用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 K 收生要求係未好高??
go

K 收生要求係未好高?? [複製鏈接]

阿女對三保人唔太主動,又唔太願回應!
但唔知咩又可令佢好SWEWT咁同你玩,傾計~

係對住我地就咩都冇問題,好學的,愛研究!!
不過體能不強~ 音樂只是有興趣,愛聽歌,想彈琴/結他... ... (不過咩都冇學,又冇PLAYGROUP)
想今年報K,唔知機會大唔大呢??
   9    0    0    1

回覆:miemie6 的帖子

從來無人講收生要求。但可以話你知有禮有笑容很重要。
還有,要懂得玩Lego,因面試有得玩,老師會記分

死喇~
阿女COOL到咩咁!!
LEGO又係佢話係咩就係咩,一點都不像樣的... ... ...
實冇機喇!!!

引用:從來無人講收生要求。但可以話你知有禮有笑

原帖由 jason1978 於 15-08-11 發表
從來無人講收生要求。但可以話你知有禮有笑容很重要。
還有,要懂得玩Lego,因面試有得玩,老師會記分

...
我女一舊lego都冇砌過(Lego同屋企玩開既一樣),只係拎住兩舊由頭到尾坐響度,直至老師叫佢地將砌過既拆開,佢就拆咗幾粒!我都以為衰梗,點知收咗,所以真係冇人知收生標準!佢問答做到6成左右,最後亦肯唱晒一首歌!
我覺得做唔晒或唔識唔緊要,最重要俾佢自由發揮(唔好提水),問答/做task有反應及表現有禮貌,活潑主動亦有優勢!我識既SC學生大部分都係比較外向及愛說話!

回覆:99dogdog 的帖子

我果個型到老師問佢叫乜名,佢答「唔答」

引用:我果個型到老師問佢叫乜名,佢答「唔答」 +

原帖由 jason1978 於 15-08-12 發表
我果個型到老師問佢叫乜名,佢答「唔答」
呢啲咪有性格囉!

回覆:99dogdog 的帖子

Same here.  阿女一舊Lego都冇砌過,最後仲暴喊,但問答環節就反應快,答中九成,但冇笑容,最後都收左讀上午班。所以同意無人知道收生標準,最緊要盡力而為,不要因為之前lego環節表現不好而放棄接着的面見呀。加油!

回覆:K 收生要求係未好高

我仔係好多口,有笑容同主動,我覺得SC鐘意收呢類學生
鐘唔鐘意研究,音樂,係面試應該好難睇到啩

回覆:艾文兒B 的帖子

我個囡都係冇砌Lego, 因為係屋企都冇乜同佢玩。不過見到老師就有問有答,又唱埋歌。好多人話肯唱歌收的機會都大d。其實係小朋友簡學校,我囡囡in St. Cat係表現得最合作同最好的一間,這是出乎意料之外。

希望希機啦~
正等著學校可DOWN FORM 的日子~

我囡係11月small b, 請問知唔知佢地有無收small b呢?

回覆:Cepheus 的帖子

K1收細仔

引用:我囡係11月small+b,+請問知唔知佢地有無收s

原帖由 Cepheus 於 15-08-28 發表
我囡係11月small b, 請問知唔知佢地有無收small b呢?
我囡囡嗰班最細是8月B,大部分是11月至2月份出生的大B。如果是11月份出生,最好做超大B。

引用:死喇~+阿女COOL到咩咁!!LEGO又係佢話係咩就

原帖由 miemie6 於 15-08-12 發表
死喇~
阿女COOL到咩咁!!
LEGO又係佢話係咩就係咩,一點都不像樣的... ... ...
如果妳陪住佢,佢肯對答,應該仲有機會,試下啦,面試都要講彩數,小朋友心情我地好難捉摸!

回覆:K 收生要求係未好高

若果識做指令,但不識說話回答(bb話),是否無機會?

引用:我囡係11月small+b,+請問知唔知佢地有無收s

原帖由 Cepheus 於 15-08-28 發表
我仔果班最細係7月,11機會細d

回覆:艾文兒B 的帖子

我果班有十一月細b

引用:若果識做指令,但不識說話回答(bb話),是

原帖由 VampireBaby 於 15-09-07 發表
若果識做指令,但不識說話回答(bb話),是否無機會?
如果in K都唔答野,我諗印象會差好遠

回覆:新人物 的帖子

老師會引導佢哋開金口

我寄左信取form喇~
唔知幾時有得in呢~ hehe... ...
好想阿女入到~ 現在的學校她好像不太喜歡... ...
‹ 上一主題|下一主題