用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 在此呼籲有幾個offer喺手的家長⋯
樓主: Toffee888
go

在此呼籲有幾個offer喺手的家長⋯   [複製鏈接]

Toffee888 發表於 12-11-19 18:18
原來咁多有心人
之前都唔知做後備係咁失望架⋯收完一封又一封後,原來真係好似之前有家 ...

唔好嬲小朋友,佢係feel 到呀,我都覺得早排我比咗啲無形壓力個囡,搞到囡囡都有怕咗我 (我覺得)。
我舊年pn等offer都經歷過,等等等,所以只會keep 一個最心儀的。希望各位家長幫幫忙

引用:我囡囡係有三間offer,+心儀的已交留位費,+

原帖由 mamapapa1013 於 12-11-19 發表
你真是一位好有責任的媽媽!謝謝你

回復 Toffee888 的帖子

I have only paid for one K1 registration fee only. If we have the luck to have more offer later, I would definitely release the seat.

我囝囝有4間offer, 2間無註冊,心儀嗰間星期六註冊後就會放返之前已交留位嘅位出嚟。唔好擔心你小朋友一定有一間適合佢嘅學校收嘅。

回覆:在此呼籲有幾個offer喺手的家長⋯

我之前有York offer,但放棄了,宜家只hold 住一個offer, 其他未出result

我女上年考N時等waiting
等得我好苦呀!!!
所以好明白樓主心情....
我今年暫時有3間offer...全部我都冇交留位費...
因為讀緊間pn都好好....
唔係龍校收...都應該唔會走

我囡囡現祗有深水埗崇真offer,上週已交留位費。當得悉TT有offer....劍鳴、民生全部無出席面試,而且連培正攞咗form都無遞交,如下還有已獲德望、培道面試都打算唔去啦....希望各校可減少面試工作量,並把學額留給有需要嘅家庭。

CHIHIMNAM    發表於 12-11-20 12:34

我個囡有一個offer,不過覺得唔會去讀,所以冇交留位費。

引用:我囡囡現祗有深水埗崇真offer,上週已交留

原帖由 apple1990 於 12-11-19 發表
你地真係好好心地啊

同大家分享下,我個仔係09超細11月B,舊年in K1大大話話十幾間全部waiting list,結果最後全部都唔收,唯有留喺原校升K1,今年再接再厲,in咗5間有4間收咗,剩返一間等收信。但係我老婆一間都冇去留位,因為經過咗一年
之後發覺之前所謂嘅心儀學校都未必適合個仔,因為佢而家返學返得好開心。所以喺度勉勵一下細B嘅家長唔駛唔開心,一定會有書讀,如果肯repeat嘅話,出年就到妳去揀讀唔讀佢,唔係佢收唔收你。

回覆:Toffee888 的帖子

加油mama,我囝囝都係至今冇offer,好在有PN,如真係最終all failed,只有歎BB同其他kg無緣!

只收到一個0FFER,屋企附近,但不是心儀的學校,所以無交留位費

in三間,兩間AM offer,一間未知,俾左一間留位,亦係心儀,第三間就算收都五會hold住個位,自己悭錢又幫到其他媽咪

引用:放心放心~香港有好多好媽媽的,自身唔做好點

原帖由 aayalee 於 12-11-19 發表
thankyou你地安慰一班海中人!

交左一間留位費. 等緊3-4間 results, 應該都唔留位。可以慳返。嘻嘻。各位加油!

引用:安慰你唔只我地,因為你自己都係一個咁的人,

原帖由 aayalee 於 12-11-19 發表
大家互相幫忙!人人有書讀!

不要嬲自己小朋友,佢哋真的feel到㗎。反而應該多啲俾信心佢。
我哋都會放返啲offer出嚟,希望所有父母都唔好咁擔心。

我都等緊呀!坅等越心急!

‹ 上一主題|下一主題