用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 紹邦家長,可進入來舒發一下
go

紹邦家長,可進入來舒發一下 [複製鏈接]

HI 你們好
   0    0    0    0

原文章由 GospelMAMA 於 07-9-27 16:48 硐表
HI 你們好

我會報出年讀 k1, 你小朋友讀得好嗎 ? 開心嗎 ?
而家讀緊咩班 ?

我仔依家讀緊k1, 鬼o甘開心, d 老師重好好人添! 又有得學英文及普通話! 間學校都唔錯

我仔讀K2啦.都讀得很好.好多人都認為呢間學校一般,課程又唔夠深,不過聽得太多朋友講..真係比上不足,但比下有餘.更淺的學校多的是.
D學生都唔錯..看他們真係好開心.我個仔日日都會講學校D野俾我聽,真係好好笑...

我想報Nursery。 可唔可以講多啲學校的情形俾我聽. 環境好嗎? 老師有愛心嗎? 有乜特別原因令你地選此校?

我當初選紹邦係因為佢又新又大,環境僻靜,所以我選它...
老師方面大致上都好NICE,好有愛心.讀NURSERY應該係好適合.

原文章由 kyliejet 於 07-12-11 17:25 發表
我想報Nursery。 可唔可以講多啲學校的情形俾我聽. 環境好嗎? 老師有愛心嗎? 有乜特別原因令你地選此校?

我囡囡由基礎班讀起,今年k1,我都係鍾意學校既環境,有室外活動, 師生比較少,可以每個學生都照護到。
不過今年度佢地既老師流失率都幾多,唔知發生咩事?另外交通都幾唔方便下.

請問會上那這小學?

無辦法啦..要空氣好,要大地方又僻靜..交通就一定會唔方便嫁啦.
係呀..流失都幾多.我都想知係咩原因老師會走既呢?我仲經歷左3個校長添..

原文章由 CHOW_BB 於 07-12-12 17:15 發表
我囡囡由基礎班讀起,今年k1,我都係鍾意學校既環境,有室外活動, 師生比較少,可以每個學生都照護到。
不過今年度佢地既老師流失率都幾多,唔知發生咩事?另外交通都幾唔方便下. ...

都唔係好清楚..??都幾多人入瑪利諾神父,其他仲有華德,大坑東宣道,拔萃都有(可能係同家人有關)

原文章由 車莉 於 07-12-12 21:48 發表
請問會上那這小學?

各位好!小囡會於出年入讀n1..希望有機會同大家見面, 但我想問你們係咪會由n1讀到n4...佢o地唔係幼稚園程度係會比較淺嗎??

原文章由 GospelMAMA 於 07-12-13 12:13 發表
無辦法啦..要空氣好,要大地方又僻靜..交通就一定會唔方便嫁啦.
係呀..流失都幾多.我都想知係咩原因老師會走既呢?我仲經歷左3個校長添..

miss chan 同 miss yip 仲响到嗎 ??????

Miss Yip & Miss Chan 仲係度做, miss chan 教幼兒班.  周老師, 洪老師就走左, 葉老師就放產假, mr. ben 取代左mr. brian

原文章由 CHOW_BB 於 07-12-21 17:20 發表
Miss Yip & Miss Chan 仲係度做, miss chan 教幼兒班.  周老師, 洪老師就走左, 葉老師就放產假, mr. ben 取代左mr. brian

講起 mr. brian, 果時阿仔返緊 miss chan 既 pg, 返咗頭 6 堂, mr brian 無固失踪 .... 後來 school 揾咗好耐都揾唔到.... 真係覺得佢有 d 唔負責任.....

學校本來有位比阿仔 2 月插 n1, 但我應該唔諗, 但會 8 月讀 k1 囉

原文章由 GospelMAMA 於 07-12-13 12:13 發表

我問咗...... d 老師走只係合約完, 唔續約. 但你話經歷咗 3 個校長, 問咗 school, 佢話而家呢個校長係第三任渣, 第一任既係夠年紀退休, 第二個冇講, now 呢個肥肥地既係第三個 ....

一月五號in 明年既n1, 好緊張呢

一月已入讀了嗎? 我係由N1開始的.應該會讀到K3.
有D家長係話呢間會比較淺..我諗應該算係啦..不過我知有D比呢間更淺的...
你點解又會選呢間讀N1既?

原文章由 gabrielmw 於 07-12-15 19:08 發表
各位好!小囡會於出年入讀n1..希望有機會同大家見面, 但我想問你們係咪會由n1讀到n4...佢o地唔係幼稚園程度係會比較淺嗎??

我知道呢個係第三個..
你好厲利啊.咩都問...

原文章由 cubixluk 於 07-12-21 23:22 發表

我問咗...... d 老師走只係合約完, 唔續約. 但你話經歷咗 3 個校長, 問咗 school, 佢話而家呢個校長係第三任渣, 第一任既係夠年紀退休, 第二個冇講, now 呢個肥肥地既係第三個 .... ...

原文章由 GospelMAMA 於 08-1-7 16:47 發表
我知道呢個係第三個..
你好厲利啊.咩都問...

緊係.... 話晒讀 3 年喎   
同埋我住葵涌... 咁遠水路出嚟, 問清楚好 d 既

IN成點呀! 我記得佢地IN我小朋友時都好求其,個校長俾D野佢砌下,有D啱有D錯咁就得左啦..其實都唔使點IN既.

原文章由 felicityfun 於 07-12-31 14:26 發表
一月五號in 明年既n1, 好緊張呢
‹ 上一主題|下一主題