用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學唱歌 申請名校
go

學唱歌 申請名校 [複製鏈接]

各位媽媽有冇比仔仔女女去試下學唱歌?
對申請名牌中學應該有用 我個仔今年小四 學一兩年應該可以表演

最好跟定一個老師 費事轉黎轉去麻煩

有冇好介紹?
   1    0    0    0

學校主要是合唱團....要求不會太高!
若目的如所說是“學校”, 似乎跟樂團有點不同,
現今孩子能表演的多的是, 或許目標校際多取幾個個人獎項吧!
忠告.....Vocal絕不能急、重要的是切勿學錯練錯,將來上不了的。

獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

回覆:學唱歌 申請名校

你真的覺得有用嗎?還是你有老師

引用:你真的覺得有用嗎?還是你有老師 +

原帖由 picture 於 15-08-12 發表
你真的覺得有用嗎?還是你有老師
還是佢係老師?!?

回覆:joyce0701 的帖子

簽名被屏蔽

回覆 picture 的帖子

當然唔係100%保証,但係有好過冇機會可能大小小, 同埋有樣技能
做才藝表演都有野可以show下

回覆 bebebe12345 的帖子

冇錯, 有朋友跟個老師叫dr. steve tam好似ok, 不過就貴d平玩的大班好多地方都有
諗緊走quality定平玩學下先

回覆 Oboe_FRSM 的帖子

之前學過鋼琴小提琴次次都放棄!唱歌多D interaction, hope he can persist in it

引用:回覆+Oboe_FRSM+的帖子 之前學過鋼琴小提

簽名被屏蔽

回覆:joyce0701 的帖子

既然对音樂冇兴趣, 算吧啦,無謂浪费時間。

引用:各位媽媽有冇比仔仔女女去試下學唱歌?對申

原帖由 joyce0701 於 15-08-11 發表
各位媽媽有冇比仔仔女女去試下學唱歌?
對申請名牌中學應該有用 我個仔今年小四 學一兩年應該可以表演
呢個年紀唔好亂來,聽過老師講,變聲期要好好保養,急不來

引用:Quote:原帖由+joyce0701+於+15-08-11+發表

原帖由 marcuscyrus 於 15-08-13 發表
呢個年紀唔好亂來,聽過老師講,變聲期要好好保養,急不來
題外話,好少聽中學招攬vocalist

purplesheep    發表於 15-8-16 16:59

醒目開學勳章 王國長老

回覆:學唱歌 申請名校

好現實的,如果以考中學為目標,而家小4,面試前趕得切在公開比賽得獎嗎?(果度個個都學開唱歌),無獎無証書的話,就即係「學過下」。作用不大。

引用:好現實的,如果以考中學為目標,而家小4,

原帖由 Charlotte_mom 於 15-08-14 發表
好現實的,如果以考中學為目標,而家小4,面試前趕得切在公開比賽得獎嗎?(果度個個都學開唱歌),無獎無 ...
我見過5音不全的小6學生,來學唱歌打算校際拎獎方便叩門 家長未免想歪了?

醒目開學勳章 王國長老

去到6年班校際可以有獎, 學左練左好耐了

引用:回覆+picture+的帖子 當然唔係100%保証,但

原帖由 joyce0701 於 15-08-13 發表
回覆 picture 的帖子

當然唔係100%保証,但係有好過冇機會可能大小小, 同埋有樣技能
樓主又幾好笑,問人有冇好介紹,之後自己又話有朋友有老師介紹!

其實樓主係咪有弦外之音?

回覆 小伊 的帖子

唱歌冇樂器咁多要求 應該會好D 依家唔多試下遲D仲難學

回覆 marcuscyrus 的帖子

thanks 所以想搵個好老師教 唔想亂黎

回覆 marcuscyrus 的帖子

haha 其實我都唔係好清楚 佢成績OK 其實唔靠課外活動都得 不過想問問大家意見 同埋收多D資訊

回覆 Charlotte_mom 的帖子

thanks for your reply
明白 盡力啦 有就有冇就冇辦法
你仔仔女女有學過?
‹ 上一主題|下一主題