用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH 學之園 2nd in 報喜區
樓主: yuhehe
go

LH 學之園 2nd in 報喜區   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+alhkwok+於+15-03-30+發表我

原帖由 Monstereasy 於 15-03-30 發表
我大仔LH畢業 , 妹妹 no 2nd in.
打去學校問過無2nd in都有機會直接收。
我同你同一情況,大仔LH畢業,細女面試時表現一般,有d做到有d唔肯做,好怕佢入唔到,聽人講宜家舊生細佬妹唔係必收。

我到宜家都唔敢睇個女有無2nd in機會。

引用:Quote:原帖由+Monstereasy+於+15-03-30+發

原帖由 Freesia_cat 於 15-03-30 發表
我同你同一情況,大仔LH畢業,細女面試時表現一般,有d做到有d唔肯做,好怕佢入唔到,聽人講宜家舊生細佬妹 ...
我所知真係收唔晒,唔好話舊生,就算現校生都有失望而回,考K1多位D又有人出去讀,可能成數大D

sbux 發表於 15-3-30 12:42
請問你邊日見?
我見星期五早上。(青衣)

我1月B,有second in, first in 表現好好,希望順利啦!

引用:又一次証明做晒所有嘢同做突所有嘢都無用。

原帖由 LedTV 於 15-03-30 發表
又一次証明做晒所有嘢同做突所有嘢都無用。
咁快證明左?佢一定唔收咩?又或者太叻已經收左

回覆:LH 學之園 2nd in 報喜區

我個人分析係:學位112個,有至少一半毋須second 直收。

再邀請over 150位(唔肯定收唔收既)去 2nd interview ,再排次序去offer。LH都唔蠢,佢知道當中梗有人唔take offer 既。

Gentle reminder:你地有冇諗過,2nd interview 唔係淨係in 你既小朋友?學校超級注意家校合作,真係想入既父母,我反而覺得準備自己好過淨係準備小朋友。

引用:我個人分析係:學位112個,有至少一半毋須s

原帖由 kissobaby 於 15-03-30 發表
我個人分析係:學位112個,有至少一半毋須second 直收。
同意,學之園注重家校合作,有好多活動俾家長參與,所以我覺得第二次interview,應該會注重家長理念,多於小朋友表現

引用:超大B,+冇2nd+in

原帖由 allah 於 15-03-30 發表
超大B, 冇2nd in
Me too 12年12月b

引用:我個人分析係:學位112個,有至少一半毋須s

原帖由 kissobaby 於 15-03-30 發表
應該點樣準備自己?我第一個女,無經驗,請指教!

我个3月B ”not found“, group in 喊晒,第三part 完全没做,预左没机

jcqi 發表於 15-3-30 13:59
我个3月B ”not found“, group in 喊晒,第三part 完全没做,预左没机
Not found係咪你打左資料咋?

引用:又一次証明做晒所有嘢同做突所有嘢都無用。

原帖由 LedTV 於 15-03-30 發表
又一次証明做晒所有嘢同做突所有嘢都無用。
Haha...me too my超大B also no 2nd interview! 但我覺得我女表現不突然,只中規中矩,又係超大B都只係咁,多數都無行!
不過都係同你諗法一樣,考到又要repeat一年,考唔到就慳番一年時間同學費,所以平常心去等20/4😁

回覆:kissobaby 的帖子

之前的post提過H老師係會依據小朋友的月齢去評估他/她的能力。 而不是家長主觀認為自己小朋友表現好不好。 若小朋友(例:大B)做到所有項目亦不等於表現出衆,因他/她“應該”要做到。 反之亦然。
(無意冒犯。只想亮㸃這校優質之處。唔啱聽就當冇聽過)
利申:有2nd in。

jcqi 發表於 15-3-30 13:59
想問下係咪你上面已經寫明"not found"字句?

力爭上游 發表於 15-3-30 13:56
應該點樣準備自己?我第一個女,無經驗,請指教!
你IN邊間CAMPUS??

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+15-03-30+發表又一

原帖由 Panda828 於 15-03-30 發表
Haha...me too my超大B also no 2nd interview! 但我覺得我女表現不突然,只中規中矩,又係超大B都只係咁, ...

引用:我个3月B+”not+found“,+group+in+喊晒,

原帖由 jcqi 於 15-03-30 發表
咩叫「not found」?
係咪你入錯資料check唔到咋?

醒目開學勳章

引用:回覆+LedTV+的帖子 妳個女好叻呀,+表現得

原帖由 myip103 於 15-03-30 發表
回覆 LedTV 的帖子

妳個女好叻呀, 表現得咁好都無得second in呀?  唉.....真係唔知佢用乜準則去收生?
我覺得我囡呢個年紀識做係應該的,如果話佢有咩好,我覺得佢大膽,唔怕生保,主動,以同齡黎講,佢一入去就唔會痴住我。所以如果遇到d只可以小朋友入去in 既學校。我仲開心。如果要求英文好,咁佢都ok。

我之前都講過,如果係衰,都係衰係我手上份問卷。

我覺得都幾confuse, 1st in 考3 round, 內容全面..lee家又要2nd in, 都唔知仲有乜好in; LH唔拖唔水咁. 冇2nd in 果d都唔知高興定失望, 一係就比offer, 一係就reject/waiting算啦..LH又唔怕冇人讀

貢獻勳章

‹ 上一主題|下一主題