用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 拉丁舞&社交舞一問???
go

拉丁舞&社交舞一問??? [複製鏈接]

各位媽咪:

我兒今年五歲, 想嘗試比他學拉丁舞或社交舞, 但又不知道那裡有得學, 請問香港區有沒有好的老師或課程可介紹呢? 或有沒有媽咪現在的寶貝已經學緊呢? 學費大概幾錢呢? 五歲學會否過早, 請各位媽咪比些意見!THANK YOU VERY MUCH!
   0    0    0    0

我仔岩岩係MONG KOK學拉丁,佢老師係5YR起收既.
個仔只係上左1堂,我唔知好唔好.我地女仔就$60@堂,男仔就$30@堂.

但佢個老師係14號集舞動全城裡邊個比賽到見到佢::" /> ,佢係其中一對(bob頭個個).

我諗最大因素都要睇你個仔鍾意學邊樣.

[ 本文章最後由 杰杰媽媽 於 07-9-16 00:13 編輯 ]

你可以試下問下曉珮君個間"美麗人生舞蹈坋" , 我自己本人有學 , 都有小朋友的 ,不過5歲我就唔太清楚收唔收 , 不如你試下打電話去問下 , 佢哋 d 人好 nice 架 .

http://www.kennesyiu.com/

杰杰媽,

我女都想學拉丁舞,你能給我MONG KOK拉丁舞學校的地址或電話嗎?
多謝。

我女女都想學拉丁舞,可以給我MONGKOK拉丁舞學校的地址或電話嗎?

簽名被屏蔽

HI. LEE ANN MAMA
你好.
請問你, 小朋友想在元朗學拉丁舞.   請問在元朗哪裡學呢. ? 多謝幫忙......
你可以用PM 告訴我都得.....
原文章由 LeeAnnMama 於 07-9-18 14:24 硐表

唔好意思呀,杰杰媽咪講o個個係我組o既自組班黎,
因為同個導師溝通過,基本上佢o既時間已經係full 晒,
而而家我地呢班其實都已經full晒人數,所以如果你地
o既小朋友有意想學,你地可以pm我你地o既電話同小朋友
o既年 ...

簽名被屏蔽

hi. Lee ann mama
多謝. 你咁快回覆我.
想問你. 我見到元朗大會堂都有拉丁舞學.
2 間,你知唔知邊間比較好一點.
原文章由 LeeAnnMama 於 07-9-18 14:55 硐表

hi mandyman234,
以我所知,如果近你o既,天水圍同元朗都有兒童拉丁舞學,
間舞蹈學校叫佳佳,天水圍o個邊係新開o既分校,無記
錯好似係二百幾蚊一個月~~~
以我所知都好似幾多小朋友o係o個到學,你不妨打去問下丫~
希望 ...

簽名被屏蔽

hi. LEEANNMAMA
你好. 
剛剛打去大會堂,係有得學. 只有星期日早上9時至10時.
另佳佳搬了元朗另一地址. 她說是唐樓樓上. 
時間方面好加多選擇, 但係,全部唔夠人, 所以唔開住, 夠小朋友個斑,我的小朋友又唔得閒. 
唏.好煩. 你覺得星期日早9至10, 會唔會太早.而小朋友好疲倦呢...請你比些意見. 多謝....
原文章由 LeeAnnMama 於 07-9-18 15:11 硐表

mandyman234,唔洗客氣!~~~
之前有媽咪話有部份佳佳o既學生跳跳下轉左去元朗大會堂,
因為話覺得佳佳o既進度比較慢一d,但亦都有一兩位媽咪
話佳佳教得唔錯~其實你可以去試左堂先架,以我所知
佳佳有得試堂,而元朗大會 ...

簽名被屏蔽

HI.LEEANNAMAMA
你的女女在哪兒學. 都在佳佳學院嗎.:  
原文章由 LeeAnnMama 於 07-9-18 15:40 硐表

mandyman234,
如果唔怕遠小小o既,佳佳天水圍有間新o既分校係o係
商場入面架,你可以打去問埋個時間丫~
另外,我覺得9-10am其實都ok架,我囡囡返開下午班
o既,個個星期六9點一定要出到門口去學跳舞,佢都ok呀,
我通常返 ...

簽名被屏蔽

O. I.SEE. 
多謝. 你咁熱誠回覆我. 
我再有問題, 再請教你. 
KEEP IN TOUCH.....:
原文章由 LeeAnnMama 於 07-9-18 15:53 硐表

唔係呀,我囡囡o係旺角學架~~

簽名被屏蔽

原文章由 LeeAnnMama 於 07-9-18 16:08 硐表

ok ,無問題~!
唔好客氣啦~~~:)

Hi! LeeAnnMa:
我女次次睇'舞動全城',都係睇Fanny姐姐!
一見到就大叫:我跳舞個miss呀!!!

簽名被屏蔽

原文章由 杰杰媽媽 於 07-9-16 00:11 硐表
我仔岩岩係MONG KOK學拉丁,佢老師係5YR起收既.
個仔只係上左1堂,我唔知好唔好.我地女仔就$60@堂,男仔就$30@堂.

但佢個老師係14號集舞動全城裡邊個比賽到見到佢::" /> ,佢係其中一對(bob頭個個).

我諗最大因素 ...

杰杰媽,
能PM給我學校的地址或電話嗎,THX!

I want to know the details in Mongkok , please pm to me.

Thanks,
mscheung
‹ 上一主題|下一主題