用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到沙田zenith offer
樓主: chopin999
go

收到沙田zenith offer [複製鏈接]

引用:回覆+aby336+的帖子 咁多人報,點會個個都

原帖由 corn819 於 14-10-30 發表
回覆 aby336 的帖子

咁多人報,點會個個都收?舊年我報PN, 咪唔收囉!
對唔住呀 因為一向英藝既review都係報親就收 所以我先咁講 sorry!!

回覆:corn819 的帖子

上年報沙田zenith pn吾收?你小朋友幾月b?

回覆:收到沙田zenith offer

其實我估吾會個個收,因為interview個日真係好多人in。

回覆 chopin999 的帖子

2012年11月B

引用:Quote:原帖由+fatdogman+於+14-10-29+發表a

原帖由 aby336 於 14-10-29 發表
In之前已經知架啦其實
呢個時間in得 兩個星期內出得offer 就要比留位費架啦 其實係好make sense架喎 唔通比 ...
唔係喎。。。我問過2間,2間學校都答到我出年幾錢架喎

引用:Quote:原帖由+aby336+於+14-10-29+發表In之

原帖由 koey329 於 14-10-30 發表
唔係喎。。。我問過2間,2間學校都答到我出年幾錢架喎
我解釋個原因比你知,其實係會咁既,其實而家10月,啲學費都係早兩個月先知幾錢,唔只英藝係咁的,唔駛太驚訝連學費都唔知,因為somehow都會加啲啲嘛!

回覆 beanie430 的帖子

請問FD offer bb幾大?

回覆 corn819 的帖子

我小朋友而家讀緊沙田英藝,肯定吾會個個都收,上年確實有好多都無收,有d大b都無收到,有d係連上緊學校playgroup都無收!我估d人聽人話沙田英藝個個都收,都吾會上來話無收到自己小朋友啦!
不過我小朋友返學開心,英文雖未能句子,但講得似外國人囗音,老師細心!

回覆:Gus123 的帖子

吾收個d小朋友,係幾月b?

不是幫學校講説話,比大家參考:
PN2歲班吾係全部幼稚園都有開,就算有開,都好少班。點會係人都收,另外,如果有去in zenith嘅家長,個日都知好多小朋友in,如果收曬,佢地都吾夠班房。
如果係人都收,都好呀,起碼個個小朋友都有書讀

readymama  我個女就無收  發表於 14-10-31 14:32

我個12月尾B都收左pm offer!

我都想同大家分享少少..... 我個仔讀左zenith n班有大半年 (佢係國際班), 佢係今年年頭插班, 講真, 學校係有D商業既, 但我目的係小朋友學習群體生活同埋學術, 依家至少認到同讀到一堆單字, 例如人, 口, 手, 天, 山, 刀, 耳, 眼.... 英文發音A-Z好準確, 即係我地香港人講既R, L, Z 佢都係外國發音, 國語方面數1-10冇問題, 有時仲識唱埋D國語兒歌, 英文歌亦都識唱, 有埋動作添
我當初就係冇其他n班收, 而咁岩呀仔in zenith當日非常合作之餘仲要問佢D顏色呀, 玩玩具都識, 又同老師拜拜, 所以只有zenith offer, 但大家都知n班學位難求, 我都比呀仔讀, 我唔可以話呢間學校非常好, 但至少比到我想要既野

回覆 piggyeyso 的帖子

Apr /2013

四月B,收到沙田AM N班offer
鬆一口氣........

corn819 發表於 14-10-30 01:02
回覆 chopin999 的帖子

2012年11月B
我唔知沙田情況, 不過我知道大埔個邊, 而家既N班就黎要交留位費讀K, 咁總有人會選擇轉校既, 等而家呢班家長決定好, 應該就會知道淨係幾多K班位, 應該就會有消息啦!! 加油呀! 相信係安排上有分別啦, 因為仲要預原校升K班小朋友優先嘛~

頭先打左去問, 學費 主流班4180, 國際班4380。
請問你們考慮d咩因素決定揀主流或國際?

aby336  呢個大埔價  發表於 14-10-30 13:14

回覆:pc369 的帖子

你問邊間呀?平過沙田噢

引用:你問邊間呀?平過沙田噢 +

原帖由 swarovski2011 於 14-10-30 發表
你問邊間呀?平過沙田噢
沙田啊

回覆:pc369 的帖子

咦!無理由喎!我朋友上年已俾$4480國際班,今年只有加沒有減呢!同埋我打去問過,佢都答我國際接近$5000呢!

我女係大b 現只得waiting list
‹ 上一主題|下一主題