用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田麗港城迦南收到offer未呀?
go

藍田麗港城迦南收到offer未呀? [複製鏈接]

見到其他分校都開始出offer了,唔知報左麗港城既,有無家長收到信呢?等到頸都長晒了!

3    0    0    0

回覆:藍田麗港城迦南收到offer未呀?

16號的一批都未in

引用:16號的一批都未in +

原帖由 zebrabb 於 13-11-15 發表
16號的一批都未in
thx for info.即係最快都要星期3後先知結果了!

好誇..聽到佢話要IN 3 日先IN得哂......太厲害了.

引用:好誇..聽到佢話要IN+3+日先IN得哂......太

原帖由 mawingyinhk 於 13-11-17 發表
好誇..聽到佢話要IN 3 日先IN得哂......太厲害了.
係呀,真係無諗過藍田區會多過九龍塘咁!你有無apply呀?

有APPLY啊, 上星期IN了....其實IN 藍田啟思,迦南,靈糧堂都係果D小朋友嫁啦,三間咁近,雖然各有各好....迦南3日先IN得哂N班, 靈糧堂就三日先IN得哂N+K.....

其實迦南轉左冇學卷竟然仲多人IN左, 相信佢都叫做轉制成功了!! 仲要話讀左N都唔包有K讀啊... 好驚啊.

我尋日去了in,校長話11月尾一定收到信喎!

mawingyinhk 發表於 13-11-17 01:51
其實迦南轉左冇學卷竟然仲多人IN左, 相信佢都叫做轉制成功了!! 仲要話讀左N都唔包有K讀啊... 好驚啊. ...
老師話會開6班N, 現時有14班K1-K3, 所以點計都係唔夠位直升, 除非K1每班人數增加, 或者有課室未用盡.

咁咪即係其他分校2日搞掂但藍田要3日?好恐怖呀!

藍田interview流程所花時間,比其他分校長(&用心)喎。
藍田分校: 兩個家長&小朋友同時入房玩玩具warmup, 老師帶領十多二十組圍繞校園一周聽介紹,先再一齊睇嗰條官方片,再分別入房interview,全程近一小時。

其他分校: 一個家長睇片,另一個帶考生見面試員,全程20分鐘。

應該係此原因,要分幾星期interview

引用:+本帖最後由+micmic37+於+13-11-17+17:36+

原帖由 micmic37 於 13-11-17 發表

藍田interview流程所花時間,比其他分校長(&用心)喎。
Thx for sharing!

其實因為呢個interview 令我覺得學校比想像中好。

引用:其實因為呢個interview+令我覺得學校比想像

原帖由 Cajes 於 13-11-17 發表
yes,相對九龍塘分校做法係有誠意得多。不過,時間較長嘅情況下,比著d無耐性嘅小朋友(例如我嗰個),到最後真正面談時會容易發脾四!

回覆:micmic37 的帖子

這正是學校的策略,找出情緒最穩定的小孩!

micmic37 發表於 13-11-17 17:34
藍田分校: 兩個家長&小朋友同時入房玩玩具warmup, 老 ...

因太投入她們的用心簡介, 真的不知全程用了約1小時都不覺得.

Cajes 發表於 13-11-17 19:22

我都是因這個面試的簡介, 校長的參與, 校舍和戶外, 令我好想入讀.

6班N班咁誇張!!!! 唔通K班少左好多人讀??

引用:Quote:原帖由+Cajes+於+13-11-17+發表其實

原帖由 micmic37 於 13-11-17 發表
yes,相對九龍塘分校做法係有誠意得多。不過,時間較長嘅情況下,比著d無耐性嘅小朋友(例如我嗰個),到最後 ...
我個日反而是有個小朋友開頭參觀時狂喊,簡介會時才冷靜番。簡介會校長話可以俾小朋友落地行下,小心唔好撞到就得,不用坐定定。

引用:6班N班咁誇張!!!!+唔通K班少左好多人讀??

原帖由 mawingyinhk 於 13-11-19 發表
6班N班咁誇張!!!! 唔通K班少左好多人讀??
我估係剩番6班的課室和老師,所以開到盡,10個課室上下午可開20班。現時k1-k3共14班,所以有機會冇得直升。

‹ 上一主題|下一主題