用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問基督教崇真是band 幾?
go

請問基督教崇真是band 幾? [複製鏈接]

謝謝

2    0    0    0

回覆:bighinhin 的帖子

剛收信成功,很開心。請你們多位前輩家長比d 意見?兒子是band 2 中英小出身。還有李國寶、英華、聖士提反未in. 請你們給予寶貴的意見。你們的子女已完成中一一年經驗,相信是最新最真的

作為基祟家長我好滿意呢間學校, 阿囝d同學都好乖,學校校風唔錯,都幾嚴格架...校長冇架子好有愛心亦好重視學生既學習及前途..學校好合家長去了解學生在校情况,留堂請假一定有SMS通知,(大家知啦中學好易學壞架,最怕係話留堂其實出街三五成群)...眼見街外中學生真係怕怕架

回復 bighinhin 的帖子

崇真何時要注冊 ? 可否 in 完其他再決定入那間 ?

回覆:Ria_rian 的帖子

我個仔21號註冊

聽説是band2B.
小兒屬band1尾2頭,是waiting.  有特異功能的但成績一般的卻收了!

回覆:PINKAVA 的帖子

我仔仔band 2尾都在waiting。請問知不知有幾多waiting?Waiting 有冇機會?

引用:回復+bighinhin+的帖子 崇真何時要注冊+?+

原帖由 Ria_rian 於 13-01-12 發表
回復 bighinhin 的帖子

崇真何時要注冊 ? 可否 in 完其他再決定入那間 ?
本身是21/1 前, 但我已註冊, 已一心一意!

引用:我仔仔band+2尾都在waiting。請問知不知有

原帖由 hklaw1013 於 13-01-12 發表
我仔仔band 2尾都在waiting。請問知不知有幾多waiting?Waiting 有冇機會?
相信要內部先知, 二月還有一轉面試?

囡囡是band 1小學的band 1中至尾學生成績不穩定(數學一時B一時C), 已經收到基祟取錄信, 心大心細中, 因為班主任認為都適合(特別是同區, 交通比較方便), 但負責升中行政的老師卻根據排名(沒有教過她)建議可自行及大抽獎, 不應接受基崇offer! 請教意見.

引用:+本帖最後由+rm_cn+於+13-1-13+21:21+編輯+

原帖由 rm_cn 於 13-01-13 發表

囡囡是band 1小學的band 1中至尾學生成績不穩定(數學一時B一時 ...
他有沒有給原因? 女兒有否再見其他直資? 大抽奖有否目標? 當初為什麼要in 崇真? 女兒喜歡此校嗎? 你女兒中英是什麼成績?

班主任話崇真是band 1C match囡囡的成績,對於她不穩定的成績,抽籤係有風險的但亦有機會抽到1B的中學,心儀係聖母玫瑰,另外都有考協恩但都明白機會不大,當初因為第二次逞分試成績大跌,及當是面試練習所以報直資,選基崇主要覺得近屋企可以慳回交通時間,亦可以跟貼點(因為本人也在區工作)當然校風及校長的理念亦不錯。

原來基祟已去到B1C.

基祟 跟 東涌港青基信 都收了我個女,咁是否港青好D?!

ChuMom 發表於 13-1-14 13:24
囡囡喜歡那間?  交通怎樣?

囡囡喜歡港青基信,因有幾個同學仔一齊考到....
我們住青衣,去兩間學校都不是太遠....  
基祟冇校巴,但港青返學就有校巴由青衣機鐵返學囉!
感覺港青似國際學校多d, 基祟校長有heart d , 講野有d似傳道人....

ChuMom 發表於 13-1-14 13:40
囡囡喜歡港青基信,因有幾個同學仔一齊考到....
我們住青衣,去兩間學校都不是太遠....  
基祟冇校巴,但港青 ...

上網了解下兩間學校情況.  一家人一齊相量.  最終都要用家決定, 一讀6年的是她.  

引用:基祟+跟+東涌港青基信+都收了我個女,咁是否

原帖由 ChuMom 於 13-01-14 發表
當基崇收了我仔後。港青都不去in了。港青是自由少功課學校。 但英文一定好,紀律一定冇崇真好。如仔於崇真讀得太辛苦, 可返回港青,會容易。 相反就不易。

引用:Quote:原帖由+ChuMom+於+13-01-14+發表基祟

原帖由 bighinhin 於 13-01-14 發表
當基崇收了我仔後。港青都不去in了。港青是自由少功課學校。 但英文一定好,紀律一定冇崇真好。如仔於崇真 ...
記住細心考你小朋友的質素、意向、喜歡

多謝大家既意見,會跟家人同囡囡再商量下。始終,讀既係我囡囡,我唔想幫她決定了,日後她跟我抱怨!

‹ 上一主題|下一主題