用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 假如你是以升大學為目標
樓主: SoLM
go

假如你是以升大學為目標   [複製鏈接]

引用:Quote:SoLM+發表於+16-4-19+08:00+Polytech

引用:Quote:SoLM+發表於+16-4-18+03:23+你果然無

引用:Quote:SoLM+發表於+16-4-18+03:23+你果然無

你地真係唸多左, 樓主意思係"以大學買個DEGREE為目標", 有個3322再去菲律賓國力買個學位就係佢目標, 咩全人教育, 咩神科其實不在討論範圍.

引用:你地真係唸多左,+樓主意思係"以大學買個DEG

得最低資格去俾錢讀自資,同肥左中文(無33222)俾錢出国讀,分别大嗎?(可能出国貴d?)

回覆 Yanamami 的帖子

有幾千人去台灣及大陸讀大學.

DINK 發表於 16-4-19 10:54
你地真係唸多左, 樓主意思係"以大學買個DEGREE為目標", 有個3322再去菲律賓國力買個學位就係佢目標, 咩全人 ...
你可能正確!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

引用:回覆+Yanamami+的帖子 有幾千人去台灣及大

回覆:假如你是以升大學為目標

SoLM 發表於 16-4-19 11:45
1. 重申,3322只是一個較常見又有人提供的參考標準,你可能因應自己的需要去決定使用。
2. 3322的確是最底 ...
你自己去查証清楚你講既第1同第2點先啦....

由開始至依家, 都只見你齋吹, 沒有任何証據支持

TwinWong  攞你命三千, 佢一打你地几十人  發表於 16-4-19 12:32
Yanamami  起碼呢个帖內既家長無人同意1先~~  發表於 16-4-19 12:06
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

SoLM 發表於 16-4-19 11:45
1. 重申,3322只是一個較常見又有人提供的參考標準,你可能因應自己的需要去決定使用。
2. 3322的確是最底 ...
我建議你明年去考DSE,取得3322之後,你會更明白3322的威力!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

SoLM 發表於 16-4-19 11:00
對不起,非法嘅事可能EK也不能討論。至於自資的學位一定沒質素或就是騙人學位,我想自己判斷吧。

...
買學位係法律上違法的嗎?

暫時有邊位擁有國力學位既名人, 教授或者議員俾人起訴了?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:SoLM+發表於+16-4-19+11:45+1.+重申

引用:Quote:SoLM+發表於+16-4-19+11:45+1.+重申

回覆 SoLM 的帖子

你又搞錯了, 菲律賓國力大學不是非法的, 嶺南教職員大把人持有該校學歷, 只不過認受性受人質疑之嘛, 不過你目標係大學, 認受性亦不是討論範圍

我個大學degree都係買返嚟,
代價係時間同咁多年嘅學費同生活費

SoLM 發表於 16-4-19 11:59
http://www.edu-kingdom.com/forum ... 2735&extra=page%3D3

3322排名資料來源
人講你就信? 學人做"轉載王"呀?

想做專家, 就自己去睇校網搵吓資料, 睇吓人地D校務報告啦!

求其轉載亂講, 之後仲要強加自己意見話係人地既資料上面再話係人地既意思, 簡直無得頂!

TwinWong  中計, 佢只想加強自己点擊率  發表於 16-4-19 12:28

梁振英
中國香港特別行政區行政長官
1997年傑出理大校友 / 1974年測量學高級文憑

引用:Quote:SoLM+發表於+16-4-19+11:59+http://w

‹ 上一主題|下一主題