用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 畢業了。York確係一間好學校。
go

畢業了。York確係一間好學校。 [複製鏈接]

畢業了。三年來,由當初聽聽堆堆一大埋無無謂謂惡帖,令我猜疑。到現在的肯定。York確係一間好學校。

3    0    0    0

回覆:anancheung 的帖子

謝謝你的分享,可以分享多些怎樣好嗎?

回覆:畢業了。York確係一間好學校。

可否分享多些?

回覆:anancheung 的帖子

請分享多些。

anancheung 發表於 14-7-30 03:59
畢業了。三年來,由當初聽聽堆堆一大埋無無謂謂惡帖,令我猜疑。到現在的肯定。York確係一間好學校。

...
請分享多些.

引用:畢業了。三年來,由當初聽聽堆堆一大埋無無

原帖由 anancheung 於 14-07-30 發表

...
恭喜呀!我小朋友剛入york, 但收到久沒聯絡的舊同事打來問為什麼選york, 說係媽咪都知york唔好。這些人都不是用家,不明白她們用意。坦白說,聽那刻除了嬲亦有些動搖。為什麼那麼多負評?不過小朋友這幾天放學好開心,希望我選擇沒錯。

醒目開學勳章

引用:謝謝你的分享,可以分享多些怎樣好嗎? +

原帖由 km1437 於 14-07-30 發表
謝謝你的分享,可以分享多些怎樣好嗎?
我囝都畢業了,3年來阿囝過得真的很開心,老師很細心,無論大小事發生都會通知家長,突發事阿囝係學校整親老師會即時打嚟報告,所有嘢都教得很好,阿囝每日都很喜歡返學,好喜歡老師,我身邊同班家長每個都很滿意班主任和助教,畢業禮那天完結我們家長約老師一起畢業聚餐,最後那天離開學校我們和老師都眼泛淚光,真係好唔捨得我覺得學校行政係比較混亂小小,其他冇問題!

Thanks for sharing ! My daugther starts her school life in York. She is very happy for her new school and I am sure I make the right decision for her.

Yes, we really need more real York parents to share here to give more confidence to our parents!

引用:我仔由pn讀到今年k3,+我都好滿意學校,+老師

原帖由 cherryird 於 14-08-22 發表
我仔由pn讀到今年k3, 我都好滿意學校, 老師有愛心, 值得一讚
老師會唔會對學習比較差的小朋友冷淡D?如安排坐埋一角?

讀了一年,而家L2 我覺得適合自己小朋友讀我沒有家庸沒有在家經常講英語她都可以表達到。其他家長也說我女發音標準~是家庸教嗎?中文我覺得深要寫和要識讀很多字。數學和國語一般可以接受始終她是hongkongese.數可以自己教,我冇冧過要轉校囉

我bb都系读YORK,好似我小朋友唔系幾中意巨地班老師?我都覺得好奇怪!

佢收唔收細b, 我打電話去,佢話一歲先去報playgroup, 會唔會冇位架?

我d今年面试梗

想問下用家雜費是否很多?  

引用:想問下用家雜費是否很多?++

原帖由 breadmaster 於 14-10-13 發表
想問下用家雜費是否很多?
U want to know PN or K1?

回覆 loloyen 的帖子

Can I ask your son study in Local or International class ? Is english in local class worse than international class?

回覆:ky201105 的帖子

k1 pls.

‹ 上一主題|下一主題