用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN會退學嗎?
go

PN會退學嗎? [複製鏈接]

最近睇summer course, 好多都係7月開始上,小朋友PN讀到7月頭,會唔會讀埋6月就退學?

thx

1    0    0    0

引用:最近睇summer+course,+好多都係7月開始上,

原帖由 bearonweb 於 15-05-07 發表
最近睇summer course, 好多都係7月開始上,小朋友PN讀到7月頭,會唔會讀埋6月就退學?

thx
你唔交7月學費,小朋友會無左今個學期嘅成長冊。年年全世界太多以為學校7,8月唔洗營運而唔俾學費嘅家長喇。學校會有準備的。

引用:最近睇summer+course,+好多都係7月開始上,

thx
差一,二個月一定讀埋佢

我都諗緊, 因為PN同佢SUMMER COURSE 既時間重疊左. 所以我諗緊讀埋6月就算.

呢D咪係顧客消費心態!

回覆:PN會退學嗎

如果你唔介意無成績表,成長手冊,橫掂有學校收左讀k1就問題不大。
不過千奇唔好同學校爭辯點解無,因為讀埋七月先至叫做完整完成個pn課程。
呢度每逢六月,就會有人出post 鬧學校,點解唔讀七月就乜都唔比。

[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]

回覆:PN會退學嗎?

Sorry, 吾明點解會為左上 summer course 而吾返PN.

是否PN冇K1-K3咁重要,唔讀都冇所謂?

引用:Sorry,+吾明點解會為左上+summer+course+而

原帖由 elephantbaby 於 15-05-07 發表
Sorry, 吾明點解會為左上 summer course 而吾返PN.
對,我係寧願上完PN 都唔上 summer course!

引用:Quote:原帖由+elephantbaby+於+15-05-07+發

原帖由 ozduckie 於 15-05-07 發表
對,我係寧願上完PN 都唔上 summer course!
非常同意!

引用:Sorry,+吾明點解會為左上+summer+course+而

原帖由 elephantbaby 於 15-05-07 發表
我都唔明

因為好多學校7月只上2個星期但是要備一個月學費,就系錢的問題咯

引用:因為好多學校7月只上2個星期但是要備一個月

原帖由 langweilig 於 15-05-07 發表
因為好多學校7月只上2個星期但是要備一個月學費,就系錢的問題咯
係囉,但將心比己,學校都要交租,老師都要出糧架。

引用:Quote:原帖由+elephantbaby+於+15-05-07+發

原帖由 barbee 於 15-05-07 發表
我都唔明
唔明x 3

thx
我想知什麼summer course咁吸引,可以令你想唔完成PN

因為summer course 在新學校堂,想小朋友預早適應新環境

你間新學校都幾識搵錢,K1都安排甘長既週應周

我自己就希望小朋友係讀晒一個學期完結晒先,唔希望中途離開,除非小朋友讀得唔開心,咁不如早點退學

引用:我自己就希望小朋友係讀晒一個學期完結晒先

原帖由 minori_kate 於 15-05-08 發表
我自己就希望小朋友係讀晒一個學期完結晒先,唔希望中途離開,除非小朋友讀得唔開心,咁不如早點退學

...
Agree, 我自己都唔希望小朋友會半途而廢

引用:你間新學校都幾識搵錢,K1都安排甘長既週應

原帖由 cherryme 於 15-05-08 發表
你間新學校都幾識搵錢,K1都安排甘長既週應周
係囉,一般適應班都係1-3星期!同埋好多都起碼7月中開始(預咗pn7月都仲要返)!

‹ 上一主題|下一主題