用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 福建中學附屬學校 福小 面試 考咩, 感激, thx
go

福小 面試 考咩, 感激, thx [複製鏈接]

福小 面試 考咩, 感激, thx
   5    0    0    1

push push push

我們是第一round interview 即10月時見的, 聽女兒說, 有圖, 要答問題, 有用英文及中文, 好似亦有數學,  再玩下, 便走得.

之後家長一同去 Second Interview, 是討論及問問題,但老實說5-7對家長加孩子,大家都驚驚地,怕過份表現自己而弄巧成拙的,所以都是校長問才有反應的應付方法,一直坐到直一直咁,直到校長話完成,個個用手推仔女背去校長面前說拜拜,才敢走。

Second Int 時, 校長問有多少人是公務員, 我見5-7對家長, 最小 4個家庭是公務員.

但現在已是後補位 interview, 始終學校需要的只是小量填補位,會否因此而要求有所加強,我直覺認為有可能,盡力啦

joeypong  唔該你呀oldjac,點解校長會問有無公務員呢?有乜直接關係?  發表於 12-3-11 23:02

少少意見, 我覺得2nd in parents group didcussion, 唔洗咁拘僅, 不妨多d主動發言, 不過太擦鞋既說話就不必嘞, 對TKO三大直資[名校]用果套, 對呢個校長唔work既
校長個樣好似好嚴肅, 其實都好nice, 會主動去同d小朋友玩o下, 冇乜架子.....
‹ 上一主題|下一主題