用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘think vs 浪澄灣Greenfield, PN both AM offer,大 ...
go

九龍塘think vs 浪澄灣Greenfield, PN both AM offer,大家點選擇? [複製鏈接]

九龍塘think vs 浪澄灣Greenfield, PN both AM offer,大家點選擇?
   3    0    0    0

我都諗緊,但我兩間都係pm offer

CWjunior: 如果你係我兩間都am offer, 您點選?

回覆:九龍塘think vs 浪澄灣Greenfield, PN both AM offer,大家點選擇?

Greenfield, 英語一流,think感覺英文語鏡不足。

引用:Greenfield,+英語一流,think感覺英文語鏡

原帖由 curryrice 於 14-11-26 發表
Greenfield, 英語一流,think感覺英文語鏡不足。
語境

我去think interview, 差不多所有老師都是net 喎!我唸英文語境應該不錯吧!

cpc608  Agree  發表於 14-11-27 07:25

回覆:九龍塘think vs 浪澄灣Greenfield, PN both AM offer,大家點選擇?

GF,語景一流,校舍新淨又大

回覆 iam_lky 的帖子

我會諗幾樣嘢,首先兩間學費係差唔多,所以就唔使比較呢樣,其次就係think n班係英粵,greenfield 就有英普,我諗都要睇返你想唔想小朋友早啲學pth, 另外交通接送都係個問題,你係working mom定full time mom,因為如果你ftm,自己湊或者屋企人,當然可以放心啦,最多湊遠啲,但為小朋友都無所謂,但如果你諗住搭校車你要問咗學校校車站近唔近你屋企,同埋你放心佢2歲就自己搭校車嗎,如果係工人湊,你要諗吓佢信唔信得過,因為我自己就住明慧對面,我有時見啲工人對住個2,3歲小朋友唔拖住過馬路,由佢拉住衫尾行,如果係咁,我唔會揀間太遠,而學術上,其實think近年名氣都ok,但當然唔及其他名幼,但有人覺得lb greenfield仲新無咩往績,我個人真係覺得各有各好,但始終我傾向揀綠茵,感覺老師有愛心啲,同埋唔係咁谷嘅學校,但又唔會學唔到嘢,我想自己同小朋友都唔好咁大壓力,仲有時間你再諗吓先囉,小小意見,唔啱聽唔好介意,thx

CWjunior: 多謝您長細分析呀! 我都唔知原來think 冇普通話! 咁真係要再三考慮下..

引用:回覆+iam_lky+的帖子 我會諗幾樣嘢,首先

原帖由 CWJunior 於 14-11-27 發表

我會諗幾樣嘢,首先兩間學費係差唔多,所以就唔使比較呢樣,其次就係think n班係英粵 ...
你講得好岩👍

回覆:CWJunior 的帖子

Hello.你bb 係细b ma?

回覆 Corarale 的帖子

係呀,我個係9月b

Think PN廣東話為主,但有每天有PTH class,我自己覺得其實PN打好母語底都好,對日後學中文有幫助。(之前聽CKY講座校長都說它們對廣東話普通話學中文的approach變了,它們現在改了小二才全普教中文。)

Bb 好叻呀:

回覆:cpc608 的帖子

我 think waitlist ja.. 但我Interview 時知道think pn 冇分international stream, 又唔教pth.. 即刻觉得唔係我想要嘅野。

我今日去交 gf 留位费la

其實都好難決擇,think interview 時又好能帶起我寶寶的發揮, 老師問他什麼答什麼, 又跟老師教導! 我都好surprise 佢可以表現咁好, 其實係個老師帶得好, 我唸緊係咪就係教學方法同寶寶夾, 而且上think playgroup 時, 發現think程度都深(我prefer程度深一點)。但gf 我就不太清楚程度各方面如何了, 只知語境應該不錯! :)

引用:其實都好難決擇,think+interview+時又好能

原帖由 iam_lky 於 14-11-27 發表
其實都好難決擇,think interview 時又好能帶起我寶寶的發揮, 老師問他什麼答什麼, 又跟老師教導! 我都 ...
你住得近邊間多D?

你阿b係咪gf am class,我阿b係pm?我都諗住交gf留位費,唔知有無機會做同學仔呢?

引用:回覆+Corarale+的帖子 你阿b係咪gf+am+cla

原帖由 CWJunior 於 14-11-27 發表

你阿b係咪gf am class,我阿b係pm?我都諗住交gf留位費,唔知有無機會做同學仔呢?:h ...
想問係咪22/11interview ga? Gf
點解我仲未收到信的

係pm ar..

‹ 上一主題|下一主題