用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無人補過Josexx Li 的英文課程?
go

有無人補過Josexx Li 的英文課程? [複製鏈接]

有無人補過Josexx Li 的英文課程?

名師? 吾平!!  請問有無人補緊/補過?

評價如何??

8    0    0    0

引用:有無人補過Josexx+Li+的英文課程?名師?+吾

原帖由 TIGERBAMA 於 15-06-11 發表

想知2

引用:有無人補過Josexx+Li+的英文課程?名師?+吾

原帖由 TIGERBAMA 於 15-06-11 發表

小學就唔知。識人會考、A level前補過, joseph會叫學生即堂寫短文,即堂係全班面前遂個改, 鬧學生錯埋D唔應該錯的東西,連佢地日校的老師都鬧埋,即係鞭屍,狂踩學生,頂得順,就記住自己錯乜,唔會再犯。頂唔順就即quit.

王家爸爸    發表於 15-6-16 16:11

回覆:有無人補過Josexx Li 的英文課程

我見頭條2日買行廣告,依家連小學生都補!係咪佢教哂咁多班?

引用:我見頭條2日買行廣告,依家連小學生都補!

原帖由 kirstyau 於 15-06-12 發表
我見頭條2日買行廣告,依家連小學生都補!係咪佢教哂咁多班?
我打咗去問,唔平,暑期班7堂要$2500, 約咗下星期去做評估,評完返嚟報下料,同佐敦陳太一樣,要收$100行政費,讀就學費扣返。不過睇下乜料先,講到自己甘勁。打嚟問會問你點解要補

王家爸爸  佢一直都收得幾貴  發表於 15-6-16 16:15

引用:Quote:原帖由+kirstyau+於+15-06-12+發表我

原帖由 sissysze 於 15-06-12 發表
我打咗去問,唔平,暑期班7堂要$2500, 約咗下星期去做評估,評完返嚟報下料,同佐敦陳太一樣,要收$100行政 ...
好呀!等你消息,萬分感謝

引用:Quote:原帖由+kirstyau+於+15-06-12+發表我

原帖由 sissysze 於 15-06-12 發表
我打咗去問,唔平,暑期班7堂要$2500, 約咗下星期去做評估,評完返嚟報下料,同佐敦陳太一樣,要收$100行政 ...
請問佐敦陳太在那地方?

回覆:有無人補過Josexx Li 的英文課程?

想當年係佢既學生,之後有幫過佢做野。
教得好唔好唔識答,佢以前堂堂都會罵學生,睇下你們受唔受得。
依家係唔係仲咁好火就唔知了。

edith208 發表於 15-6-12 16:07
小學就唔知。識人會考、A level前補過, joseph會叫學生即堂寫短文,即堂係全班面前遂個改, 鬧學生錯埋D唔應 ...
其實佢幾多歲?好似幾十年前已經聽過佢既名。

引用:Quote:原帖由+sissysze+於+15-06-12+發表我

原帖由 kirstyau 於 15-06-12 發表
好呀!等你消息,萬分感謝
唔好意思,今日唔多舒服無出去,睇下再約唔約到

引用:Quote:原帖由+kirstyau+於+15-06-12+發表好

原帖由 sissysze 於 15-06-16 發表
Thanks

引用:想當年係佢既學生,之後有幫過佢做野。 教

原帖由 gigi0431 於 15-06-16 發表
想當年係佢既學生,之後有幫過佢做野。
教得好唔好唔識答,佢以前堂堂都會罵學生,睇下你們受唔受得。
依家 ...
請問有冇好介紹for升小4英作?阿女英文考試language 3次都9X, 但作文得7X, 佢平時都睇好多chapter book! 有咩方法可以提升?

王家爸爸  英作:多睇多寫   發表於 15-6-16 17:51

引用:Quote:原帖由+gigi0431+於+15-06-16+發表想

原帖由 kirstyau 於 15-06-16 發表
請問有冇好介紹for升小4英作?阿女英文考試language 3次都9X, 但作文得7X, 佢平時都睇好多chapter ...
你女嗰間eng要求高呀

kirstyau 發表於 15-6-16 17:25
請問有冇好介紹for升小4英作?阿女英文考試language 3次都9X, 但作文得7X, 佢平時都睇好多chapter ...
暑假根據通識六個Topics,每日寫一篇,覺得好既,十月投稿去Junior Standard。

引用:Quote:kirstyau+發表於+15-6-16+17:25+請問

原帖由 王家爸爸 於 15-06-16 發表
暑假根據通識六個Topics,每日寫一篇,覺得好既,十月投稿去Junior Standard。
王家爸爸,佢寫完我都唔識改我英文好C, 睇英文書佢就應該好夠,我物色緊英文系既大學生,一對一唔知有冇用!?(暫時未搵到)

sissysze 發表於 15-6-16 16:39
我都無去, 初初用WhatsApp 約時間去見識吓, 點知個疑似老細打來問, 問什麼學校, 英文水平等,
然後話阿女學校英文好屎, 大部分上他的堂都是女拔和St. Mary. 再聽一輪自吹.
最後我話無時間去, 過兩日又親自打來再約.

引用:Quote:原帖由+kirstyau+於+15-06-16+發表請

原帖由 sissysze 於 15-06-16 發表
你女嗰間eng要求高呀
但好快呈分試,唔想阿女張成績表咁難睇

回覆:kirstyau 的帖子

咁你真係搵個私人教既會好點,補習班,佢幫你改既文,都唔會係名師幫你改,都係佢請返來既人做。

引用:Quote:原帖由+王家爸爸+於+15-06-16+發表暑

原帖由 kirstyau 於 15-06-16 發表
王家爸爸,佢寫完我都唔識改我英文好C, 睇英文書佢就應該好夠,我物色緊英文系既大學生,一對一唔 ...
但大學生識教作文嗎?我有啲保留

王家爸爸  我都係咁諗  發表於 15-6-16 22:22

引用:Quote:edith208+發表於+15-6-12+16:07+小學

原帖由 王家爸爸 於 15-06-16 發表
其實佢幾多歲?好似幾十年前已經聽過佢既名。
5X歲

‹ 上一主題|下一主題