用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生rejected, 唉
樓主: 寫我心中話
go

民生rejected, 唉 [複製鏈接]

引用:想左好耐,唔知衰咩? 唔通我英文有澳洲口

原帖由 寫我心中話 於 13-12-07 發表
想左好耐,唔知衰咩?

唔通我英文有澳洲口音,扣左分?
樓主,呢幾日我都睇你好多post, 都知你好心儀民生,只可以講民生比較喜歡收大b,而今次面試只係問左好小野,若兩個小朋友同樣識晒,佢會選擇收大b, 唔好怪自己,只可以話幼稚園係一門商業,佢地有佢地既收生標準,你好似都有其他offer , 唔好唔開心啦

引用:好明白所有有waiting同rejected的媽媽心情

原帖由 KKCass 於 13-12-07 發表
好明白所有有waiting同rejected的媽媽心情,我都係唔係waiting就rejected,有啲人就收offer收到手軟頭痛點 ...
完全道出我依家既心情 我唔想㨂,俾一間我就心足了

回覆:karen6412 的帖子

我收到reject同waiting多都唔想再in,.

回覆:民生rejected, 唉

算吧啦!哥哥係度讀小學,細佬都reject。當日in都答哂所有問題。

We love him, because he first loved us. 1 John 4:19

唉…rejected !

回覆:xoshan1025 的帖子

封信薄到無野咁, 唔開都知rejected!!

簽名被屏蔽

呢兩年同阿囡in PN & K1, 兩年total in 咗12間,第一次收reject, 有少少唔開心, 不過諗番成幾千人報收2、3百,reject都好平常啫

引用:我宜家都不稀罕民生了...個日我仔識晒的數

原帖由 amandafeng666 於 13-12-07 發表
我宜家都不稀罕民生了...個日我仔識晒的數字同字母個老師自己細細聲講更咧都有,而不是大聲贊我BB,我就有 ...
我兩年前都領教過,抽問完英文,老師話我小朋友係「諗囗黃」。

回覆:寫我心中話 的帖子

好似你有4個offer架喎,少個民生唔少啫。一個細路頂多咪讀兩個位。

老公安慰我,只收二百幾人,其中可能佔一半學位靠關係入左,所以淨番好少位

大家又唔洗咁灰,想下點解咁睇重民生先?鐘意佢師資同校風?真係清楚認同學校辦學理念?
我睇重民生最主要係自已懶同怕麻煩,唔想小朋友升小學時如果派得唔好要四圍去扣門,依家民生出左結果,無offer咪好好用黎緊三年時間train up小朋友囉。

引用:大家又唔洗咁灰,想下點解咁睇重民生先?鐘

原帖由 ElaineW_Mama 於 13-12-07 發表
大家又唔洗咁灰,想下點解咁睇重民生先?鐘意佢師資同校風?真係清楚認同學校辦學理念?
我睇重民生最主要係自 ...
同意,個天冇得比你懶,都冇辦法架!唯有三年後再戰囉!

appledai  wow  i like what you said  發表於 13-12-7 23:40

收一個reject啫,好多人都收好多啦,要喊,喊到眼盲都仲得!!加上你都有offers係手,唔好甘啦,嚇親小朋友!!

heidya    發表於 13-12-8 01:34
chiyin8    發表於 13-12-7 22:43

其實睇左樓主呢幾日嘅post,似乎妳真係期望高左少少⋯ 我諗每次interview除左皇親國戚會坐定粒六入圍,間間幾乎都有些小朋友又答曬問題又表現乖巧都被拒諸門外⋯
雖然近屋企係好吸引,不過我想妳其他offer都不太差,小孩教育之路遙遠,現在剛開始而己,放鬆d喇!

chiyin8  我覺得佢係想draw attention 多D  發表於 13-12-7 22:44

引用:Quote:原帖由+寫我心中話+於+13-12-07+發表

原帖由 rgalc 於 13-12-07 發表
2400字應該係死因之一,學校最唔鐘意睇落麻麻煩煩既家長
Agree!

heidya    發表於 13-12-8 01:28

通常希望越大失望越大,如果真係咁鐘意,K2 試下插班囉!2400 字聽落確實有點跨張,我朋友個仔收咗,佢話相信問卷的確好重要!加油吧!

引用:Quote:原帖由+寫我心中話+於+13-12-07+發表

原帖由 rgalc 於 13-12-07 發表
2400字應該係死因之一,學校最唔鐘意睇落麻麻煩煩既家長
Can't agree with u more

heidya    發表於 13-12-8 01:35

我現在知道民生會收怎樣表現的小朋友。即使小朋友全部答對問題都冇用,佢地係要很開心很活潑常常笑的小朋友做學生,全部答對都冇用!

引用:其實睇左樓主呢幾日嘅post,似乎妳真係期望

原帖由 shuen928 於 13-12-07 發表
其實睇左樓主呢幾日嘅post,似乎妳真係期望高左少少⋯ 我諗每次interview除左皇親國戚會坐定粒六入圍,間間 ...
樓主又真係高調咗d.......

‹ 上一主題|下一主題