用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣綠楊(pm), Joyful(pm),方方(am),Swindon(am) ...
go

荃灣綠楊(pm), Joyful(pm),方方(am),Swindon(am) [複製鏈接]

以上N班,比你會點揀?

1    0    0    0

引用:以上N班,比你會點揀? +

原帖由 estherchan0723 於 13-05-24 發表
以上N班,比你會點揀?
思博,新校,校長著重語言教育,未有口碑。
綠楊,地點方便,程度深、多功課,需多花時間溫習,睇功課,極需要家長花時間。
心怡,著重語言發展,k3先加入廣東話。室外活動空間係天井。

你想要乜吖?

引用:以上N班,比你會點揀? +

原帖由 estherchan0723 於 13-05-24 發表
以上N班,比你會點揀?
俾我係你都唔知點揀

回覆:荃灣綠楊(pm), Joyful(pm),方方(am),Swindon(am)

引用:我同妳offer一樣,,最後confirm+綠陽 +

我選擇了思博,因為欣賞學校的理念和校長的教學方法。最近他們在學校網頁上載了一套video,看見小朋友開心番學,不錯。

回復 estherchan0723 的帖子

如果係我, 就一定揀上午班, 小朋友仲細呀, 有午睡較好

回覆:荃灣綠楊(pm), Joyful(pm),方方(am),Swindon(am)

你個小朋友好叻,有咁多offer!請問你個朋友係大仔or大女嗎?

回覆:luluchin 的帖子

邊間方方?

回覆:nicholeip 的帖子

係荃灣方方

回覆:mama1010 的帖子

我9成9都會選綠楊,因近屋企,大家做同學仔啦,但我好想係上午班,時間好用好多,下午班無時間訓覺啊!

回覆:margret_mama 的帖子

Video入面其中一個就係我個女,佢依家係思博讀緊N班,今天9月會繼續讀N班,因佢係2011大女

I will choose Luk Yeung ar!

我想其實好多荃灣媽媽都會報幾間本區比較好的幼稚園。雖然荃灣好的中小學不少(二十幾年前荃灣官中的大學入學率已經是100%),但都不是龍校。情況和九龍塘幼稚園相當類似。所以讓小朋友能夠愉快學習和懂得自理,做好幼小銜接很重要。個人喜歡透明度高的學校,所以選擇思博。

回復 estherchan0723 的帖子

video俾老師拖住長頭髮個女孩子就係我個女。

estherchan0723 發表於 13-5-25 00:21
Video入面其中一個就係我個女,佢依家係思博讀緊N班,今天9月會繼續讀N班,因佢係2011大女

...

我仔仔只有pm offer, 要搭校車, 
仲諗緊好唔好,一直怕新校會混亂
你可唔可以講多d 情況?
仲有 日日返學要行上條天橋,唔係個個上樓梯都咁叻, 
知唔知佢地點安排?

回復 minnie2011 的帖子

there is a lift

oh when I went there before, there is no access with a lift.
Ok. good to hear that
‹ 上一主題|下一主題