用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 那裏買到小小愛因斯坦系列的產品呀
go

那裏買到小小愛因斯坦系列的產品呀 [複製鏈接]

那裏買到小小愛因斯坦系列的產品呀

有無媽媽買左, 用過如何呢
家姐卓琳, 現重35磅 101cm高 有20隻牙齒 口頭禪係"大佬", 在家吱吱喳, 出外怕怕醜 妹妹希琳, 愛自己行, 好多野講, 唔知講乜

Re: 那裏買到小小愛因斯坦系列的產品呀

stepping stones at Causeway Bay

I have seen them in Page One, Festival Walk. But I have never try them.

Causeway Bay 玩具反斗城 ,我買咗Baby Mozart, Neighborhood Animal (2DVD and 3 books). 我個仔15個月大, 佢好鐘意睇, 仲好投入

My baby likes the painting book by Vincent Vogue and another painting book (I forgot the name).

我在個仔6個月大時買左bb巴哈, 見佢眼尾都唔望下, 以為佢唔鍾意 (因為呢隻碟都好悶, 我同老公靜靜雞叫佢做"悶死bb", 而家個仔成日話要睇"悶死bb"喎)

後來都買左硬皮書, 佢又鍾意睇喎, 大約兩歲時, 老公在大陸無意中見到成套DVD買左, 個仔好鍾意睇, 特別係bb梵谷, 動物, 仲有所有動物布公仔, 好生鬼.

我覺得小小愛因斯坦系列o既內容都相當全面, 有音樂, 有藝術, 有動物, 有書有畫,  又有得認字, 唔係只得英文.

我時時想個仔多接觸藝術, 佢有很多名畫的"藝術abc"硬皮書, 簡直係我至愛.  而DVD內的中文係普通話, 阿仔而家識用普通話叫出常見動物o既名字, 這是出乎我意料之外的收穫.

Samuel媽~~~~
咁你老公係大陸買哥套dvd叫乜名和幾多錢呀?
有沒有圖片看下呀~
thx~~~~~~

三聯都有.
阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

我買奶粉時收到小小愛因斯坦系列VCD的介紹板。BB看後都很喜愛。但只是個別的主題。想問貴唔貴?

我只係買左[小小愛因斯坦]有九種語言既兒歌/a-z/1-20/單字,個畫面唔太快,大人睇當然唔吸引,但對小朋友黎講都好健康!
果時我買148蚊,所以只係買左一隻,依家知道大陸版平咁多,當然唔會再買正版!

我想問有人睇過[小小愛因斯坦],發唔發覺兒歌d公仔/歌會變(即係唔係次次都一樣)

我覺得佢D畫面內容,和所講既野,都沒有關係,.好似講1,2,3,4咁,有時砌下積目,有時玩下隻手,九唔搭八咁,但個封面話到時自己得過好多獎咁喎~但大陸出的咁平的話,買下有無妨既

Samuel媽

請問你老公買那dvd是否一樣有英文和普通話選擇架, 而家可以在那裏買到呢, 幾多錢呀,
家姐卓琳, 現重35磅 101cm高 有20隻牙齒 口頭禪係"大佬", 在家吱吱喳, 出外怕怕醜 妹妹希琳, 愛自己行, 好多野講, 唔知講乜

而家仲可以o係邊度買真係唔知, 因為都成大半年前喇, 當時老公係o係近羅湖口岸賣vcd/dvd o既舖頭買, 一套好像有8隻dvd, RMB$80, 係有語言選擇,如果成日去深圳行街,都可以去撞下彩,否則專程去可能會失望而回.

katrina959 寫道:
我想問有人睇過[小小愛因斯坦],發唔發覺兒歌d公仔/歌會變(即係唔係次次都一樣)

真係?冇留意tim, 等我聽真下先,不過真係"悶死媽媽"o架.

我就覺得好好啦,又平又好,有好多人都覺得好悶,但我就覺得唔錯,應該唔會次次都變掛,我就唔係幾覺播。

Samuel媽 寫道:
[quote]
katrina959 寫道:

真係?冇留意tim, 等我聽真下先,不過真係"悶死媽媽"o架.

[/quote]
真係架!

danniewo 寫道:
我就覺得好好啦,又平又好,有好多人都覺得好悶,但我就覺得唔錯,應該唔會次次都變掛,我就唔係幾覺播。

我諗bb睇唔會覺得悶, 因為係特別設計俾佢地睇呀, 唔係我個仔都唔會咁鍾意啦.

我都覺得好, 因為內容夠全面, 不過就唔覺得平, 一隻dvd要百幾, 一個書又要百幾, 細書都三十幾, 加加埋埋唔平o架, 所以竟然o係大陸買到成套dvd我都覺得好彩.

Samuel媽~~
咁你記唔記得套小小愛恩斯坦封面係點架?
邊到出架 ?thx

個盒o既圖案同o係反斗城果d差唔多, 英文寫"baby einstein", 中文寫"超能小寶貝".

我今日睇真個盒, 原來有10隻dvd, $100, (我只係記得$10隻).

1. 小小愛因斯坦 - 世界的語言
2. 小小梵谷 - 色彩世界
3. 小小莫札特 - 音樂嘉年華
4. 小小貝多芬 - 繽紛交響樂
5. 常見動物
6. 小小牛頓 - 認識各種形狀
7. 小小水世界 - 水的奧妙
8. 小小巴哈 - 奇幻音樂旅程
9. 小小莎士比亞 - 詩的世界
10. 野生動物

老公話o係深圳關口僑社其中一間舖頭買, 或者你試下問下啦.

d封面和香港出的封面好似有九成九相似喎.......
唔該哂你呀~samuel媽....
等我都試下,見唔見到呢套愛恩斯坦先~
‹ 上一主題|下一主題