用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 joyful pn interview..
go

joyful pn interview.. [複製鏈接]

學校打來約我女in,如取錄將會11月插班。佢地通知我會用英語面試,想問如果家長英文麻麻有影響嗎?多數會問家長d咩?問小朋友野用英文,如佢唔明我可在旁用廣東話提水嗎?有無家長可分享?thanks

12    0    0    0

引用:學校打來約我女in,如取錄將會11月插班。佢

原帖由 shana_tsun 於 14-09-16 發表
學校打來約我女in,如取錄將會11月插班。佢地通知我會用英語面試,想問如果家長英文麻麻有影響嗎?多數會問 ...
我都收到面試電話,但又無講幾時插班。你係邊間分校?我都擔心英文點in。

引用:Quote:原帖由+shana_tsun+於+14-09-16+發表

原帖由 GremlinsYY 於 14-09-16 發表
我都收到面試電話,但又無講幾時插班。你係邊間分校?我都擔心英文點in。

...
麗城,你呢?幾時in呀?你小朋友幾歲?應該按返佢年紀插班既!

回覆:joyful pn interview..

有家長可分享嗎?謝謝

佢話之前int左4批學生..我諗佢仲有位所以先會int?

引用:佢話之前int左4批學生..我諗佢仲有位所以先

原帖由 Dediamond 於 14-09-18 發表
佢話之前int左4批學生..我諗佢仲有位所以先會int?
我相信係啦,我女都要11月先夠兩歲讀,不過對面試有點擔心唔知有無家長分享?

睇番之前啲post好似話指下眼耳口鼻(唔知up唔update)
家長都可以提水
最怕bb狀態不佳
請問你int朝早定晏晝

引用:睇番之前啲post好似話指下眼耳口鼻(唔知up

原帖由 Dediamond 於 14-09-18 發表
睇番之前啲post好似話指下眼耳口鼻(唔知up唔update)
家長都可以提水
最怕bb狀態不佳
我in 朝早,有影響嗎?你都會in?

回覆:shana_tsun 的帖子

回覆 shana_tsun 的帖子

我女都會int.. Afternoon. 但我怕佢會眼訓

引用:火炭果間,取出d人樣圖片,叫bb指下眼耳口n

原帖由 immaculateheart 於 14-09-18 發表
火炭果間,取出d人樣圖片,叫bb指下眼耳口nose.取出英文故事書,講比bb聽,睇佢有咩反應。全英文對答

...
Bb多野要答嗎?定係做都ok?媽咪用中文提得唔得?多唔多野問媽咪?我英文麻麻!會影響嗎?謝謝你

引用:回覆+shana_tsun+的帖子 我女都會int..+Af

原帖由 Dediamond 於 14-09-19 發表

我女都會int.. Afternoon. 但我怕佢會眼訓
你女都係10月b?你幾時in呀?

引用:Quote:原帖由+shana_tsun+於+14-09-16+發表

原帖由 GremlinsYY 於 14-09-16 發表

...
我都係麗城。本來今日in,但阿女病了,改下星期,唔知會否機會變低了。

引用:Quote:原帖由+GremlinsYY+於+14-09-16+發表

原帖由 GremlinsYY 於 14-09-19 發表
我都係麗城。本來今日in,但阿女病了,改下星期,唔知會否機會變低了。

...
我都因工作關係改左下星期,因佢太遲通知我了?現在有點擔心自己英文麻麻會影響!我在家都係同女講中文,佢未必識聽

今次唔知多唔多小朋友int

引用:今次唔知多唔多小朋友int

原帖由 Dediamond 於 14-09-19 發表
今次唔知多唔多小朋友int
你今日in時多人嗎?

今日in係咪即時有result?

可能係平日.不多

回覆 GremlinsYY 的帖子

唔係即時知

我係13年1月B,麗城學校打黎下年2月可以插班,上星期五去左interview, 我將我記得分享
1)放三張顏色咭,問邊一張係咩色,要小朋友指
2)一籃玩具,叫小朋友自己攞,老師再問係咩黎,有車仔
3)俾一本細書小朋友自己揭,再俾佢自己講書入面見到咩,有balloon, apple
4) 有一張大BB畫,問邊度眼耳口鼻,要小朋友指

‹ 上一主題|下一主題