用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

九龍塘英藝 [複製鏈接]

成日聽人講好易入,又好多人話收都唔讀。但又有說佢哋課程深、語言環境好。咁究竟點解咁會易入同咁多人唔中意?

2    0    0    0

回覆:vjcarcar 的帖子

講真我都想知道,但係又有朋友嘅仔仔讀緊,又話老師都很得足幾好,我現在有英藝pm offer同方方pm offer,唔知道點抉擇!!!

回覆:frankie1017 的帖子

我都有朋友個仔讀緊,話覺得好好,個仔好鍾意返學,又叻咗好多。所以我都好想知點解大家對佢評價咁低。

回覆:vjcarcar 的帖子

親戚的小孩讀緊,現在k1, 除咗學費貴之外,冇其他負評。小朋友能流利說英語,講到句子,當然,有點文法錯誤。

vjcarcar 發表於 13-12-19 20:50
成日聽人講好易入,又好多人話收都唔讀。但又有說佢哋課程深、語言環境好。咁究竟點解咁會易入同咁多人唔中 ...

其實好多人唔讀,我覺得學費係其中一個因素.

仔仔讀緊,佢日日返學都好開心,但我就覺得D嘢深,日日有功課(雖然只係油顏色),個仔日日返到屋企好似漏電咁,要瞓返兩三個鐘先得.但又真係見到佢突然之間好 似識咗好多嘢.
但我覺得學費太貴,書簿費貴,又唔係名校,唔知升唔升到名小學,同埋多操流利母語的家長.

回覆:九龍塘英藝有幾差?

我都放棄左九龍塘英藝,主要原因學費真係貴,雜費又貴,如果佢無雜費,或者學費平d,我都會考慮一下讀呢間

引用:Quote:vjcarcar+發表於+13-12-19+20:50+成

原帖由 新人物 於 13-12-20 發表
其實好多人唔讀,我覺得學費係其中一個因素.
學費貴絶對係主因!

請問學費同什費幾錢?

引用:仔仔讀緊,佢日日返學都好開心,但我就覺得D

原帖由 心急小子 於 13-12-20 發表
仔仔讀緊,佢日日返學都好開心,但我就覺得D嘢深,日日有功課(雖然只係油顏色),個仔日日返到屋企好似漏電咁,要 ...
你意思係家長多數講廣東話?
想問吓你仔仔讀英藝有冇需要再出去學其他嘢?

引用:請問學費同什費幾錢?

原帖由 Chacha619 於 13-12-20 發表
請問學費同什費幾錢?
學費$6k x 12,雜費一年約$6k,有錯請糾正。

學費N班6K按月收費 返多少月比多少月  半年 3100雜費 校服書包2000到
再冇其它費用 我都覺得小朋友返學 會講野多左 識唱左歌 由第一日返學開始都冇哭過 老師好了解學生情況 送小朋友返學 老師都會叫得出學生名

引用:學費N班6K按月收費+返多少月比多少月++半年

原帖由 mable0901 於 13-12-20 發表
學費N班6K按月收費 返多少月比多少月  半年 3100雜費 校服書包2000到
再冇其它費用 我都覺得小朋友返學 會 ...
即係唔使比12個月學費?

引用:仔仔讀緊,佢日日返學都好開心,但我就覺得D

原帖由 心急小子 於 13-12-20 發表
仔仔讀緊,佢日日返學都好開心,但我就覺得D嘢深,日日有功課(雖然只係油顏色),個仔日日返到屋企好似漏電咁,要 ...
請問知道通常學生畢業會升邊啲小學嗎?

引用:成日聽人講好易入,又好多人話收都唔讀。但

原帖由 vjcarcar 於 13-12-19 發表
成日聽人講好易入,又好多人話收都唔讀。但又有說佢哋課程深、語言環境好。咁究竟點解咁會易入同咁多人唔中 ...
可能之前發生一些事情令不少家長對校方卻步了。你可以係度search一下舊文你就會明白的!

回覆 vjcarcar 的帖子

我小朋友11月返學 11月先開始交學費 而家講係N 班  K班我就唔知

回覆:心急小子 的帖子

家長講流利廣東話, 好過講流利普x話掛? 在香港讀小學,面試多數是廣東話加英文,唔識中文唔係好事。我親戚平時同小朋友講野係全句中文,唔會又中又英,講故事或唱歌會有英文,小朋友講野就用全句中文或英文答。另外,升邊間小學,都睇家長報邊間,就算同級同班報同一間小學,都可以有啲收有啲唔收,所以升小結果只能作為參考,知道往年的家長有報邊啲小學,不能作準。

學費真係幾貴,一般九龍塘幼園都係4-5k度, 我都收到下午offer, 我仔係龍b1 1月只有村校同英藝收, 所以都好考慮緊英藝

唔好意思,我講得唔清楚,其實的係想講好多家長操內地口音

vjcarcar 發表於 13-12-20 13:54
即係唔使比12個月學費?
要. $6K x 12 + $6K + $2K, 所以說8萬一年.
‹ 上一主題|下一主題