用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 觀塘K interview 討論區
樓主: lwy_brenda
go

觀塘K interview 討論區   [複製鏈接]

我覺得翠屏邨個間路德會聖腓力堂幼稚園唔錯,我既仔女都係度畢業,師資同課程都幾好.....

回覆 karinawong1031 的帖子

博下咋....我都鐘意朗思, 如果無offer, 都開心繼續留喺朗思
有保險, 至出去玩下, 見識下咋....都知機會好微, 今年龍B特別大競爭....

回覆 Mocheongcheong 的帖子

請問點解由基顯轉去聖馬太?

引用:回覆+Mocheongcheong+的帖子 請問點解由基

原帖由 anna1020 於 14-11-07 發表
回覆 Mocheongcheong 的帖子

請問點解由基顯轉去聖馬太?
我朋友之前住觀塘,上年剛剛搬咗去秀茂坪

anna1020  ic......  發表於 14-11-8 16:10

引用:我住油塘,+女女讀緊朗思N班,+感覺好好,+但

原帖由 helenmelody 於 14-11-07 發表
我住油塘, 女女讀緊朗思N班, 感覺好好, 但學費比較貴...所以都博下K1考下龍校同九龍塘的幼稚園...

報了培 ...
其實你報呢幾間學費同雜費會唔會仲貴過朗思?

回覆:觀塘K interview 討論區

我覺得油塘聖雅各伯都幾好,校舍有2層,小班教學,只可惜較難配合雙職家長.你地無報油塘循道衛理?我明天in 金麗同油塘明愛,中間差1個鍾咋,in完明愛先再去金麗,希望趕得切啦,我報左5間,仲有協恩同培道,希望有offer

回覆:slaomk 的帖子

我報了聖雅各伯,油塘循道衛理,係十一月十五号intetview,下星期一補  in 聖安當

回覆:lwy_brenda 的帖子

聽講聖安當可以直升同名小學,希望你小朋友聽日成功啦

引用:我覺得油塘聖雅各伯都幾好,校舍有2層,小

原帖由 slaomk 於 14-11-07 發表
我覺得油塘聖雅各伯都幾好,校舍有2層,小班教學,只可惜較難配合雙職家長.你地無報油塘循道衛理?我明天in  ...
我都後悔冇報油塘嘅學校,浄係報咗間油塘救世軍,諗住佢新校希望易入啲

回覆:lwy_brenda 的帖子

我都有報循道,但係我22號先in呀,其實d間好唔好呀?諗住方便唔太遠(就算落雨都唔會好論盡)所以報左。
攞表時問左d老師一般會排咩學校,佢地都話排得幾好(未經證實),請問你有咩原因報d間,可否透露吓。

引用:聽講聖安當可以直升同名小學,希望你小朋友

原帖由 Mocheongcheong 於 14-11-08 發表
聽講聖安當可以直升同名小學,希望你小朋友聽日成功啦
吓,聖安當小學不是津校嗎,津校無得直升架喎。其實金麗上津校都係要大抽獎,唔會有優勢。是我理解錯嗎?

引用:Quote:原帖由+Mocheongcheong+於+14-11-08+

原帖由 kbi 於 14-11-08 發表
吓,聖安當小學不是津校嗎,津校無得直升架喎。其實金麗上津校都係要大抽獎,唔會有優勢。是我理解錯嗎?

...
我都係聽人講,佢哋小學多數收返自己幼稚園嗰班,或者咁講,可能係啲家長唔想煩

引用:Quote:原帖由+booooooger+於+14-11-05+發表

原帖由 KW0809 於 14-11-06 發表
我都報左觀浸,8號10:30 in啦, 都基法 in左
我囝係2月B,希望阿囝可以讀上午班啦

...
2月B都算大B,我個8月

回覆:booooooger 的帖子

剛剛in完信義會靈安,感覺都唔錯呀!我呀囝好鍾意佢哋天台有playground ,完程又冇咸,又俾老師拉住手仔行,不過老師同佢玩玩具就唔理老師,自己走嚟走去

引用:剛剛in完信義會靈安,感覺都唔錯呀!我呀囝

原帖由 Mocheongcheong 於 14-11-08 發表
剛剛in完信義會靈安,感覺都唔錯呀!我呀囝好鍾意佢哋天台有playground ,完程又冇咸,又俾老師拉住手仔行 ...
補充多少少,in嗰陣發現佢哋大多數in男仔,女仔都有不過眼見就好少,或者我in時個鐘咁啱in緊啲男仔

引用:剛剛in完信義會靈安,感覺都唔錯呀!我呀囝

剛剛in完信義會靈安,感覺都唔錯呀!我呀囝好鍾意佢哋天台有playground ,完程又冇咸,又俾老師拉住手仔行 ...
我今日都in完金麗啦,大家繼續加油

回覆:觀塘K interview 討論區

今日都見完金麗,感觉老師都幾好

引用:今日都見完金麗,感觉老師都幾好 +

原帖由 superivy 於 14-11-08 發表
今日都見完金麗,感觉老師都幾好
係呀,幾nice 咁,感覺唔錯

引用:Quote:原帖由+Mocheongcheong+於+14-11-08+

原帖由 apple_love 於 14-11-08 發表
我今日都in完金麗啦,大家繼續加油
冇錯,大家加油,希望快啲有好消息

引用:Quote:原帖由+apple_love+於+14-11-08+發表

冇錯,大家加油,希望快啲有好消息
不過要23/12先知結果,勁耐

‹ 上一主題|下一主題