。

...
現在崇真讀得開心嗎 但我屋企有d遠

回覆:sammi.poon 的帖子

我有諮詢過,但當時他都無堅決反對,唉~依家點算,仲要讀3年,陣間村校阿b 唔鐘意讀我就頭痕啦!

可能有好事發生哩

回覆:sampig 的帖子

妳不用後悔! 我之前去聽一個升小講座, 其中有一位家長同講者講, 佢女兒在妳放棄的那所幼稚園遇到不快事件。她已經向校長反映, 但校長沒有處理好, 只跟她説, 若感不滿, 就轉校好了。可是她説已快升K3, 很難轉校, 不知怎辦, 所以請教講者。

回覆:iki1118 的帖子

承你貴言

回覆:Ima2008 的帖子

我相信間間學校也有可能會發生不愉快的事,尤其係咁多學生的學校,不過依家我只有向前望一條路,希望真係有好事發生啦……感謝大家的意見^^

引用:有無人好似我咁,明明註冊左,點知有一間ca

有無人好似我咁,明明註冊左,點知有一間call waiting, 兩天內急急決定轉校,轉左之後諗諗下又有啲後悔呢? ...
唔需要後悔,當初註冊佐又轉第二間,一定係有原因先轉,都可以話小朋友同而家哩間有緣。

我都放棄咗又一村,選救世軍   
因為相信救世軍教自理應比又一村好   
我相信其他村校一般自理會教得好過名校   
而且近屋企真係對小朋友好D   
加油

‹ 上一主題|下一主題