用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 長輩們不認識LH,成日問我點解放棄Victoria,唉! ...
go

長輩們不認識LH,成日問我點解放棄Victoria,唉! [複製鏈接]

LH (LV) 收左讀 AM,我開心到開香檳慶祝,仲放棄了 Vic (HMT) PM, HKPS (Ascot) PM, York 等學校。但長輩們唔識LH,一見面就問「係咪真係唔讀」、「仲有冇得掹」、「啊邊個個孫讀緊維多利亞話好好.....」。我對LH充滿信心,只係佢地好煩,純粹呻吓!

7    0    0    0

引用:LH+(LV)+收左讀+AM,我開心到開香檳慶祝,

原帖由 dimsumsum 於 15-05-11 發表
LH (LV) 收左讀 AM,我開心到開香檳慶祝,仲放棄了 Vic (HMT) PM, HKPS (Ascot) PM, York 等學校。但長輩們 ...
你小朋友好犀利

引用:Quote:原帖由+dimsumsum+於+15-05-11+發表L

原帖由 力爭上游 於 15-05-11 發表
你小朋友好犀利
佢in St Cat 好差架,特登答相反兼無啦啦尖叫,其他就符錄撞棍,不過我feel到佢都好鍾意 LH,又或者係那裏的老師及環境令佢可以發揮到。

引用:Quote:原帖由+力爭上游+於+15-05-11+發表你

佢in St Cat 好差架,特登答相反兼無啦啦尖叫,其他就符錄撞棍,不過我feel到佢都好鍾意 LH,又或者係那裏 ...
LH 是好幼稚園,最緊要孩子都喜歡👏🏻👏🏻

好似Eason同梁錦松的小朋友以前是讀Victoria。

LH (LV) 收左讀 AM,我開心到開香檳慶祝,仲放棄了 Vic (HMT) PM, HKPS (Ascot) PM, York 等學校。但長輩們 ...
啲無小朋友適齡讀幼稚園既人,尤其老人家,淨係識St cat 同Victoria, 因為有明星讀,其他學校佢哋唔會留意。佢哋唔識Lh唔緊要,只要伱知係好學校就得嘞,其他人話佢唔係名校由得佢囉。

引用:好似Eason同梁錦松的小朋友以前是讀Victori

原帖由 teambuilder 於 15-05-11 發表
好似Eason同梁錦松的小朋友以前是讀Victoria。
佢地都係K2轉讀CCKG?Anyway,名人實有名校收!

回覆 dimsumsum 的帖子

恭喜你!你小朋友很叻啊!請問你小朋友考Victoria 時表現是怎樣? 很想知道他們喜歡那類學生。我覺得大多數小朋友都能做到他們的要求。很想知道他們的收生標準。謝謝!

我放棄victoria讀km, 我d親友都話...未聽過添....哈哈,過到自己個關就得,支持你!

回覆:長輩們不認識LH,成日問我點解放棄Victoria,唉!

我仔今年讀Victoria pn,下年也會轉到LH升K1!

引用:我仔今年讀Victoria+pn,下年也會轉到LH升K

原帖由 swyan3102 於 15-05-11 發表
我仔今年讀Victoria pn,下年也會轉到LH升K1!
請問介意分享下點解轉校嗎?

回覆:長輩們不認識LH,成日問我點解放棄Victoria,唉!

我屋企人中居然冇人識KM, 只有一兩個聽過LH呢間學校!

dimsumsum 發表於 15-5-11 00:07
I would choose LH too if I were you!

將來升小學又可能會遇到同様問題, 好多新派直資, 私小係冇人識
不過冇人識又唔代表間學校唔好, 好多米芝蓮餐廳之前都冇人識

引用:Quote:dimsumsum+發表於+15-5-11+00:07+LH+

原帖由 ensy 於 15-05-11 發表
I would choose LH too if I were you!
X2

回覆:dimsumsum 的帖子

我囡囡今年讀Victoria PN, 考到根德園k1, 本來諗住k1轉去根德園,點知上星期收到LH call, 開心到飛起、因為係我首選!有人問點解放棄kv 呢間名校。我話我比較喜歡活動教學。其實睇你追求d乜、考官、津校可能kv有優勢、我自已target 私、直資小一,而LH有好好既小一支援、介簡會等等、我覺得非常適合我同囡囡。LH係一間好好既學校。外間人只會聽名氣、但你最清楚你小朋友、只有你先知道什麼類型既學校最適合佢!支持你!

貢獻勳章

引用:回覆+dimsumsum+的帖子 恭喜你!你小朋友

原帖由 merrysoul 於 15-05-11 發表
回覆 dimsumsum 的帖子

恭喜你!你小朋友很叻啊!請問你小朋友考Victoria 時表現是怎樣? 很想知道他們喜 ...
佢有超水準表現,我覺得。不過佢係Arts Plus學生,唔知有冇幫助!

引用:我囡囡今年讀Victoria+PN,+考到根德園k1,+

原帖由 adalyho 於 15-05-11 發表
我囡囡今年讀Victoria PN, 考到根德園k1, 本來諗住k1轉去根德園,點知上星期收到LH call, 開心到飛起、因為 ...
請問LH 有咩小一支援?可具體分享一下?

回覆:dbchu 的帖子

我意思係校方會提供好豐富考小一既資訊、例如啓迪班、簡介會等等。朋友話仲會為小朋友作評估、例如在模擬考試時有乜唔好既地方,希望小朋友可以改善。我覺得LH真係一間好有heart既學校、所以甘喜歡。

‹ 上一主題|下一主題