用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 收到沙田體藝面試信未?
樓主: mllau
go

收到沙田體藝面試信未?   [複製鏈接]

引用:Quote:KT0603+發表於+14-3-27+14:51+我仔尋

原來好多人都聽到"希望日後在學校見到你!"

我阿女見葉副校. 除了自我介紹和誰是你最好的朋友外,其它都是廣東話對答.
副校同我女說,我們學校有好多叻人投考的,我唔知會唔會收你架! 臨走時又話,希望到九月時能見到你啦! 他亦收了我們的面試信. 你們面試的老師,有冇這樣說呢?
和我阿女考同一專項的朋友,面試時老師也有說,學校有好多叻人投考,但冇說(唔知收唔收你架). 攪到我好緊張添. 希望到時也可以見到大家啦!

回覆:收到沙田體藝面試信未?

噉得意O既, 同講東話 ?
其實點解要噉同小朋友講我唔知收唔收你KA, 真係好嚇人....                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

回覆 KT0603 的帖子

咁奇怪? 點解有些收有些無收
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

我有O的感覺覺得, 在22/3 第輪IN 完之後, 學校巳有一批會收的名單, 再到第二輪面試只係循例再見. 不會改變結果.

引用:噉得意O既,+同講東話+?其實點解要噉同小朋

原帖由 qkhui 於 14-03-29 發表
噉得意O既, 同講東話 ?
其實點解要噉同小朋友講我唔知收唔收你KA, 真係好嚇人....               ...

回覆 qkhui 的帖子

係呀! 副校同她講廣東話,我阿女都有些愕然。 因為我們預備好了,全英對答。 反而用廣東話,真係殺我們措守不及。他那句說話,又真係幾嚇人嘅。

回覆 ballballmum 的帖子

全部都是講東話面試?應該不會吧阿仔面試時副校一時用英語,一時用廣東話,要考考你的反應。之前聽人講都是這樣面試的。
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

引用:回覆+ballballmum+的帖子 全部都是講東話

原帖由 homingm 於 14-03-30 發表
回覆 ballballmum 的帖子

全部都是講東話面試?應該不會吧阿仔面試時副校一時用英語,一時用廣東話 ...
我女就全英,除咗我地小學名、體藝兩個字

請問體藝會否比較一般英中入U率優勝

體藝都係7月先知結果,唔知佢哋會唔會睇埋第3次呈分嘅成績呢

阿囡有幸入到體藝, 日後請大家多多指教 ~

引用:阿囡有幸入到體藝,+日後請大家多多指教+~

原帖由 WSTS6B 於 14-07-08 發表
阿囡有幸入到體藝, 日後請大家多多指教 ~
有幸和你女做同學,希望我女成績追到啦。

elbar    發表於 14-7-8 16:06
saiwanho  恭喜恭喜!!!  發表於 14-7-8 15:57

fionakong2008 發表於 14-7-8 14:51
有幸和你女做同學,希望我女成績追到啦。
請問二位可否告知女兒的banding?本人女兒明年升中,心儀體藝,但聽說此校多數收band one生,女兒第一次呈分是2A組別。

回覆 fionakong2008 的帖子

你囡囡係VA / PE?

我囡囡係VA ~

回覆 Kay2008 的帖子

阿囡學校唔會講 Banding, 所以我都唔清楚, 不過你可不防一試, 最重要係小朋友喜歡就OK 啦~

回覆:收到沙田體藝面試信未?

引用:報到!+ 我仔和另一位同校男同學都入了,一

原帖由 KT0603 於 14-07-08 發表
報到!
我仔和另一位同校男同學都入了,一文一武!
恭喜晒各位

‹ 上一主題|下一主題