用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 馬鞍山小學競爭如何?
go

馬鞍山小學競爭如何? [複製鏈接]

今日去參加著雨川開放日,好多家長和小朋友,令我不禁擔心唔知入唔入到,尤其系校長的聲明,如果派位又唔掂,叩門太大競爭,都唔知點算是好。

雨川之外,主風、馬循我都唔敢試,據了解,仲多人。

希望了解
1、雨川如果現在就全力擺第一位,希望大唔大?
2、聖若瑟、靈糧競爭大唔大?
3、莊啟程、陳元喜如何?

Who can give me some ideas, thanks a lot la!
   10    0    0    0

雨川放第一肯定机會比人高,因很多人都放主風,馬循在第一,祝好運

我在糾纏排位.....1.雨川, 2.聖若瑟, 3.陳元喜, 4.馬循, 5.粱鉅鏐

回復 Kungfuli 的帖子

但系今年雨川開放日,就去著500幾人,好夸張。

回復 123onebaby 的帖子

幼稚園衣家系灣仔讀,好一般。目前15分。請指教,多謝啦!

回復 Andes媽媽 的帖子

可否告知陳元喜和聖若瑟點樣啊,我好想知道情況,多謝

回覆:馬鞍山小學競爭如何?

主風20分機會幾大?

主風,禧年唔選擇嘅???

Andes媽媽 發表於 12-9-20 13:02
我在糾纏排位.....1.雨川, 2.聖若瑟, 3.陳元喜, 4.馬循, 5.粱鉅鏐

梁距鏐91網,唔同網架喎

回復 raylovefa 的帖子

主風競爭好似仲勁,和馬循兩間都好激烈。禧年有考慮過,但系唔知道今年競爭情況如何,所以心大心細之中。

回復 HKLF 的帖子

雨川活動d,,開心d,主風禧年較傳統!!主風你唔111選佢的話,叩門冇得in

回覆:HKLF 的帖子

我都係聽人講唔知有冇錯,陳元喜係小班制會比較顧到d小朋友同活動教學,適合d好動既小朋友,聖若瑟就比較淺d,但呢兩間就唔多人會揀.

回復 window2012 的帖子

上2星期去了陳元喜開放日,感覺校長好親切, 課程絕對是活動教學, 對於一些活潑好動的小朋友是一個好選擇

i know that my kid is really naughty and she does not listen to me at all, i planned to choose Chan Yuen Hei as my first choice at the beginning. I am really moved by the mission and vision of Chan Yuen Hei, but my friends keep telling me,'don't choose Chan Yuen Hei, no one puts it as the first choice at all!'  Then I retreated and now choose Hay Nien, but  ppl said it's a harsh school ..... now i just let it be, i just want my girls to get into a christian school (at least a school which belives in Jesus, even Catholic is still ok) i trust god will lead our way

I provide some fact. I analyze by your own. 咁多年陳元喜每form 只有2班,今年june 收到5班學生,最後今年開4班p.1

引用:I+provide+some+fact.+I+analyze+by+your+o

原帖由 littletongtong 於 12-09-27 發表
I provide some fact. I analyze by your own. 咁多年陳元喜每form 只有2班,今年june 收到5班學生,最後今 ...
打錯: u analyse by your own

今年有15分入馬主,有好多20 分入唔到馬循。

window2012 發表於 12-9-26 12:02
我都係聽人講唔知有冇錯,陳元喜係小班制會比較顧到d小朋友同活動教學,適合d好動既小朋友,聖若瑟就比較淺 ...
其實89網只係得馬循及靈糧係大班, 其餘全部都係小班

回復 raylovefa 的帖子

但雨川又系大熱。
‹ 上一主題|下一主題